| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Depresija - kako ju liječiti? u Znanost forumu; bilo na tvu da su u britaniji radili pokuse sa omega3 masnim kiselinama; navodno pomažu kod tretiranja depresije; navodno ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 18-12-07 Lokacija: rijeka Godina: 37
Poruka: 51
![]() | Re: Depresija - kako ju liječiti? bilo na tvu da su u britaniji radili pokuse sa omega3 masnim kiselinama; navodno pomažu kod tretiranja depresije; navodno u područjima gdje ljudi jedu više ribe ima manje depresije i vice versa... dakle, probajte, jedite ribu! (ili uzimajte omega3 tablete) ![]()
__________________ |
| | |
| | #62 (permalink) |
| Dr.sc. foruma Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 9,636
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Depresija - kako ju liječiti? je pogle fince
__________________ “I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.” |
| | |
| | #63 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,234
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Depresija - kako ju liječiti? depresiju ubijam radom... ako nešto radim nema depre... kad jednom zaboraviš zakaj si u depri onda te ona i prođe ![]() probajte
__________________ Ja sam privatizirao vaše džepove |
| | |
| | #64 (permalink) |
| Dr.sc. foruma Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 9,636
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Depresija - kako ju liječiti? ja upalim pes i razbijem ili đojstik ili nekaj..uvijek tipkovnica najebe..nene to je dok sa zivcam..a dok sam u badu..ma to mi je skoro pa prirodno stanje..a ne lijechim..pustam nek ide sve svojim tokom..ne zabrinjavam se ja preveć oko tog..idme dalje jer znam da bu i meni sunce zasjalo..bar jednom..
__________________ “I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.” |
| | |
| | #65 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Depresija - kako ju liječiti? ma ja sam više tjeskoban nego depresivan.... engzajiti engzajiti engzajiti!! a to lječim u dobrom društvu s razno raznim opijatima ![]()
__________________ Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život. |
| | |
| | #67 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: Depresija - kako ju liječiti? Evo malo da nešto upitam...uglavnom svi papani i kreteni misle da je depresija nešto s čime se može sprdavati. ![]() Za mene se može reći da sam u depresiji i to konstantno,cijeli dan i tako svaki dan.Uglavnom radi okolnosti i sranja okolo mene,samoća itd ali nije to problem. Naime depresija ima veliki utjecaj na pamćenje i svakodnevnim djelatnostima...to je kod mene slučaj jer mi je pamćenje ko kod ribice....otvorim usta i paf " Um što sam htio reći..." Dok prije nisam bio u depri sve je bilo ok ali sad sam sretan ak zapamtim di živim lol......u čem je tu caka ? Kako depresija utječe na pamćenje ?
__________________ “Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life.” |
| | |
| | #68 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,984
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Depresija - kako ju liječiti? Citat:
to je "prava" tzv. endogena depresija i ona se liječi antidepresivima imaš još reaktivnu(npr. gubitak bliske osobe) i depresiju u sklopu manično-depresivnog ponašanja... reaktivna se sredi sedativima, manično-depresivno ponašanje kombinacijom malo jačih lijekova dok je ona endogena najteža i najopasnija mislim da depresija baš nema veze sa gubitkom pamćenja...jedino bi ako piješ antidepresive mogao imat neke nuspojave
__________________ ...for those who seek perfection there can be no rest this side of the grave..... | |
| | |
| | #69 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Depresija - kako ju liječiti? Citat:
Hvala na informacijama. ![]() Ma evo nisam bio kod psihića jer znam da kaj god kažem da će me stavit na tablete,i ovak sam sluša i niš pametno da mi preporuči osim tableta. ![]() Ali inače,ovisi o danu,nekad sam " blue " danima bez prestanka...ugavnom takav sam cijelo vrijeme. Koliko sam ja uspio pročitat depresija se javlja u više naseljenim mjestima npr. gradovima,zašto ? Anyway,nije da gubim pamćenje nego fakat imam problema zapamtiti nešto i to me jako nervira jer imam dosta još za položit ispita. Nemam volje ni za čime,nekad stvarno vidim suicid kao riješenje i kraj svemu ali nisam suicidalan nego me više jednostavno boli k***** ako mi se nešto dogodi.![]() Uglavnom je tako već godinama,imam pesimističan pogled na svijet i tako.Na starce ne mogu računat jer su neurotične budale itd. ![]() Sve u svemu I am fucked.I nema tih tableta koje će me iz tog sranja izvući.
__________________ “Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life.” | |
| | |
| | #70 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Depresija - kako ju liječiti? Citat:
Evo, možda bi se isplatilo pročitati ovo. Nazovimo to donekle službenim pristupom, a sad..... Da, naše psihijatre bi trebalo dobrano umlatit jer već a priori kada im dođeš oni odrede lijekića za popit koji bi trebao sve riješit. Pogotovo ako si mlađa osoba, nema šanse da te saslušaju i dožive jer -to su faze- zar ne? Najsmiješnije je kad ih tako sjeban, bezvoljan i iscijeđen gledaš kako se koprcaju kad vide da su fulali -lijek-. Onda postaneš pokusni kunić za isto sranje, samo drugo pakovanje, tako da bi se oni mogli opravdat da na tebi nešto rade I, preostaje ti najčešće da se pustiš i koprcaš ili nadaš da zasjat neko sunce ili te neko primjetit. Najčešće si ne možeš priuštit privatnog psihijatra koji bi te za određenu sumicu i više nego rado poslušao. Događaju se faze kad se dignem, malo možeš nešto produktivno učinit, ali opet se brzo zamrači. A kažu ti da se trebaš borit. bravo![]() Kao što vidiš, rado bi ti pomogla, ali ne mogu. Pokušaj se što je više moguće fokusirat na sebe, čini ono što ti paše, čini si male stvari jer kad-tad one će rezultirat nečim većim. I, uči polako. I dvije stranice dnevno bit će kakav-takav napredak. U takvom stanju, više i ne ide, ali bi se ipak moglo dogodit da zapamtiš. ![]()
__________________ Now Im not looking for absolution Forgiveness for the things I do But before you come to any conclusions Try walking in my shoes | |
| | |
![]() |
| Tagovi: depresija |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:24.

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Nemam volje ni za čime,nekad stvarno vidim suicid kao riješenje i kraj svemu ali nisam suicidalan nego me više jednostavno boli k***** ako mi se nešto dogodi.