Stranica 1 od 7 123456 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 62

Diskriminacija

Raspravljate o temi Diskriminacija u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Nisam znao kud bi sa ovom temom pa je evo ovdje...pročitajte sljedeći tekst.... Muškarčine bježe od rozih cvjetića Dame imaju ...

Cachorro Louco Avatar od korisnika sahasa
    Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,752
    Liked
    88 times

Diskriminacija

Nisam znao kud bi sa ovom temom pa je evo ovdje...pročitajte sljedeći tekst....

Muškarčine bježe od rozih cvjetića

Dame imaju prednost - i u parkiranju, poručuje to ružičasta tabla nedavno postavljena na posebnom parkiralištu za žene, ispred trgovačkog centra Emmezeta. Ružičastim linijama i cvjetićima, tik ispred glavnog ulaza, označeno je 12 parkirališnih mjesta za ljepši spol, na mjestu gdje se nalazilo parkiralište za invalide.

- Možda misle da smo glupe i da se ne znamo parkirati, ali ako ovi cvjetići znače da će uvijek biti slobodnog mjesta, neka im bude - komentirale su Stela Jozić i Kristina Mirković. Gledajući roze cvjetiće, muškarci su se uglavnom smješkali.

- Meni je ovo simpatično i ne mislim da je riječ o diskriminaciji. Barem su pastelnim bojama malo “digli” sivi asfalt - rekao je Lorenco Mirković.

Zaposlenici Centra kažu da su vrlo zanimljive reakcije muškaraca koji voze skupe automobile. Kada ugledaju rozu tablu i cvjetiće, zastanu i dvoume se hoće li se tu parkirati, a mnogi se okrenu i svoje “pile” parkiraju na najudaljenijem mjestu ako treba, opisuje djelatnik Beg.

Parkiralište za dame predložio je direktor Emmezete Hrvatska Slobodan Školnik, a razlog je prodajni asortiman koji je više okrenut ženskoj populaciji.

- Nema smisla da na visokim potpeticama vuku vrećice do udaljenog parkinga, pogotovo kada je ružno vrijeme. Ne vidim razloga da se itko vrijeđa, a za invalide je ostalo dovoljno zakonski propisanih mjesta - rekao je Ivica Tomljenović, voditelj Centra i dodao da će isto parkiralište ubrzo dobiti Emmezeta u Osijeku i Splitu.

Rada Borić: To su stereotipi o ženama

Rada Borić, izvršna direktorica Centra za ženske studije, kaže da je ovo možda džentlmenska gesta, ali ipak narušava ravnopravnost spolova. - Posebno parkiralište s ružičastim cvjetićima izraz je diskriminacije prema muškarcima, a istovremeno stereotipizira žene - smatra.

Jel to diskriminacija muškaraca i stvaranje stereotipa prema ženama kako kaže Borićka ili je to sasvim normlana stvar...

Ja bi im istog trenutka zatvorio trgovinu i opalio takve kazne da bi bankrotirali...

Kaj vi mislite o tome
    Da vas čujem...

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Re: Diskriminacija

Ja mislim da to je diskriminacija prema muškarcima jer iako je feminizam u zamahu, ne treba ić' tako radikalno da se drugi spol diskriminira.
    A što se tiče cvjetića i uočljive roze boje, tipično obilježje žena, kao što bi svijetloplava boja bila za muškarce tako da tu ne vidim primarni problem.

Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,752
    Liked
    88 times

Nije problem u boji nego u tome kaj se rade parkirna mjesta samo za žene....da je i plavi znak a na njemu ženski lik vjerujem da bi situacija bila ista kao i sa ovim rozim....

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Pa to i ja kažem...

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Fora! Kaj dijele i ružičaste naočale?

Ne vidim zakaj bi to bila diskriminacija prema ikome. Te babe ili kaj već pate zbog nedojebanosti, eto ti feminizma.

Ako m ne pusti ž prije ili joj ne otvara vrata i tak to onda se žalimo da gdje su nestali kavaljiri, a kada se ovako nešto simpatično napravi onda smo jadne, bijedne, steretipne mi

Kako bi se reklo, piškili bi - kakili bi
    stupid is as stupid does

Datum registracije
    24-12-05
    Poruka
    13,752
    Liked
    88 times

Simpatično

Jel ti to ozbiljno

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Da. Zakaj ne?
    stupid is as stupid does

živac. Avatar od korisnika mama
    Datum registracije
    04-07-04
    Poruka
    6,101
    Liked
    25 times

Sta pizdite vi muskarci? Ionako se samo zalite kako ne znamo voziti, kako ne znamo parkirati i eto osigurali na parkiralište i opet vam nije pravo.
    Idete mi na živce.
    Možda ga baš večeras u mraku
    čeka njegov komad slave,
    Dodijalo mu marisat' uvijek istu raju, legitimacija mu navrh glave.

Akademik Foruma Avatar od korisnika Wolf-HR
    Datum registracije
    11-12-06
    Starost
    40
    Poruka
    3,887
    Liked
    0 times

A ček... Kakva diskriminacija- da li je tu itko zabranio parkiranje muškarcima?
    Mr. Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character.

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Ja samo u svemu tome ne vidim svrhu, od onolikog parkirališta oni posebno označavaju par parkirnih mjesta za žene, čemu to?, meni to iskreno izgleda pomalo ponižavajuće za žene, ali ako njima ne smeta, sve je u redu.

Stranica 1 od 7 123456 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku