mislim da zasluzuju malo olova u glavi![]()
Raspravljate o temi Duboka psihopatologija u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Pozdrav! gledala sam više puta hannibala lectora u filmu, odatle mi i ideja da otvorim ovu temu. on je serijski ...
mislim da zasluzuju malo olova u glavi![]()
treba ih serijski ubiti, milo za drago
Psihopatologija, grana psihologije koja proučava abnormalne psihičke pojave.
Zapravo je reč o istraživanju uzroka, simptoma i toka različitih psihičkih poremećaja te odstupanja od uobičajenih normi ponašanja.
Primer koji je naveden je karakterističan ali i u stvarnom životu su poznati primeri serijskih ubica.I to je najekstremniji primer ali ne tako masovan.Naravno da bi ubica postao i serijski, mora posedovati i odredjeni vid inteligencije.Ali čisto sumnjam da se ona manifestuje kao što je to prikazano u filmu te na neki način, psihološki profil takve osobe nailazi na neku vrstu "simpatije".
Daleko žešći ali nedovoljno poznat je vid psihopatije u politici od čijih posledica strada daleko veći broj ljudi.
Ali to bi možda trebala biti posebna tema te izlazi iz ove zadate.
ps.I da dodam da bez obzira što je film ostavio veoma jak utisak, takva vrsta filma može biti okidač za osobe koje su sklone ali ne i probudjeni ubilačkim instiktima
Zadnji Uredio Savana : 11-01-09 u 10:24 Razlog: dodatak
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
savana, istina šta kažeš. al ja sam čitala profile serijskih ubojica i neke nikad nije pronašlo, a ove koje je pronašlo to tek nakon više godina.
tako vecina misli. al velika vecina serijskih ubojica su imali traume u životu, obicno u djetinjstvu, pa se tako osvecuju drugim osobama, tj.nažalost nedužnima.Pravi autor: daidza
npr. jedan serijski ubojica je u djetinjstvu ima traume sa strane ženskog roda, tako je kasnije ubija samo ženske, na vrlo sadistički nacin.
to ti tako razmišljaš, al ne triba znacit da je to univerzalna istina.Pravi autor: maria magdalena
nije opravdanje, al da je tebi netko nešto baš nešto strašno napravija, npr. ubija ti majku, grupno silovanje i sl. ne virujem da se nebi poželila osvetit u mašti. nebi ni ja nikad ubila, al u mašti je sve dopušteno.
nije svaka osoba ista na stresni poremecaj, pogotovo ako je u djetinjstvu imala traume.Pravi autor: maria magdalena
daj pročitaj malo bolje što sam napisala, pa onda odgovaraj sukladno tome
lijepo sam napisala da nema opravdanja za serijskog ubojicu
kao ni za bilo kojeg ubojicu (za kojeg se to dokaže da je ubojica) - nema opravdanja.
smrtna kazna.
podrazumjeva se da bi to htjela i za nekoga tko bi počinio takvo nešto nekom meni bližnjem, zato molim lijepo...najprije pročitaj što piše, pa onda odgovaraj
a maštanje o tome da nekoga ubijem...to je druga tema.
to je tema: osveta, a ne tema: serijski ubojice
Zadnji Uredio Maria Magdalena : 15-01-09 u 18:03