Stranica 1 od 7 123456 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 61

Duboka psihopatologija

Raspravljate o temi Duboka psihopatologija u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Pozdrav! gledala sam više puta hannibala lectora u filmu, odatle mi i ideja da otvorim ovu temu. on je serijski ...

prof. Foruma Avatar od korisnika hernija
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

Duboka psihopatologija

Pozdrav!

gledala sam više puta hannibala lectora u filmu, odatle mi i ideja da otvorim ovu temu.

on je serijski ubojica, al je šarmantan, obrazovan, ubije više ljudi i nikako ga ne mogu uhvatit, a ako ga i uhvate onda ništa ne mogu iz njega izvuc. to sve uspijeva jer je inteligentan.

tako sam pogledala profil par serijskih ubojica i svu su oni bili ovako privlačniji, imaju duboku psihopatologiju i inteligentni su.

šta vi mislite o takvim tipovima?

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika shelby-eleanor
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    25
    Poruka
    7,091
    Liked
    6 times

Re: Duboka psihopatologija

mislim da zasluzuju malo olova u glavi

charolastra Star Bash Champion, Germ Attack Champion, Tobby: Sling Shot Champion, Potato Peeler Champion, Color Rabbit Champion, Leopardy Champion, Pop Tire Champion, Save Santa Champion, Warrior Champion, Gasteroids Champion, Beaver Trouble Champion, Chica Chase Champion, Export Extreme Champion, The Jewel Hunter Champion, Mario Pipe Panic Champion, Maelstrom Champion, Delta Fighter Champion, Battle Star Champion, Pipes Champion, Movie Madness Champion, Combat Heaven Champion, Babycal Throw Champion, Paint Ball Champion, Matrix Dock Defense Champion, Batman: Mystery of the Batwoman Champion, Operation Gratudates Champion, Operation Switchover Champion, Kick Da PC Champion, Trash Attack Champion, Wordcube Champion, Mutant Snowmen Champion, Run Lil Broccoli Champion, 8 Ball Champion Champion, Castlevania Champion, Neon! Champion, Naked Melee Armadgeddon Champion, White Clocks Cannot Jump Champion, UFO Attack Champion, Death To Ninja Champion, Ninja Turtles 2 Champion, Space Rock:Gem Mode Champion, Space Fighter:Rebellion Champion, Crazy Cars Champion, Invasion Champion, Sponge Champion, Bunny Hopper Champion, DBZ Invaders Champion, Puppy Juggling Champion, Primetime Champion, Justy Sperm 2 Champion, Don't Eat Grandma Champion, Ice Age Part 1 - Scrat Jump Champion, Trickmaster Champion, Speel Goed Land Champion, Goosehead Racing Champion, Blob Farm Champion, Beat The Meter Champion, Military Airport Champion, Squeaky 3D Champion, Kings Win Champion, Spug Shock Champion, Hardware Hurl Champion, Cheese Hunt Champion, Zombiegrinder 60000 Champion, From Space With Love Champion, Reindeer Training School Champion, Throw Your Cards Right Champion, Bandit Bites Champion, Cepheus Champion, Bubble Struggle Champion, Cone Crazy 2 Champion, 3D Tetris Champion, Sweet Tooth Champion, Reel Gold Champion, Aerial Seige Champion, Defender Of The Earth Champion Avatar od korisnika daidza
    Datum registracije
    24-09-06
    Starost
    33
    Poruka
    25,901
    Liked
    399 times

treba ih serijski ubiti, milo za drago
    Freedom's just another word for nothin' left to lose...

>>> Monika Kravić pokazala grudi!!! <<<

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Psihopatologija, grana psihologije koja proučava abnormalne psihičke pojave.
    Zapravo je reč o istraživanju uzroka, simptoma i toka različitih psihičkih poremećaja te odstupanja od uobičajenih normi ponašanja.
    Primer koji je naveden je karakterističan ali i u stvarnom životu su poznati primeri serijskih ubica.I to je najekstremniji primer ali ne tako masovan.Naravno da bi ubica postao i serijski, mora posedovati i odredjeni vid inteligencije.Ali čisto sumnjam da se ona manifestuje kao što je to prikazano u filmu te na neki način, psihološki profil takve osobe nailazi na neku vrstu "simpatije".
    Daleko žešći ali nedovoljno poznat je vid psihopatije u politici od čijih posledica strada daleko veći broj ljudi.
    Ali to bi možda trebala biti posebna tema te izlazi iz ove zadate.

ps.I da dodam da bez obzira što je film ostavio veoma jak utisak, takva vrsta filma može biti okidač za osobe koje su sklone ali ne i probudjeni ubilačkim instiktima
    Zadnji Uredio Savana : 11-01-09 u 10:24 Razlog: dodatak
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

savana, istina šta kažeš. al ja sam čitala profile serijskih ubojica i neke nikad nije pronašlo, a ove koje je pronašlo to tek nakon više godina.

Citat Pravi autor: daidza
    treba ih serijski ubiti, milo za drago
    tako vecina misli. al velika vecina serijskih ubojica su imali traume u životu, obicno u djetinjstvu, pa se tako osvecuju drugim osobama, tj.nažalost nedužnima.

npr. jedan serijski ubojica je u djetinjstvu ima traume sa strane ženskog roda, tako je kasnije ubija samo ženske, na vrlo sadistički nacin.

Banned
    Datum registracije
    03-10-08
    Poruka
    553
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: hernija Pogledaj Poruke
    al velika vecina serijskih ubojica su imali traume u životu, obicno u djetinjstvu, pa se tako osvecuju drugim osobama, tj.nažalost nedužnima.

npr. jedan serijski ubojica je u djetinjstvu ima traume sa strane ženskog roda, tako je kasnije ubija samo ženske, na vrlo sadistički nacin.
    ovo nije nikakvo opravdanje, jer su i mnogi drugi ljudi imali traume u životu pa nisu postali serijski ubojice.

za takve serijske ubojice nema milosti, nema opravdanja.

smrtna kazna, bez razmišljanja, ali naravno tek kad se definitivno dokaže nijihova krivnja.

Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: maria magdalena
    ovo nije nikakvo opravdanje, jer su i mnogi drugi ljudi imali traume u životu pa nisu postali serijski ubojice.

za takve serijske ubojice nema milosti, nema opravdanja.

smrtna kazna, bez razmišljanja, ali naravno tek kad se definitivno dokaže nijihova krivnja.
    to ti tako razmišljaš, al ne triba znacit da je to univerzalna istina.

nije opravdanje, al da je tebi netko nešto baš nešto strašno napravija, npr. ubija ti majku, grupno silovanje i sl. ne virujem da se nebi poželila osvetit u mašti. nebi ni ja nikad ubila, al u mašti je sve dopušteno.

Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: maria magdalena
    nije svaka osoba ista na stresni poremecaj, pogotovo ako je u djetinjstvu imala traume.

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

šta vi mislite o takvim tipovima?
    Zanimljiva tema!

Evo ovo:

Citat Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
    I to je najekstremniji primer ali ne tako masovan.Naravno da bi ubica postao i serijski, mora posedovati i odredjeni vid inteligencije.
    Uz to, bolestan um, naravno, ciji uzroci mogu biti svakakve prirode... I izuzetna preciznost!
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Banned
    Datum registracije
    03-10-08
    Poruka
    553
    Liked
    0 times

nije svaka osoba ista na stresni poremecaj, pogotovo ako je u djetinjstvu imala traume.
    daj pročitaj malo bolje što sam napisala, pa onda odgovaraj sukladno tome

lijepo sam napisala da nema opravdanja za serijskog ubojicu

kao ni za bilo kojeg ubojicu (za kojeg se to dokaže da je ubojica) - nema opravdanja.

smrtna kazna.

podrazumjeva se da bi to htjela i za nekoga tko bi počinio takvo nešto nekom meni bližnjem, zato molim lijepo...najprije pročitaj što piše, pa onda odgovaraj

a maštanje o tome da nekoga ubijem...to je druga tema.
    to je tema: osveta, a ne tema: serijski ubojice
    Zadnji Uredio Maria Magdalena : 15-01-09 u 18:03

Stranica 1 od 7 123456 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku