| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Egoizam? u Znanost forumu; Prije 6 godina upoznala sam jednog zanimljivog decka, komunikativnog, sposobnog, ambicioznog i na prvi pogled savrsenog. Od tada smo prijatelji ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 17-11-07 Godina: 28
Poruka: 13
![]() | Egoizam? Prije 6 godina upoznala sam jednog zanimljivog decka, komunikativnog, sposobnog, ambicioznog i na prvi pogled savrsenog. Od tada smo prijatelji i mogu reci da sam jedina osoba na svijetu koja ga doista poznaje i zna kakav je. Kao sto rekoh takvim se cinio tada.... Ostatak svijeta misli da je jako simpatičan i ambiciozan decko, sto zaista i je..ali ispod povrsine je cesto samo egoistični gad. Sve sto radi - radi isključivo samo da bi udovoljio svojim željama i potrebama bez obzira što morao učiniti da ih i ostvari. Ne zna reći "oprosti" i on "nikada nije u krivu" - nikada se cak niti ne zamisli u opravdanost svojih postupaka Imao je cura, ali niti jednu nije volio - jer on ne zna voljeti... toliko njih je povrijedjenih otislo. Pravih prijatelja niti nema ... bar ne dugo vremena iz prostog razloga sto ih iskoristi i odbaci kad vise nema koristi od njih....ali spletom okolnosti ili zbog posla kojim se bavi uvijek upoznaje nove ljude i rekla bih osvoji ih onom svojom maskom simpaticnog i ambicioznog decka... i tako u nedogled. Toliko je dobrih osoba povrijedio, osoba koje su mu dale toliko ljubavi i paznje. Ponekad se pitam zasto je u svemu tome mene izostavio iako gledajuci sve to ne sumnjam da ce isto jednog dana i meni isto napraviti na tako hladan i bezobziran nacin kao sto to svima cini... bez trunke zaljenja... bez imalo emocija. Zanima me da li poznajete tako extremno egoisticne osobe i opcenito... da li moze nesto napraviti da se jedna takva osoba promijeni i na koji nacin? Znam da bi vecina pobjegla i rekla bjezi od njega....ali stalo mi je do njega i zelim barem pokusati promijeniti to sto radi. Ponekad mi se cini kao da on nije ni svjestan svih tih losih stvari koje radi.... svih tih povrijedjenih ljudi. Jednostavno kao da nema apsolutno nikakvih osjecaja u njemu osim prema njemu samom. |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| absolute beginner Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 5,471
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Egoizam? Citat:
| |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,329
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Egoizam? Da, poznavala sam jednu takvu osobu. Zapravo puno je muškaraca takvih. A promijenit ga ne možeš, niti vjerojatno ikad hoćeš. Samo on sam to može... a pitanje je koliko to želi, tj. želi li uopće.
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Egoizam? je. znam par takvih ljudi... i koliko ih kužim nemaju puno problem u životu....ima ženu koju ne voli, kara kurve za pare okolo, voli pričat o svojim problemima, ne voli slušat tuđe..... jebiga, i to je jedan od načina kako živit...
__________________ They took a baseball bat and whacked open his head. Mummy Boy fell to the ground; he finally was dead. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 3,654
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Egoizam? Vrovatno mu u detinjstvu nisu pruzali dovoljno paznje i topline, mozda odnekud vuche taj osecaj odbacenosti, mozda je kao mali bio povredjen,...pa ni am ne zna pruzati toplinu i emocije drugima, moguce da nije dovoljno siguran u sebe, nema bash poverenja u druge ljude, stoga se ne zeli zblizavati i vezati za nekog....rekla bih iz staha da ne bude povredjen! Da li se moze promeniti, nisam sigurna...Mozda kad bi ga neko 'ubedio' da mu je zaista stalo do njega, naterati ga da se otvori, priblizi drugima... Ne znam... Verovatno ni sam nije svestan porekla takvog ponasanja, ali ne bih krivila njega! Podsvesno se mozda drugima sveti, ako su se nekad drugi tako ponasali prema njemu, dok je bio dete, a dete to najbolje oseti, u ranoj mladosti (psiholozi tvrde da prvih 5 god. zivota obelezavaju nash ceo zivot)!
__________________ When I'm good, I'm really good, when I'm bad, I'm even better! |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,665
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Egoizam? Jedino što ste od toga napravili nešto što liči na 'muški problem'- a to je vrlo opasna generalizacija, jer ja znam više žena koje pate od toga nego muških... Taj problem je nevezan uz spol- bila ona tatina princeza ili mamin dečko u djetinjstvu- navikli su dobivati što žele i nije ih briga koliko to, i koga, košta...
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Moderator Foruma Datum registracije: 12-05-05 Lokacija: Zagreb, Trnje Godina: 22
Poruka: 4,173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Egoizam? Egoizam nije loš (ako je barem dijelom utemeljen), ako nije isključiva osobina... egoist koji je isključivo egoist, a ništa drugo postaje narcis...
__________________ -----------She comes to me every night No words are left to say With her hands around my neck I close my eyes and passaway I dont know who she is In my dreams she does exist Her passion is a kiss And I can not resist----------- |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 08-09-07 Lokacija: zagreb
Poruka: 1,529
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Egoizam? Svi smo mi u većoj ili manjoj mjeri egoisti..i kao takvi možemo jedino opstati u ovome okrutnome svijetu.Inače psihički propadamo, egzistencijalno i na sve ostale načine
__________________ Mistress Ancksunamun |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:21.