Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

hipohondrija

Raspravljate o temi hipohondrija u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; hipohondrija je psihicki poremecaj od kojeg imate osjecaj da bolujete od neke bolesti.... a zapravo si umisljate... ja imam tu ...

Regularni forumas Avatar od korisnika crni225
    Datum registracije
    07-02-07
    Starost
    30
    Poruka
    447
    Liked
    2 times

hipohondrija

hipohondrija je psihicki poremecaj od kojeg imate osjecaj da bolujete od neke bolesti.... a zapravo si umisljate... ja imam tu nesrecu da sam prije kojih 5 mjeseca obolio od toga...
    ja osobno imam tjeskban osjecaj u podrucju srca i prsa, kao i osjecaj da mi na trenutke preskace srce, također imam česte trnce u rukama..... nakon niza pretraga zakljucno je da mi nije nista i da sam hipohondar, stoga sam oso psihicu

ima li ko od vas iskustva s tom neugodnom "bolešću" i kako ste se liječili ili kako se liječite i nosite s time....
    Do you feel lucky, Punk?

30215 Avatar od korisnika pharaoh
    Datum registracije
    10-06-05
    Starost
    6
    Poruka
    8,075
    Liked
    59 times

Re: hipohondrija

ja sam totalni antihipo..bla bla ako to i postoji, ali imam jedan interesantan prijedlog koji definitivno treba uzet pod razmatranje.

Treba te hipohondre koji non stop vise po bolnicama iskoristiti da budu društveno i korisni. Kad već tumaraju tamo po bolnicama, treba im staviti trakicu sa HH (honorarni hipohondar) pa kad recimo dođu u bolnicu tukci kao ja, i onda da netražim odjele kud me šalju sa uputnicama, jer dođem jednom u 5 godina u bolnicu i u međuvremenu mi još sve i preurede, lijepo vidim HH i samo ga pitam gdje je to jer on zna garant. Pa nek budu i od koristi.

prof. Foruma Avatar od korisnika hernija
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

od hipohondrije obicno oboljevaju sociofobi, a mogu bit i osobe sklone depresiji sa znakovima histerije.

uglavnom, vazno je znat da da hipohondar ima pravo oboljeti od neke bolesti unatoc tome sta je hipohondar.

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Nemam iskustva jer sam totalna suprotnost, ne idem u bolnicu ni kad bi trebalo.
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Lajkaj nas na Facebooku