Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 37

"Igra života" - i kako je igrati...

Raspravljate o temi "Igra života" - i kako je igrati... u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Podstaknuta jednom knjigom koju trenutno čitam (naslov knjige je sam naslov moje teme) uvidela sam da dosta pogrešno nekad razmišljam ...

Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    26
    Poruka
    7,663
    Liked
    56 times

"Igra života" - i kako je igrati...

Podstaknuta jednom knjigom koju trenutno čitam (naslov knjige je sam naslov moje teme) uvidela sam da dosta pogrešno nekad razmišljam pogotovo kad imam neki problem i kad me savlada strah od neuspeha,gubitka voljene osobe itd...

Da li vam se nekad činilo kad razmišljate u sebi ili kad naglas izgovorite kako nešto niste u stanju da uradite (bilo šta) da se to i ne ostvari iako se trudite?
    Da li mislite da se "dobro dobrim vraća" i kakav je vaš stav prema toj izreci?
    I šta kažete samom sebi kad ste u problemu nekom,kakvi ste psihički tada...
    Eto to je tema o kojoj bih volela da razmenim mišljenja i da čujem kako razmišljate!
    Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Re: "Igra života" - i kako je igrati...

1. Da li vam se nekad činilo kad razmišljate u sebi ili kad naglas izgovorite kako nešto niste u stanju da uradite (bilo šta) da se to i ne ostvari iako se trudite?

Kazu da da nasa psiha i uverenje u nesto, neki ishod, moze takav i da prizove... Ne znam, nisam dovoljno obracala paznju na ovo...
    Mozda i samo ubedjenje da nam nesto nec uspeti na neki nacin usporava i umanjuje nas trud, a da toga nismo svesni... Zato valjda kazu da treba uvek verovati u sebe i u pozitivan ishod!

2. Da li mislite da se "dobro dobrim vraća" i kakav je vaš stav prema toj izreci?

Mislim da nemam dovoljno godina, niti zivotnog iskustva da bih mogla odgovoriti na ovo pitanje...
    Sto se tice sadasnjeg stava prema ovoj izreci, nista me u zivotu jos nije ubedilo u verodostojnost iste!

3. I šta kažete samom sebi kad ste u problemu nekom,kakvi ste psihički tada...

Za mene je samo problem ono za sta ne vidim njegovo resenje ni izdaleka... Sve 'sitnice' koje bi neko nazvao problemom, ostavim do poslednjeg roka 'na cekanje', tj. trudim se ne razmisljati o njima dok ne dodje trenutak za to!
    Kad stvarno imam problem, nervozna sam, nekad cak i preterujem,...naravno trudim se da nadjem izlaz, da se ne predajem tako lako, da bih posle bar znala da sam pokusala i uverila se da nije do mene; da se ne bih kajala kasnije sto nista nisam htela da uradim u vezi toga...
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Starter Avatar od korisnika mala_zg
    Datum registracije
    28-04-08
    Poruka
    37
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Lulu Bg Pogledaj Poruke
    Da li vam se nekad činilo kad razmišljate u sebi ili kad naglas izgovorite kako nešto niste u stanju da uradite (bilo šta) da se to i ne ostvari iako se trudite?
    Pa ako čovjek podsvjesno misli da neće nešto uspjet..onda najčešće ne uspije..jer kako kažu da uvijek treba pozitivno gledat..da ti lakše uspiju neke stvari..

Da li mislite da se "dobro dobrim vraća" i kakav je vaš stav prema toj izreci?
    To je sve ko bumerang..vrati se..

I šta kažete samom sebi kad ste u problemu nekom,kakvi ste psihički tada...
    Uvijek sam optimista ..tako da neam problema s time ..
    You'll Never Walk Alone

Datum registracije
    28-04-07
    Starost
    26
    Poruka
    7,663
    Liked
    56 times

Citat Pravi autor: white devil Pogledaj Poruke
    1. Da li vam se nekad činilo kad razmišljate u sebi ili kad naglas izgovorite kako nešto niste u stanju da uradite (bilo šta) da se to i ne ostvari iako se trudite?

Kazu da da nasa psiha i uverenje u nesto, neki ishod, moze takav i da prizove... Ne znam, nisam dovoljno obracala paznju na ovo...
    Mozda i samo ubedjenje da nam nesto nec uspeti na neki nacin usporava i umanjuje nas trud, a da toga nismo svesni... Zato valjda kazu da treba uvek verovati u sebe i u pozitivan ishod!
    Da, i jeste tako ali nekad ne mogu tako da razmišljam, jednostavno zablokiram!
    Ako tvoja sreća zavisi od postupaka drugih osoba, onda zaista ne možeš biti srećna osoba.

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika SEricsson
    Datum registracije
    02-02-08
    Starost
    25
    Poruka
    896
    Liked
    1 times

ja sam na temu te knjige i otvorio blog, knjiga mi je fenomenalna, ali nije lako održavati tu razinu svijesti da ti svime upravljaš

Regularni forumas Avatar od korisnika bruna-13
    Datum registracije
    03-04-08
    Starost
    24
    Poruka
    455
    Liked
    0 times

Pa kad ja imam neki veći problem, u principu nisam u stanju staloženo razmišljati bilo o čemu drugom, to me jako koči u životu... Pogotovo u međuljudskim odnosima, čim mi se učini da me netko krivo pogleda, ja odma razvijem teoriju kako , zašto, šta sam napravila...jako jako jako me to smeta i ne znam kako se riješit toga.
    A i dosta puta san rekla da nešto ne mogu, iako je to postalo više poštapalica, al nekad to stvarno i mislim. Al tu volim kad se prevarim

Pa ti nama reci, šta ta knjiga pametnog ima za reć, kako se uvjeriti da možeš sve, kako ne bit u depresiji kad iskrsne problem...

Uvaženi forumaš Avatar od korisnika SEricsson
    Datum registracije
    02-02-08
    Starost
    25
    Poruka
    896
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: bruna-13 Pogledaj Poruke
    Pa kad ja imam neki veći problem, u principu nisam u stanju staloženo razmišljati bilo o čemu drugom, to me jako koči u životu... Pogotovo u međuljudskim odnosima, čim mi se učini da me netko krivo pogleda, ja odma razvijem teoriju kako , zašto, šta sam napravila...jako jako jako me to smeta i ne znam kako se riješit toga.
    A i dosta puta san rekla da nešto ne mogu, iako je to postalo više poštapalica, al nekad to stvarno i mislim. Al tu volim kad se prevarim

Pa ti nama reci, šta ta knjiga pametnog ima za reć, kako se uvjeriti da možeš sve, kako ne bit u depresiji kad iskrsne problem...
    a gospođo, pročitaj tu knjigu pa ćeš shvatit, možeš je naručit preko koje net knjižare za 50-ak kuna. to je knjiga o načinu razmišljanja, ne o tome kako da pritisneš tipku pa drugačije živiš, to je način života!

Starter Avatar od korisnika slavoncica
    Datum registracije
    24-04-08
    Poruka
    20
    Liked
    0 times

A tko je napisao tu knjigu?

30215 Avatar od korisnika pharaoh
    Datum registracije
    10-06-05