| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi "Igra života" - i kako je igrati... u Znanost forumu; Podstaknuta jednom knjigom koju trenutno čitam (naslov knjige je sam naslov moje teme) uvidela sam da dosta pogrešno nekad ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | "Igra života" - i kako je igrati... Podstaknuta jednom knjigom koju trenutno čitam (naslov knjige je sam naslov moje teme) uvidela sam da dosta pogrešno nekad razmišljam pogotovo kad imam neki problem i kad me savlada strah od neuspeha,gubitka voljene osobe itd... Da li vam se nekad činilo kad razmišljate u sebi ili kad naglas izgovorite kako nešto niste u stanju da uradite (bilo šta) da se to i ne ostvari iako se trudite? Da li mislite da se "dobro dobrim vraća" i kakav je vaš stav prema toj izreci? I šta kažete samom sebi kad ste u problemu nekom,kakvi ste psihički tada... Eto to je tema o kojoj bih volela da razmenim mišljenja i da čujem kako razmišljate!
__________________ ♥ |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 02-08-07 Godina: 28
Poruka: 3,654
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: "Igra života" - i kako je igrati... 1. Da li vam se nekad činilo kad razmišljate u sebi ili kad naglas izgovorite kako nešto niste u stanju da uradite (bilo šta) da se to i ne ostvari iako se trudite? Kazu da da nasa psiha i uverenje u nesto, neki ishod, moze takav i da prizove... Ne znam, nisam dovoljno obracala paznju na ovo... Mozda i samo ubedjenje da nam nesto nec uspeti na neki nacin usporava i umanjuje nas trud, a da toga nismo svesni... Zato valjda kazu da treba uvek verovati u sebe i u pozitivan ishod! 2. Da li mislite da se "dobro dobrim vraća" i kakav je vaš stav prema toj izreci? Mislim da nemam dovoljno godina, niti zivotnog iskustva da bih mogla odgovoriti na ovo pitanje... Sto se tice sadasnjeg stava prema ovoj izreci, nista me u zivotu jos nije ubedilo u verodostojnost iste! 3. I šta kažete samom sebi kad ste u problemu nekom,kakvi ste psihički tada... Za mene je samo problem ono za sta ne vidim njegovo resenje ni izdaleka... Sve 'sitnice' koje bi neko nazvao problemom, ostavim do poslednjeg roka 'na cekanje', tj. trudim se ne razmisljati o njima dok ne dodje trenutak za to! Kad stvarno imam problem, nervozna sam, nekad cak i preterujem,...naravno trudim se da nadjem izlaz, da se ne predajem tako lako, da bih posle bar znala da sam pokusala i uverila se da nije do mene; da se ne bih kajala kasnije sto nista nisam htela da uradim u vezi toga...
__________________ When I'm good, I'm really good, when I'm bad, I'm even better! |
| | |
| | #3 (permalink) | |||
| Starter Datum registracije: 28-04-08
Poruka: 40
![]() | Re: "Igra života" - i kako je igrati... Citat:
Citat:
Citat:
..tako da neam problema s time ..
__________________ You'll Never Walk Alone | |||
| | |
| | #4 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: "Igra života" - i kako je igrati... Citat:
__________________ ♥ | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odmah tu do ... evo tu!
Poruka: 195
![]() | Re: "Igra života" - i kako je igrati... ja sam na temu te knjige i otvorio blog, knjiga mi je fenomenalna, ali nije lako održavati tu razinu svijesti da ti svime upravljaš
__________________ Život kao igra(blog) |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: "Igra života" - i kako je igrati... Pa kad ja imam neki veći problem, u principu nisam u stanju staloženo razmišljati bilo o čemu drugom, to me jako koči u životu... Pogotovo u međuljudskim odnosima, čim mi se učini da me netko krivo pogleda, ja odma razvijem teoriju kako , zašto, šta sam napravila...jako jako jako me to smeta i ne znam kako se riješit toga. A i dosta puta san rekla da nešto ne mogu, iako je to postalo više poštapalica, al nekad to stvarno i mislim. Al tu volim kad se prevarim ![]() Pa ti nama reci, šta ta knjiga pametnog ima za reć, kako se uvjeriti da možeš sve, kako ne bit u depresiji kad iskrsne problem...
__________________ |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odmah tu do ... evo tu!
Poruka: 195
![]() | Re: "Igra života" - i kako je igrati... Citat:
__________________ Život kao igra(blog) | |
| | |
![]() |
« kako potisnuti emocije???
|
- »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:22.