Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi "Igra života" - i kako je igrati... u Znanost forumu; Hvala ti Lulu.. .....Siguran sam da ćeš uspjeti, jer osjetim da imaš volju doživjeti tu promjenu. Ako ustraješ, vjeruj ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 03-05-08, 23:43   #21 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 4,825
TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1
Re: "Igra života" - i kako je igrati...

Hvala ti Lulu.......Siguran sam da ćeš uspjeti, jer osjetim da imaš volju doživjeti tu promjenu. Ako ustraješ, vjeruj mi da trud neće biti uzaludan. Ako bi ti se desilo da dođeš u "krizu" zbog koje bi izgubila volju za daljnjim prakticiranjem te tehnike, sjeti se ovih mojih rijeći, u takve krize zapada svatko, zapadao sam i ja. U takvom slučaju netreba se forsirati jer može doći do kontra efekta. Ono što treba, je pustiti i pričekati da ta tzv. "kriza" popusti i prođe.
Nakon toga opet punom snagom ustrajano dalje.

"Moć pozitivnog mišljenja", kao što naslov jedne od mojih knjiga glasi, za posljedicu ima takvu snagu promjene da onaj koji to prkticira, nakon totalno nesretno-zbrkano-tužno-izbezumljeno-negativnog i sličnih stavova, doživi takvu promjenu mentalnog sklopa od koje mu život postaje ono o čemu nije mogao ni sanjati. Njegova podsvijest, potaknuta stalnim pozitivnim sugestijama, u njemu počinje izazivati takav osjećaj sreće da takav čevijek poslije ni sam nemože vjerovati kako je, u svom neznanju, uopće ikada drugačije i razmišljao. Kad bi išao dalje, jer ta tema je veoma široka, objasnio bi kako principom "Možeš ako vjeruješ da možeš"(što jetakođer naslov jedne moje knjige) čovjek može snagom svoje volje i vjerovanja, iscjeljivati i najteže bolesti. Znam o tome dosta jer time sam se bavio a i primjenjivao to na sebi.

Još jednom Lulu....sve pohvale za ovu temu, jer uvijek ima ljudi kojima su te spoznaje potrebne kako nebi više nesretni lutali tminama svog neznanja misleći da tako mora biti i da nema pomoći, nesvjesni da im je pomoć tako blizu; u njima samima! Samo trebaju naučiti kako......U ime tih ljudi, hvala ti za otvaranje ovakve teme!...
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 10:44   #22 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 598
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

Imao sam ja negdje po kući tu knjigu ''Moć pozitivnog mišljenja'', a tko će znat sad gdje je

Ovu igra života i kako je igrati sam pročitao prvi put prije 3-4 godine i još je čitam svako nekoliko vremena da se podsjetim.

Ja mislim da što je netko više u problemima ili lošem raspoloženju da onda takve knjige imaju jači efekt jer više toga se može odjednom popravit. Kasnije to treba zadržati kao način razmišljanja
Odgovori sa citatom
Star 04-05-08, 18:23   #23 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 4,825
TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Istina, sve razmišljam da potražim i ja tu knjigu. Baš me zainteresirala.
Odgovori sa citatom
Star 06-05-08, 10:17   #24 (permalink)
Bitch

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 5,732
white devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobarwhite devil je stvarno dobar

Zivot treba shvatiti kao igru, da se ne bismo previse nervirali jer uvek se nadje materijal za to, koliko god mi to izbegavali ili negirali!
Jeste u pitanju nacin razmisljanja, ali u velikoj meri, u pitanju je priroda same osobe, koja opet utice na nacin misljenja...Nacin razmisljanja mozemo donekle promeniti, a svoju prirodu, cud, tesko... Sto vishe vidimo, cujemo, saznamo,...u nasim glavama se vishe informacija obradjuje,...a svet kako zna biti nekad surov, eto nerviranja, gubitka poverenja, nekad i nade...

Srecniji je onaj koji manje vidi, cuje, manje zna, ...time se manje opterecuje... S jedne strane kazu da je znanje moc, a ja se vise slazem s onim znanje je bol!
Stvar je u tome koliko smo osetljivi, koliko nas neke stvari doticu, pogadjaju, koliko ih prihvatamo i bacamo se u razmisljanje; koliko ih ignorisemo i mislimo - ma proci ce to, nije to bitno da bi sad ja kvario/la raspolozenje zbog toga! Ko moze ovo drugo, on shvata igru zivota, njemu skidam kapu! (istina, ne moze niko uvek!)...Neko je takav prirodno, a neko dostigne rano mudrost zivota, pa istrenira malo sebe...Moramo nauciti da iz svega negativnog izvucemo nesto pozitivno, to zrnce optimizma...
I sama sve cesce primenjujem onu - o tom cu misliti sutra! U suprotnom bih se polomola da ispunim: sto mozes danas, ne ostavljaj za sutra...
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 00:04   #25 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 4,162
Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan

O pomenutoj knjizi:

"Igra života nas uči da je naša sposobnost imaginacije od najvećeg značaja u igri života.
Ono što čovek zamišlja ,pre ili kasnije se i ostvaruje. Ako smo sposobni da zamišljamo samo dobro, tada unosimo u svoj život svaku opravdanu želju svoga srca - zdravlje, blagostanje, ljubav, prijatelje, najviše samoostvarenje. Strah je jedini čovekov neprijatelj - on je vera u zlo, umesto u dobro.

Predmet igre života je da jasno vidimo sopstveno dobro i izbrišemo sve mentalne slike zla.
Strah i sumnju moramo zameniti verom i ljubavlju. Hrabrost nosi u sebi genijalnost. Sva bolest i nesreća potiču od narušavanja zakona ljubavi.
Naš ego jedan je od glavnih neprijatelja koje treba prevazići, jer ova planeta počinje da se inicira u ljubavi. Ljubav i dobra volja ukljanjaju sve prepreke na našem putu.
Kada čovek može da poželi a ne brine , sve želje će mu se ispuniti. Jer, čoveku je data moć da svoje nebo spusti na svoju zemlju, i to je cilj igre života.

Moramo se držati svoje vizije i tražiti njeno ostvarenje kao da se već ostvarila.

Ova inspirativna knjiga pokazuje nam kako svako od nas može da promeni svoje stanje i životne okolnosti - dovoljno je samo da dugoročno obrati pažnju na svoje misli, osećanja i na ono što govori... ".
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 09:28   #26 (permalink)
Starter

Datum registracije: 21-04-07
Godina: 27
Poruka: 30
lumeni 2 se izdvaja iz mase

Svako naše razmišljane je potaknuto nekom sličnom situacijom koja smo uočili a stvar je samog pojedinca kako će na kraj s njom. Knjige mogu pomoći da vidimo kako bi to trebalo shvatiti, odreagirati i sl. Al kad se sam nađeš u nekoj čudnoj situaciji zaboraviš i na knjige i sve ostalo. Reagiraš instiktivno i tek poslije shvatiš da je bilo i puno boljih riješenja. Sve je to jedna velika životna igra s kojom prolaziš kroz život.
lumeni 2 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 21:28   #27 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 28-04-07
Godina: 23
Poruka: 4,162
Lulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavanLulu Bg je slavan

Jeste , u pravu si skroz zato i jeste teško kontrolisati unutrašnju stranu nas samih...ali opet mislim da neka dobra knjiga ili neko stručno lice (u ovom slučaju psihijatar) može dosta pomoći osobi koja se jednostavno izgubi u samom sebi i oslobodi se loših misli i lošeg reagovanja,tj rad,rad i samo rad na samokontroli.A to i jeste najbitnije.
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 23:14   #28 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 598
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Lulu Bg Pogledaj Poruke
... osobi koja se jednostavno izgubi u samom sebi ...
tako je
to se danas najčešće događa, da ljudi sebe ne poznaju i onda im treba pomoć da se nađu, bilo to knjiga ili psiholog kao što ti kažeš, ali danas smo svi previše udaljeni od samih sebe da jednostavno nas treba nešto zveknut da vidimo tko smo i gdje smo
Odgovori sa citatom
Star 23-08-08, 03:57   #29 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 18-01-07
Poruka: 1,337
Mazda890 ima ono neštoMazda890 ima ono neštoMazda890 ima ono neštoMazda890 ima ono neštoMazda890 ima ono neštoMazda890 ima ono neštoMazda890 ima ono nešto

mislim da se dobro dobrim ne vraća... i to definitivno.. u to sam se uvjerila milijun puta, što od mojih primjera, što od drugih... da bi preživio u ovom svijetu ne smiješ biti predobar, jer to ljudi iskoriste... ja idem po onoj" u kakvom si kolu tako i igraj"

što se tiče knjige, čini mi se nekako nerealna... kao da je sve to tako jednostavno, da se mišljenjem može postići sve ono što je nemoguće...
pa di bi svijet bio kad bi se sve moglo tako postići, samo stanjem uma, ljubavi, pozitivnim razmišljanjem itd...

ne kažem da nije istina to sve što piše, ali možda to igra samo neku malu ulogu..
Odgovori sa citatom
Star 23-08-08, 04:48   #30 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-08-07
Godina: 40
Poruka: 125
Maja Cvj. se izdvaja iz mase

Ukratko,čovek je ono što misli.
Maja Cvj. je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 02:41.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114