| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Jesu li Hrvati konzervativni? u Znanost forumu; Ajme, ja jutros otvaram ko luda teme (nekakve lude misli mi po glavi se motaju) E ovako, jesmo li mi ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Jesu li Hrvati konzervativni? Ajme, ja jutros otvaram ko luda teme (nekakve lude misli mi po glavi se motaju) E ovako, jesmo li mi kao nacija konzervativni u pogledu npr. razvoda, vanbračne djece, nasiljem nad ženama (u stilu, pa dobro nek malo pretrpi samo ne daj Bože da se rastavi od njega), mješanjem u tuđe živote (iliti tračanjem) i da, da... tz. "starih cura" ili ženski koje pređu 30 godinu a još se nisu udale. Recimo jesmo li konzervativni u pogledu mode? Znam kad odem u Njemačku najnormalnije je da ženska u spavaćici uleti u dućan i kupuje kruh (i nije poremećena). Koliko Hrvati vole ocjeniti nekoga po oblačenju?! Što se tiče arhitekture, jesmo li spremni prihavtiti neki novi stil gradnje koji dolazi iz vana (Splitska riva npr. )Jesmo li konzervativna nacija u nekim pogledima? I u kojima se to najviše očituje?
__________________ Zamisli na bijelom konju kako nebom sipas smaragde zamisli galopiras sam po nebu od marmelade pjevusis neke pjesmice vjetar ti siba u lice ...zamisli da kao obloge ritam ti lijepe za noge |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Mislim da Hrvatska pa tako i ljudi koji žive u njoj posjeduje tipičan sindrom zemalja u tranziciji. Taj prijelaz iz socijalizma u kapitalizam traje i po nekoliko desetljeća jer je puno promjena koje se moraju realizirati i puno poteškoća na koje nailazi. Nateži i najvažniji je prijelaz iz kontroliranog u tržišno gospodarstvo, tj. privatno poduzetništvo u kojem se mnogi ljudi pogube jer su desetljećima funkcionirali po sasvim suprotnom principu. Neki drugi osjete iznenadan uspjeh i velik zamah i onda tu nastaju velike razlike među pojedincima a s time naravno i jad zbog nezaposlenosti, ljubomora i želja za samodokazivanjem u materijalnom smislu. Mislim da ovo treće objašnjava zašto je nama neugodno u spavaćici uletjeti u dućan i zašto toliko patimo za tim da budemo najmodernije odjeveni i uvijek uređeni. To se zove snobizam. A bojimo se stranih stručnjaka upravo zato što nismo navikli na njih i zato što donose nesigurnost a možda je tu i strah da im još uvijek nismo dovoljno dorasli. Po zakonima mislim da nismo konzervativni jer su nam zakoni i rađeni po uzoru na evropske (misliš da si mi sami pišemo zakone? ).Mi sami po sebi jesmo konzervativan narod, pogotovo u nekim podnebljima, a sad, zašto je to tako, to fakat ne znam. Ima dosta primitivizma ali valjda se i to pomalo mijenja. P.s.: Tema ti je super ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| charolastra | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Svakako da jesmo, u zadnje vrijeme (većinom u ZG) se to malo promijenilo i možemo vidjeti svakakve izraze individualnosti na koje su se ljudi pomalo privikli pa ih ne gledaju u čudu kao dosad ali smatram sa velika većina Hrvatske (pogotovo manja mjesta) još uvijek živi po nekim (zastarjelim ) moralnim načelima i ponašaju se ili misle upravo onako kako si navela.
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 36
Poruka: 3,665
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? A čuj, konzervativni jesmo- ali većinom na krivi način... J ase trudim biti konzervativan na pozitivan način (tradicionalist)- glede tvog primjera sa spavaćicom: ja po Zgb-u ne ću hodati ni u kratkim hlačama (pa da je vani i 50°C), a kamo li u spavaćici... ![]() Samo trebali bismo prvo razlučiti što je konzervativnost a što primitivizam- jer sam uvjeren da će nas ubrzo 'kozmopolitski tipovi' početi uvjeravati da je to jedno te isto. A najbolji primjer one druge krajnosti je emisija 'Transfer' na HTV-u... ![]()
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #5 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Jako konzervativni. Wolf , ja se na poslovnom sastanku , u crkvi ili ponekoj instituciji sigurno ne bih pojavio u kratkim hlačama ... ali ova tvoja izjava da se ne bi po Zagrebu šetao u kratkim hlačama ni na 50+ malo mi je pretjerana. Pa šta bih sad s ekipom u Dubravi na kavu po ovoj vrućini trebao ići s leptir mašnom? ![]()
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Ibort- nije to izjava, to je stav. Nemam niti jedne kratke hlače tu (sve su mi na vikendici)- imam jedne vrlo kratke za raditi (odn. za po kući kada je preko 50°C), ali su takve da se nitko normalan ne bi pojavio u njima na ulici... (evo sad sjedim doma u majci kratkih rukava i dugim hlačama)
__________________ The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he did not exist - The usual suspects |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Ja isto samo na moru nosim suknje i kratke hlače, nisam navikla, osjećam se pregolo u Zg... Još sam htjela dodati u ovoj temi da ne ispadne da je sve ipak na državi i trenutnoj situaciji, da mi se ne sviđa što često čujem izjavu: "Standard nam se ne diže" i slično... Ima nešto u tome ali mislim da bi možda ljudima trebalo postati jasno da se samo tebi samome može dići standard, tvojim vlastitim trudom i pokušavanjem. Dok god će nam domet biti odlazak u kladionice i želja za bogaćenjem bez imalo truda, standard nam se neće dići. A to je dosta prisutno kod nas i mislim da bi se to možda moglo svrstati u jednu vrstu primitivizma (ne klađenje već taj stav prema životu). |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? E to je već negativna konotacija konzrvativizma- zgodne cure se nikd ne smiju osjećati pregolo, čak ni u Evinom kostimu... Eto- to je uzrok svih zala u našem društvu. (za moje noge i guj'scu se bar nitko ne će plakati što ih nije vidio )P.S. sorry- sama si si kriva: uz takav avatar još si barem triput u poruci napisala dizanje, pa nismo uspjeli ni stići do riječi standard. Uz takve debatne vještine, žene uvijek pobjeđuju... ![]()
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Baš dok sam pisala, mislim si, neće valjda se fokusirati na te riječi... A ipak jeste. Ali meni su uske sexy hlače i trapke puno bolje od suknji i kratkih hlaćica. ![]() Btw, jesi vidio ti to kako sam te pobijedila u igricama danas? Zadnji Uredio greta12 : 09-07-07 u 13:16. |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Znači ipak voliš mučiti nas muške (a koja cura ne voli), i još znaš biti sexy a da što manje 'pokažeš'... ![]() A o primitivizmu glede žena u društvu, što ja znam- baš je Opaka imala jednu zanimljivu temu o tome nedavno... A nivo je kako na hrvatskom poslovni čovjek kaže drugome 'imate privlačnu tajnicu'? 'Je l' ti to *ebeš?' EDIT- a to si bila ti? eh, onda mi je drago- uvijek mi je drago kad se neka cura igra pa završi iznad mene... A i kad je riječ o igricama- već sam se navikao da tu žene uvijek pobjeđuju. ![]()
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvati, jesu, konzervativni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:11.

).

) moralnim načelima i ponašaju se ili misle upravo onako kako si navela.

Nemam niti jedne kratke hlače tu (sve su mi na vikendici)- imam jedne vrlo kratke za raditi (odn. za po kući kada je preko 50°C), ali su takve da se nitko normalan ne bi pojavio u njima na ulici...
Eto- to je uzrok svih zala u našem društvu.
Uz takve debatne vještine, žene uvijek pobjeđuju...