| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Jesu li Hrvati konzervativni? u Znanost forumu; Danas je više - manje postalo da držanje do nekih tradicionalnih vrijednosti je oznaka konzervatizma, npr. brak, djeca, obitelj... ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| o'šla pa - pa :) Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: kuća u ulici Godina: 25
Poruka: 6,013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Danas je više - manje postalo da držanje do nekih tradicionalnih vrijednosti je oznaka konzervatizma, npr. brak, djeca, obitelj... Evo, ljudi se razvode jer ne ide, a skoro i bez nekog truda da to i ide... Onda, "kaj, dosta mi djete, eventualno dva; nema se novaca", a jbga, nema se novaca. Novaca nikada nema dosta, ma koliko mi imali... Istina je da neke stvari su konzervativne, ali negdje granica mora biti. A sad, koliko tebe "dira" ta granica i po kojim životnim (moralnim) vrijednostima ćeš živjeti; to je isključivo stvar pojedinca. I time dolazimo i do primitivizma, tj. u nedostatku snage i hrabrosti da osoba ima vlastiti život, petlja se u život drugoga i osuđuje ga zbog načina života, a sve iz ljubomore, zavisti i straha što ona može ali nezna živjet. Stvar je u tome što većina ljudi misli da je u cipelama, ali nekako ne može izići iz opanaka... i tako će biti još dugo, dugo, dugo!
__________________ ... 'cause your mind is on vacation and your mouth is working overtime... |
| | |
| | #23 (permalink) |
| next best thing | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? u Kini prodaju Hrvate u Konzervi, Jedna konzerva Hrvata dođe 250 Renminbi yuana
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Purger | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Nažalost jesu konzervativni... ![]()
__________________ Only GOD can judge me... O Boze fala ti, kaj purgeri smo mi o kako bi vi sretni bili da ste purgeri PRAVILA PONAŠANJA |
| | |
| | #25 (permalink) | |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,940
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Citat:
Sjećam se da sam ja istu ovu frazu koristila (i još koristim) kad želim opisati moju susjedu koja čak u tri u noći stoji na prozoru i gleda hoću li ili neću doći sa dečkom doma... ili možda si nekim njoj još nepoznatim S ovim bi se djelomično složila. Nekako svi kretni ne moraju nužno biti konzervativni. Ali da je većina... ajde nek ti bude. ![]() | |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Gazim kupus, povoljno | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? zašto se uvijek o konzervatizmu govori u negativnoj konotaciji... kao i svaki sustav ima dobre i loše strane
__________________ Pojest', popit', pojebst' i na kraju se potuć' Kad popijem litru-dve, litru-dve, lijepe su mi žene sve, žene sve |
| | |
| | #29 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? Citat:
Puno ljudi se hrani konzervama pa se iz toga dade zaključiti da smo mi konzervativan narod. | |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 148
![]() | Re: Jesu li Hrvati konzervativni? U velikom postotku jesmo da, kako tko, ali zato postoje dežurni liberali koji će naći lijeka protiv toga. Smatram to dobrim, mada što se tiče ekonomskih pitanja konzervativno razmišljanje nije dobro. Preferiram ekonomski liberalizam, a društveni konzervativizam. |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvati, jesu, konzervativni |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:38.