Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Jesu li Hrvati konzervativni? u Znanost forumu; Zar to nije oksimoron? Zar društveni poredak i ekokomski sustav nisu upućeni jedno na drugo?...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-12-07, 15:57   #31 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,222
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Jesu li Hrvati konzervativni?

Zar to nije oksimoron?

Zar društveni poredak i ekokomski sustav nisu upućeni jedno na drugo?

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:07   #32 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 19-12-07
Poruka: 148
Pravaš se izdvaja iz mase

Ne. Ja sam apsolutno za poštivanje konzervativnih vrednota, ali sam apsolutno i za ekonomski liberalizam i slobodno tržište sa što manjim državnim intervencionizmom.
Pravaš je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:28   #33 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Pravaš Pogledaj Poruke
Ne. Ja sam apsolutno za poštivanje konzervativnih vrednota, ali sam apsolutno i za ekonomski liberalizam i slobodno tržište sa što manjim državnim intervencionizmom.
Konzervativne vrednote i liberalizam? To neće ići ruku pod ruku...
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:31   #34 (permalink)
women loving misogynist

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Kao što rekoh - ekonomija je društvena kategorija, i odraz društvenog razvoja i društvenih vrijednosti, a vrijedi i obrnuto.

Ergo

Istodobno se zalagati za društveni konzervativizam i ekonomski liberalizam predstavlja - oksimoron.

Protuslovlje, ako ti je tako lakše.

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 16:57   #35 (permalink)
Regularni forumas

Ne znam ja na kojim si ti drogama. Zbilja ne znam. Očito da uzimaš bijedni hrvatski politički sustav kao obrazac. Objasni mi onda današnji SAD (zanemari debila Busha) ili Ameriku npr. u vrijeme Reagana...?
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 17:11   #36 (permalink)
women loving misogynist

Ti se baš trudiš ne razumjeti... ajmo ovako...

Jedna osoba (individua, jedinka, pojedinac) ne može istovremeno biti društveno konzervativna i ekonomski liberalna. To je oksimoron.

To je kao da kažeš da neizmjerno voliš žene ali da uživaš kada te muškarac guzi.

Kužiš? Ili jedno ili drugo. Ne može oboje.

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 17:14   #37 (permalink)
Regularni forumas

Sa ovim tezama si upravo srušio američki politički sustav kao i britanski. Evo ti primjer predsjedničkog kandidata u Americi. Naravno ako znaš teorijske nasade američkog političkog sustava. Pojam liberalno ne znači isto kod nas, i npr. u Americi ili VB.

Ron Paul - Wikipedia, the free encyclopedia

Paul has been described as conservative, Constitutionalist, and libertarian. He advocates non-interventionist foreign policy, having voted against actions such as the Iraq War Resolution, but in favor of force against terrorists in Afghanistan. He favors withdrawal from NATO and the United Nations. Having pledged never to raise taxes, he has long advocated ending the federal income tax and reducing government spending by abolishing most federal agencies; he favors hard money and opposes the Federal Reserve. He also opposes the Patriot Act, the federal War on Drugs, and gun control. Paul is strongly pro-life, advocates overturning Roe v. Wade; and affirms states' rights to determine the legality of abortion.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 17:54   #38 (permalink)
women loving misogynist

Kao što rekoh - oksimoron.

Nešto što Amerikancima nije strano

BTW - želiš ti reći da su američki i britanski "politički sustav" u biti skoro pa jednaki?

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:06   #39 (permalink)
Regularni forumas

Gdje sam to rekao. Nemoj izvrtat ono što sam rekao da bi prikrio manjak argumenata. To nije nikakav okismoron nego je tipična karakteristika modernog desničara - da je po društvenim pitanjima konzervativan, a po ekonomskima liberalan. Temelj moderne desnice ja uspostavio Reagan svojom politikom. I u VB npr. Margaret Thatcher, određuje se kao neoliberalka, a bila je tvrda desničarka na koju su libertarijanske dogme izvršile veliki utjecaj. I ovo što HDZ ustaje protiv kapitalne dobiti odnosno protivi se oporezivanju, glumi desnicu... što nije... Moderna desnica je za niske poreze, liberalni kapitalizam i što manju intervenciju države, a s druge strane zastupa poziciju pro-life, protivi se ozakonivanju istospolnih zajednica i sl. ... Problem je što svi uzimaju za primjer hrvatsku politiku koje jad jada, a uopće pojam o američkoj, engleskoj i stranoj politici se svodi na reference Silvije Lukas i sličnih nekompetentnih osoba...
Nije ti to oksimoron, nego imaš percepciju da pojam liberalno znači isto ovdje i vani.
Pravaš je offline  
Odgovori sa citatom
Star 20-12-07, 18:15   #40 (permalink)
women loving misogynist

Citat:
Gdje sam to rekao. Nemoj izvrtat ono što sam rekao da bi prikrio manjak argumenata.
Nisi nigdje rekao, i ne izvrćem ništa. Zato sam te i pitao, da ne bi slučajno došlo do nesporazuma.

Citat:
To nije nikakav okismoron nego je tipična karakteristika modernog desničara - da je po društvenim pitanjima konzervativan, a po ekonomskima liberalan.
E pa ja ti kažem da se ne može bit liberalan u ekonomskim a kontzervativan u društvenim pitanjima.

Netko se može deklarirat kao "liberal" u jednom a konzervativac u drugom, ali ako prihvaća jednu teoriju, ne može i drugu. Iz prostog razloga što su ekonomija i društvo nedovojivi i upućeni jedno na drugo.

Da se poslužnim ranijom poredbom: ako netko kaže da nije homoseksualac, a u biti uživa u tome da ga muškarac guzi, onda je on homoseksualac, bez obzira što on u javnosti kaže.

Kužiš?

Citat:
Temelj moderne desnice ja uspostavio Reagan svojom politikom. I u VB npr. Margaret Thatcher, određuje se kao neoliberalka, a bila je tvrda desničarka na koju su libertarijanske dogme izvršile veliki utjecaj. I ovo što HDZ ustaje protiv kapitalne dobiti odnosno protivi se oporezivanju, glumi desnicu... što nije... Moderna desnica je za niske poreze, liberalni kapitalizam i što manju intervenciju države, a s druge strane zastupa poziciju pro-life, protivi se ozakonivanju istospolnih zajednica i sl. ... Problem je što svi uzimaju za primjer hrvatsku politiku koje jad jada, a uopće pojam o američkoj, engleskoj i stranoj politici se svodi na reference Silvije Lukas i sličnih nekompetentnih osoba...
Nije ti to oksimoron, nego imaš percepciju da pojam liberalno znači isto ovdje i vani.
Ne, nego ti usvajaš definicije iz američkog političkog života i pokušavaš ih primijenit na europske uvjete, što je nemoguće.

Primjerice, doživljavati Ronalda Reagana kao "rodonačelnika moderne desnice" je, za europske političke uvjete više nego smiješno, jer bi i najžešći američki ljevičar u Europi bio doživljen kao umjereni desničar.

To su dva nespojiva svijeta, prika moj...

Nadalje, rekao bih da pokušavaš definirat neke ekonomske mjere koristeći neprikladne pojmove iz političke teorije.

Kao što rekoh - ekonomija je neodvojiva od društva, i u funkciji je društvenih ciljeva.

Ako je neki političar "društveni konzervativac" (da se tako izrazim, premda je taj izraz neprikladan), onda će i njegova djelatnost u sferi ekonomije biti usmjerena ka ostvarivannju konzervativnih ciljeva.

zašto? Pa zato što je, kao što sam rekao, ekonomija produkt društvenih kretanja i služi društvenim ciljevima. Dakle, onaj koji usmjerava ekonomska kretanja ka konzervativnim društvenim ciljevima je - vjerovao ili ne - konzervativac.

Kužiš?

damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: hrvati, jesu, konzervativni

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:27.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111