Raspravljate o temi Kako biti sretan? u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; ne nego se ti pjenish.....
All in all you're just another brick in the wall......
ja sam sretna jer ne očekujem nikad od nekog drugog da će me usrećiti,niti od neke stvari koja se može kupiti to očekujem...samo od sebe same.
sve što mi treba za sreću nalazim u sebi i u tome da živim prema svojim uvjerenjima,radim ono u čega vjerujem,što me ispunjava...živim u sadašnjosti,a ne u prošlosti ili u maštanjima o budućnosti.
i,naravno,uvijek mi je drago razveseliti one koji su mi dragi ili pomoći nekome kome je teško.
Neko je nekad davno napiso.
Ukoliko nema izbora kako biti sretan,treba da se potrudimo da sami sebi stvorimo sreću.
Dostojevski je to fino opiso,čovek zna šta je plemenito i korisno,a upravo to neželi,neželi da čini plemenito i korisno,a tako malo je potrebno.
Za sreću treba imati HRABROSTI.
nesposobni imaju sposobnost da onesposobe sposobne
ne znam ima li drugog izbora nego samopostovanjem i drzanjem do svoga doci do srece. vjerujem da oni koji su naizgled sretni i "imaju sve u zivotu", zapravo bas zbog toga nisu sretni
i may be wrong
sto manje razmisljati (mislim bedaciti se i dumati kako je ovaj zivot ponekad sranje);
ziveti za ovaj trenutak, ne juriti tamo neku buducnost, vec uzivati ako je moguce u svakom trenutku;
zivot vishe shvatati kao igru i zabavu;
ne opterecivati se nepotrebnim stvarima, tudjim zvocanjima, manje trositi energiju na negativne ljude;
opustiti se i ne preispitivati po sto puta u glavi; a sta ako se desi ovo, a sta ako se desi ono, a sta ako nesto krene naopako...
ne kazem da treba apsolutno iskljuciti mozak i emocije, vec samo biti umeren!
I starac koji je dostigao poprilicnu mudrost, ne moze ti dati recept za srecu, jer svet je pun razlicitih karaktera!
Ja sam hedonista, ali i veliki radnik, sto se posla (nekad faxa) tice, sve sam radila kako treba, nista povrsno... Ali, uvek sam gledala da se dobro organizujem da bi mi ostalo sto vishe vremena za uzivanje... Sve sto radim, radim za kvalitetno provedeno 'slobodno vreme', a to je segment zivota koji me cini srecnom!
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.