| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Kako pobjediti nesigurnost ? :( u Znanost forumu; Ja sam već nekome dao svoj savjet, pa ću ga samo citirati... Citat: Pravi autor: Wolf-HR Vrlo pohvalno da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kako pobjediti nesigurnost ? :( Ja sam već nekome dao svoj savjet, pa ću ga samo citirati... Citat:
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde | |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Pure Intuition Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Split Godina: 23
Poruka: 3,223
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kako pobjediti nesigurnost ? :( Cina, kao prvo svaka cast na ovoj temi, divim ti se na iskrenosti. Za samo otvorit ovakvu temu, potrebno je puno hrabrosti, i samim time sta si napisala si pokazala sama sebi (ako ne sebi, barem meni i ostalima ) da imas dovoljno samopouzdanja da napises javno ono oko cega smo svi najranjiviji-svojih slabosti,koje svi imamo ali ih skrivamo kao zmija noge. I ja sam prije mislila da su svi bolji, da su jaki, da su kamen i da nikada ne rade greske, da su im zivoti savrseni. Ali sam shvatila da i nije tako, kad sam pocela kuzit ljude i kad su mi se ljudi poceli povjeravat i trazit savjet, jer su ( zamisli ironije) mislili da sam ja jaka. Ono sta hocu rec je da nitko, ali nitko nije savrsen i svi mi moramo grijesit i grijesimo dok ne naucimo. To je ljudski, i ako se opustis i pustis ljude u svoj zivot ( znam,sa rizikom da te povrijede,mozda i hoce ali viruj mi i to je manje strasno od "skrivanja"), vidit ces da su i oni od krvi i mesa i da imaju svoje nesigurnosti, koje znaju bit i simpaticne jer su ljudske i prirodne. Na kraju krajeva i ona dva brata sta su napravila prvi avion su grijesili i grijesili dok nisu poletili u onom prvom cudu. Eto da su se oni sramili svojih pogresaka, u cemu bi sad milijon ljudi putovalo. ![]() Riskiraj, pogrijesi 100 puta ako treba,ali kad 101 put uspijes pobjedila si! Cinice sretno, virujem u tebe i virujem da mozes sta hoces. ![]() Ako te post upila sorry, trenutak inspiracije u ranojutarnje sate. ![]()
__________________ Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni. Zadnji Uredio eva : 27-10-07 u 03:20. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| next best thing | Re: Kako pobjediti nesigurnost ? :( ha gle, ne postoji univerzalno riješenje kao što ne postoje ni isti uzroci nesigurnosti, moja djevojka je bila jako nesigurna, ono što sam ja napravio je da sam joj neizmjerno vjerovao, i vjerovao u nju i podigao joj samopouzdanje do neslućenih granica, možda samo trebaš neku osobu kraj sebe koja će vjerovati u tebe i biti kraj tebe kad zagusti bez da ju tražiš, nego samo da znaš da je kraj tebe. Možda najbolji primjer koji se sada mogu sjetiti je vozački ispit koji je ona položila iz prve, ali na sreću, jer je tako katastrofalno vozila dok nisam ja sjeo na suvozačevo sjedalo i naučio ju voziti, jer je meni mogla vjerovati za razliku od instruktora kojeg se grozila, danas vozi fenomenalno. Da li bi to i tebi pomoglo, neznam, kažem, 100 uzroka - 100 posljedica - 100 riješenja, svi smo individue.
__________________ So tear me open, but beware The things inside without a care And the dirt still stains me So wash me, 'till I'm clean... |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 718
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kako pobjediti nesigurnost ? :( Po meni prvo se tribaš osloboditi uzroka što te čini nesigurnom. Možda okolina u kojoj si do sada živila i živiš (obitelj) previše te štitila i sve za tebe činila, a sad kad je vrime da ti sama radiš neke korake postaješ nesigurna. To je čak i normalno, sam ovaj potez da pišeše o tom, da upoznaš ljude sa tim tvojim, ''nije to problem'', jest napredak. Imam ja jednu takvu u kući, ali mogu reči da sam ja bija kriv zbog njene nesigurnosti. Onog momenta kad sam shvatio da ču od nje napraviti nesposobnu osobu, koja ne može sama kroz život, onda se sve prominilo. Evo sad je na drugoj godini faksa i ''dere'' sve isprid sebe, nema niti ''N'' od nesigurnosti. Znači ipak triba samo otkloniti uzrok nesigurnosti. Evo dok još imam vrimena za dodat nešto, i ja po koji put budem nesiguran i u dilemi što da učinim, svima se to događa.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! Zadnji Uredio tonini : 27-10-07 u 07:40. |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kako pobjediti nesigurnost ? :( Hej Cina, tako si lijepi post napisala, obožavam kad ljudi iskreno govore o svojim strahovima ili "manama"... Ja te doživljavam otpočetka kao stabilnu i dovoljno samopouzdanu osobu. Iako, meni je tako slatko kad je cura ranjiva i još pri tome to ne može ili ne želi sakriti. Možda da tu svoju "manu" pretvoriš u prednost. Zavoli tu svoju osobinu, možda ne moraš drugima isticati da si nesigurna ali dopusti si da budeš povučenija ako si takva (dečki to jako vole, mislim). Ja imam isti problem da stalno prebacujem odgovornost tako što ispitujem ljude oko sebe za savjet oko najmanje sitnice, ništa sama ne odlučujem... Ali to se isto može promijeniti ako odlučiš i radiš na tome. Meni je baš simpatično što si takva. Budi samopouzdana u toj svojoj nesigurnosti. Pharaoh je napisao nešto jako važno, bitno je da imaš kraj sebe osobu koja ti neće srozavati samopouzdanje, nemoj joj to dopustiti. |
| | |
| | #18 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,312
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Kako pobjediti nesigurnost ? :( A neam pojma....evo bez šale... Nikad nisam imao neko visoko mišljenje o sebi...uvijek sam patio jer sam imao kojih 20ak kg viška...znaš kakva je ekipa svi te zajebavaju... Onda mi bilo prekipilo, skino sam svu tu kilažu i sad sam recimo na idealnoj težini, a treningom sam se dobrano steso... Al nećeš vjerovati ništa se nije promijenilo i dalje se vidim na način kako sam se vidio prije nego što sam počeo sa svim tim... I dalje vidim nedostatke koje nitko osim mene ne vidi...pitanje psihe bit će... Čovjek bi mislio da će ti samopouzdanje porasti, kolko sam si puta govorio, da sam barem normalne težine...mislio sam da onda nebi imo problema sa samopouzdanjem... Ali uvijek se javlja onaj isti osjećaj, kad sam u nepoznatom društvu, nekako manje pričam, osjećam kao da svi baš mene odmjeravaju, osjećam da nešto što se i gotovo ne vidi na meni baš svima upada u oči (neki sićušni nedostatci...) Eto to ti je moj kejs ...kad smo svi već iskreni![]()
__________________ jebeš potpis u kojem niš ne piše |
| | |
| | #20 (permalink) | |
| MrCina | Re: Kako pobjediti nesigurnost ? :( Citat:
![]() a jel mi vjerujes da po tvojim postovima nikada ne bi zakljucila da si nesiguran ?
__________________ oces da ti operem sajbu? ![]() 21.... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: nesigurnost |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:22.

Za samo otvorit ovakvu temu, potrebno je puno hrabrosti, i samim time sta si napisala si pokazala sama sebi (ako ne sebi, barem meni i ostalima
) da imas dovoljno samopouzdanja da napises javno ono oko cega smo svi najranjiviji-svojih slabosti,koje svi imamo ali ih skrivamo kao zmija noge. I ja sam prije mislila da su svi bolji, da su jaki, da su kamen i da nikada ne rade greske, da su im zivoti savrseni. Ali sam shvatila da i nije tako, kad sam pocela kuzit ljude i kad su mi se ljudi poceli povjeravat i trazit savjet, jer su ( zamisli ironije) mislili da sam ja jaka.
Eto da su se oni sramili svojih pogresaka, u cemu bi sad milijon ljudi putovalo.