Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Kako pobjediti nesigurnost ? :( u Znanost forumu; Ja sam već nekome dao svoj savjet, pa ću ga samo citirati... Citat: Pravi autor: Wolf-HR Vrlo pohvalno da ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-10-07, 02:47   #11 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan
Re: Kako pobjediti nesigurnost ? :(

Ja sam već nekome dao svoj savjet, pa ću ga samo citirati...

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Vrlo pohvalno da misliš tako, ali morat ću te pitati- da, i? Dok god ne budeš cijenio svoje vrline, kao što cijeniš njene, sam sebi kopaš jamu pod nogama... Tebi treba zdrava doza arogancije- a to je samo pitanje stava.

Tebi u glavi trebaju tri čarobna slova- BMK. Odi na posao, zadovoljan i opušten- nemaš se čega bojati, posao možeš raditi dobro i loše (a loše je kad se ne trudiš). Jbg, možeš raditi posao dobro i pogriješiti- nitko te ne će ubiti zbog toga, šefu objasniš što je bilo i nasmiješiš se (i pomisliš na tri čarobna slova- Boli Me Kurac, ja znam da sam se potrudio). A, vjeruj mi, isto tako je i s ljudima- ljude koje trebaš cijeniti će isto tako cijeniti tvoje vrline, a one druge s osmjehom pogledaj u oči i pomisli "BMK, ja znam koliko vrijedim- a ako ti to ne znaš cijeniti, ti si na gubitku a ne ja".

Čega te ima biti strah? Ne možeš izgubiti ništa što nikad nisi ni imao- a poštovanje ljudi možeš samo sam steći, oni ti ga ne mogu pokloniti...
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 03:11   #12 (permalink)
eva
Pure Intuition

Datum registracije: 12-12-06
Godina: 23
Poruka: 3,223
eva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjetieva je sjajno za vidjeti

Cina, kao prvo svaka cast na ovoj temi, divim ti se na iskrenosti. Za samo otvorit ovakvu temu, potrebno je puno hrabrosti, i samim time sta si napisala si pokazala sama sebi (ako ne sebi, barem meni i ostalima ) da imas dovoljno samopouzdanja da napises javno ono oko cega smo svi najranjiviji-svojih slabosti,koje svi imamo ali ih skrivamo kao zmija noge. I ja sam prije mislila da su svi bolji, da su jaki, da su kamen i da nikada ne rade greske, da su im zivoti savrseni. Ali sam shvatila da i nije tako, kad sam pocela kuzit ljude i kad su mi se ljudi poceli povjeravat i trazit savjet, jer su ( zamisli ironije) mislili da sam ja jaka.
Ono sta hocu rec je da nitko, ali nitko nije savrsen i svi mi moramo grijesit i grijesimo dok ne naucimo. To je ljudski, i ako se opustis i pustis ljude u svoj zivot ( znam,sa rizikom da te povrijede,mozda i hoce ali viruj mi i to je manje strasno od "skrivanja"), vidit ces da su i oni od krvi i mesa i da imaju svoje nesigurnosti, koje znaju bit i simpaticne jer su ljudske i prirodne. Na kraju krajeva i ona dva brata sta su napravila prvi avion su grijesili i grijesili dok nisu poletili u onom prvom cudu. Eto da su se oni sramili svojih pogresaka, u cemu bi sad milijon ljudi putovalo.
Riskiraj, pogrijesi 100 puta ako treba,ali kad 101 put uspijes pobjedila si!
Cinice sretno, virujem u tebe i virujem da mozes sta hoces.
Ako te post upila sorry, trenutak inspiracije u ranojutarnje sate.

Kad smo sretni uvjek smo dobri, ali kada smo dobri, nismo uvjek sretni.

Zadnji Uredio eva : 27-10-07 u 03:20.
eva je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 04:40   #13 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,605
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Samo prati ovo BMK!!! Nema nesigurnosti, ti si najjača na svitu!!!
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 06:55   #14 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,103
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

ha gle, ne postoji univerzalno riješenje kao što ne postoje ni isti uzroci nesigurnosti, moja djevojka je bila jako nesigurna, ono što sam ja napravio je da sam joj neizmjerno vjerovao, i vjerovao u nju i podigao joj samopouzdanje do neslućenih granica, možda samo trebaš neku osobu kraj sebe koja će vjerovati u tebe i biti kraj tebe kad zagusti bez da ju tražiš, nego samo da znaš da je kraj tebe. Možda najbolji primjer koji se sada mogu sjetiti je vozački ispit koji je ona položila iz prve, ali na sreću, jer je tako katastrofalno vozila dok nisam ja sjeo na suvozačevo sjedalo i naučio ju voziti, jer je meni mogla vjerovati za razliku od instruktora kojeg se grozila, danas vozi fenomenalno. Da li bi to i tebi pomoglo, neznam, kažem, 100 uzroka - 100 posljedica - 100 riješenja, svi smo individue.

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 07:35   #15 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 718
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Po meni prvo se tribaš osloboditi uzroka što te čini nesigurnom. Možda okolina u kojoj si do sada živila i živiš (obitelj) previše te štitila i sve za tebe činila, a sad kad je vrime da ti sama radiš neke korake postaješ nesigurna. To je čak i normalno, sam ovaj potez da pišeše o tom, da upoznaš ljude sa tim tvojim, ''nije to problem'', jest napredak.
Imam ja jednu takvu u kući, ali mogu reči da sam ja bija kriv zbog njene nesigurnosti. Onog momenta kad sam shvatio da ču od nje napraviti nesposobnu osobu, koja ne može sama kroz život, onda se sve prominilo. Evo sad je na drugoj godini faksa i ''dere'' sve isprid sebe, nema niti ''N'' od nesigurnosti. Znači ipak triba samo otkloniti uzrok nesigurnosti.

Evo dok još imam vrimena za dodat nešto, i ja po koji put budem nesiguran i u dilemi što da učinim, svima se to događa.

Zadnji Uredio tonini : 27-10-07 u 07:40.
tonini je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 08:14   #16 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat

Hej Cina, tako si lijepi post napisala, obožavam kad ljudi iskreno govore o svojim strahovima ili "manama"... Ja te doživljavam otpočetka kao stabilnu i dovoljno samopouzdanu osobu. Iako, meni je tako slatko kad je cura ranjiva i još pri tome to ne može ili ne želi sakriti. Možda da tu svoju "manu" pretvoriš u prednost. Zavoli tu svoju osobinu, možda ne moraš drugima isticati da si nesigurna ali dopusti si da budeš povučenija ako si takva (dečki to jako vole, mislim). Ja imam isti problem da stalno prebacujem odgovornost tako što ispitujem ljude oko sebe za savjet oko najmanje sitnice, ništa sama ne odlučujem... Ali to se isto može promijeniti ako odlučiš i radiš na tome. Meni je baš simpatično što si takva. Budi samopouzdana u toj svojoj nesigurnosti.

Pharaoh je napisao nešto jako važno, bitno je da imaš kraj sebe osobu koja ti neće srozavati samopouzdanje, nemoj joj to dopustiti.
greta12 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 09:37   #17 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 5,119
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke
Neš vjerovat , al imam isti problem...ma proć će to nas već nekako
ovaj...i sta cemo sad nas dvoje ?

21....
cina je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 09:47   #18 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,312
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: cina Pogledaj Poruke
ovaj...i sta cemo sad nas dvoje ?
A neam pojma....evo bez šale...

Nikad nisam imao neko visoko mišljenje o sebi...uvijek sam patio jer sam imao kojih 20ak kg viška...znaš kakva je ekipa svi te zajebavaju...

Onda mi bilo prekipilo, skino sam svu tu kilažu i sad sam recimo na idealnoj težini, a treningom sam se dobrano steso...
Al nećeš vjerovati ništa se nije promijenilo i dalje se vidim na način kako sam se vidio prije nego što sam počeo sa svim tim...
I dalje vidim nedostatke koje nitko osim mene ne vidi...pitanje psihe bit će...
Čovjek bi mislio da će ti samopouzdanje porasti, kolko sam si puta govorio, da sam barem normalne težine...mislio sam da onda nebi imo problema sa samopouzdanjem...
Ali uvijek se javlja onaj isti osjećaj, kad sam u nepoznatom društvu, nekako manje pričam, osjećam kao da svi baš mene odmjeravaju, osjećam da nešto što se i gotovo ne vidi na meni baš svima upada u oči (neki sićušni nedostatci...)

Eto to ti je moj kejs...kad smo svi već iskreni
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 09:47   #19 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,969
vatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosanvatra ima na što biti ponosan

Nemam šta dodati pored ovakvih savjetodavaca, osim: "Just do it"!
vatra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-10-07, 09:53   #20 (permalink)
MrCina

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 5,119
cina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeticina je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku cina Pošalji poruku preko Skype-a korisniku cina

Citat:
Pravi autor: Adolon Pogledaj Poruke

Ali uvijek se javlja onaj isti osjećaj, kad sam u nepoznatom društvu, nekako manje pričam, osjećam kao da svi baš mene odmjeravaju, osjećam da nešto što se i gotovo ne vidi na meni baš svima upada u oči (neki sićušni nedostatci...)
isto tako i ja

a jel mi vjerujes da po tvojim postovima nikada ne bi zakljucila da si nesiguran ?

21....
cina je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nesigurnost

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:22.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111