Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 11

Kako se izboriti sa vlastitim demonima?

Raspravljate o temi Kako se izboriti sa vlastitim demonima? u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Pod utjecajem negativnih misli i energije ljudi u vasoj blizini, otpustate neke svoje demone, i istresate se na onima koji ...

Regularni forumas Avatar od korisnika Galadriel
    Datum registracije
    13-09-08
    Starost
    37
    Poruka
    375
    Liked
    1 times

Kako se izboriti sa vlastitim demonima?

Pod utjecajem negativnih misli i energije ljudi u vasoj blizini, otpustate neke svoje demone, i istresate se na onima koji to nisu zasluzili. Ponekad imam problem sa tim, i koliko god se trudila to ne ciniti, jednostavno puknem. I najveca glupost moze posluziti kao okidac. Vjerujem da ce biti odgovora tipa : "Posjeti psihoterapeutsku ordinaciju.", sto cu u dogledno vrijeme vjerojatno i uciniti, ali bih voljela cuti i jos neka misljenja, posto smatram da ovaj problem ima i alternativni, duhovni aspekt, a ne samo psiholoski (Nebeski plesac je u temi Dodir sa duhovnim svijetom govorio o oslobadjanju elementala, negativnih entiteta, pod utjecajem otpustanja necije negativne energije, misli, zelja).
    Kako odagnati nase vlastite demone, i kako se sto bolje obraniti od tudje negativnosti?
    "Nikad ne podcjenjujte moć ljudske gluposti."

Regularni forumas Avatar od korisnika Katapult24
    Datum registracije
    27-10-08
    Poruka
    213
    Liked
    0 times

Re: Kako se izboriti sa vlastitim demonima?

ja to činim vrlo jednostavno(sada mislim na naslov teme).Znači ja sam ta osoba koja dozvoljava ili zabranjuje pristup tim demonima i upravo to činim u žaru neke svađe ih pušam(ali samo kada svađa počne),a u recimo to ovako normalnim uvjetima ih potiskujem i ide mi od ruke.Po meni su to samo negativne misli i put do depesije zato ja samo gledam svijetlo, a što se tiče tame e ona ide na stranu.Ako se trebam već iskaliti i ispucati onda to činim prema onome ko je zaslužio,a ne prema nevinima. Tvoj potpis sve govori
    sjede dvije babe u mraku,uđe treća i upali svijetlo!?

Regularni forumas Avatar od korisnika luxas
    Datum registracije
    08-12-08
    Starost
    37
    Poruka
    359
    Liked
    0 times

nastoj bit uvjek što je više moguc pozitivna, širi oko sebe tu vrstu energije i vjeujem da ceš ubrzo uidjeti pomake. treba se prema drugima odnosit onsko kako bi željeli da se drugi odnose prema nama.
    možeš kupit sat ali ne i vrijeme...

Datum registracije
    13-09-08
    Starost
    37
    Poruka
    375
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: luxas Pogledaj Poruke
    nastoj bit uvjek što je više moguc pozitivna, širi oko sebe tu vrstu energije i vjeujem da ceš ubrzo uidjeti pomake. treba se prema drugima odnosit onsko kako bi željeli da se drugi odnose prema nama.
    Pa problem i je u tome sto sam ja zaista pozitivna osoba, ali ne mogu da ne osjetim utjecaj necije negativne energije i misli. I PONEKAD me to toliko razje.. da jednostavno izrigam vatru, ne htijuci po neduznima.
    Problem je sto to ponekad ne znam usmjeriti u pravom smjeru, nego izleti gdje ne treba.

Regularni forumas Avatar od korisnika luxas
    Datum registracije
    08-12-08
    Starost
    37
    Poruka
    359
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Galadriel Pogledaj Poruke
    Pa problem i je u tome sto sam ja zaista pozitivna osoba, ali ne mogu da ne osjetim utjecaj necije negativne energije i misli. I PONEKAD me to toliko razje.. da jednostavno izrigam vatru, ne htijuci po neduznima.
    Problem je sto to ponekad ne znam usmjeriti u pravom smjeru, nego izleti gdje ne treba.
    kužim te potpuno, sve se svodi da puno tj predugo sve to držiš u sebi i onda kad se nakupi bum, a po obicaju tad naj... ni kriv ni dužan. Moraš postic neki balans izmedju nakupljanja te energije i izbacivanja iz sebe. Probaj nac neki malo agresivniji hobi, ili bolje receno dinamicniji poput brzog plesa, aerobika ili nesto u tom smislu, znaš na što mislim. Pomaže to dosta, bitno je sav taj stres, bijes, negativnu energiju ispucat iz sebe, nedozvolit joj da ovlada tobom pa onda kad dodje do erupcije sve ode krivim smjerom. a iz iskustva ti mogu rec da prijedlog koji sam ti dao pomaže, u svakom slucaju proba ništa ne košta. Sorrry ako sam te sad malo izdavio.
    možeš kupit sat ali ne i vrijeme...

Datum registracije
    13-09-08
    Starost
    37
    Poruka
    375
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: luxas Pogledaj Poruke
    kužim te potpuno, sve se svodi da puno tj predugo sve to držiš u sebi i onda kad se nakupi bum, a po obicaju tad naj... ni kriv ni dužan. Moraš postic neki balans izmedju nakupljanja te energije i izbacivanja iz sebe. Probaj nac neki malo agresivniji hobi, ili bolje receno dinamicniji poput brzog plesa, aerobika ili nesto u tom smislu, znaš na što mislim. Pomaže to dosta, bitno je sav taj stres, bijes, negativnu energiju ispucat iz sebe, nedozvolit joj da ovlada tobom pa onda kad dodje do erupcije sve ode krivim smjerom. a iz iskustva ti mogu rec da prijedlog koji sam ti dao pomaže, u svakom slucaju proba ništa ne košta. Sorrry ako sam te sad malo izdavio.
    Nisi me nimalo izdavio. Btw,redovno se bavim fizickim aktivnostima (pilates i aquaerobik), i dobro se ispusem,sta bi tek bilo da ne? Istina je da to pomaze, ali svejedno me nekad prevari. A koga ne? Samo sto svi ne pricaju javno o tome. Jos jednom, tnx.

Dr. Love Avatar od korisnika Oggy
    Datum registracije
    21-12-06
    Starost
    31
    Poruka
    5,170
    Liked
    5 times

Meni je problem kad se u meni skupi puno govana od prethodnih dana da na trenutak jednostavno pokažem svoju mracnu stranu i to ljudima kojima to nikad, ali nikad ne zelim. U tom trenutku moj razum više ne funkcionira nego čisto prapovjenski nagoni samoodrzanja jer brijem da nemam taj ventil da bi jednostavno puk'o k'o kokica.
    Probao sam to prema nezivim stvarima iskazati (lupanje šakom u zid, razbijanje stvari i sl.), ali nema odgovora od njih (zajedljiv sam, otrovan, iznomno ciničan i podrugljiv, namjerno govorim stvari da bi ožalostio nekoga) pa konacni rezultat ispraznosti kad to izadje van izostane pa se i dalje akumuliraju govna u meni.
    Kad to prođe žao mi je k'o psu što sam to uradio, ali razbijeno jaje se ne da popraviti.
    Hvala bogu rijetko se događa i osoba koja je najčešće bila na tapeti je shvatila zbog čega se to događa i stojički istrpi da prođe frka. Ipak me razumije, i kako bi se reklo samnom je u dobru i zlu. Ja bi isto tako postupio.
    Ja sam najsretniji čovjek na svijetu

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Galadriel, mora postojati nesto unutrasnje sto te ispunjava... Nekad, zapravo najcesce, takav ucinak daje zaljubljenost (uzvracena), a moze i neki drugi motiv da razbije te ljutite i histericne poglede na stvarnost i ljude oko sebe... Moras naci TO sto te najvise ispunjava i raditi na tome, a ono ce ti uzvratiti zadovoljstvo i manje nerviranja, primanja k srcu ne bas znacajnih stvari... koje nas cesto izbace iz takta i zbog kojih se istresamo na onog ko prvi naidje. Ako inace imas problem s takvim reakcijama, nesto ti u zivotu ne stima, mozda znas sta je, mozda ne... Ako ne, preispitaj se i pocni raditi na poboljsanju situacije, ...jer svako kocenje izaziva neki unutrasnji bes koji se ili manifestuje, ili ne manifestuje u spoljasnosti... U svakom slucaju, on gusi i davi i izaziva takvo ponasanje... Poradi na tome da otkrijes uzrok, jer on sigurno postoji, cak i kada mislimo da je zapravo sve u redu...
    Govorim iz iskustva, i uvek, zapravo, tacno znam sta mi je, pa makar i sebi odbijala da priznam, na kraju to ucinim...
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Datum registracije
    13-09-08
    Starost
    37
    Poruka
    375
    Liked
    1 times

Citat Pravi autor: white devil Pogledaj Poruke
    Galadriel, mora postojati nesto unutrasnje sto te ispunjava... Nekad, zapravo najcesce, takav ucinak daje zaljubljenost (uzvracena), a moze i neki drugi motiv da razbije te ljutite i histericne poglede na stvarnost i ljude oko sebe... Moras naci TO sto te najvise ispunjava i raditi na tome, a ono ce ti uzvratiti zadovoljstvo i manje nerviranja, primanja k srcu ne bas znacajnih stvari... koje nas cesto izbace iz takta i zbog kojih se istresamo na onog ko prvi naidje. Ako inace imas problem s takvim reakcijama, nesto ti u zivotu ne stima, mozda znas sta je, mozda ne... Ako ne, preispitaj se i pocni raditi na poboljsanju situacije, ...jer svako kocenje izaziva neki unutrasnji bes koji se ili manifestuje, ili ne manifestuje u spoljasnosti... U svakom slucaju, on gusi i davi i izaziva takvo ponasanje... Poradi na tome da otkrijes uzrok, jer on sigurno postoji, cak i kada mislimo da je zapravo sve u redu...
    Govorim iz iskustva, i uvek, zapravo, tacno znam sta mi je, pa makar i sebi odbijala da priznam, na kraju to ucinim...
    Tek sad vidjeh ovo. Hvala ti za ovaj post. Jesam temperamentna osoba, ali nisam bas neki histerikus, i tocno znam u cemu je problem, ali iz nekih razloga ne mogu ga rjesavati onako kako bih zeljela i kao sto to inace cinim, a to je - ravno u glavu, pa tko ziv tko mrtav. Takvim nacinom bila bi jako povrijedjena jedna osoba do koje mi je jako stalo. Ne mozes otvoriti oci slijepima, niti mijenjati ljude iz korijena. Zapravo me zanimalo kako se sto bolje obraniti od utjecaja necije lose energije, i ne dozvoliti joj da udje u tvoj zivot.
    Sto se konkretnog problema tice, na dobrom sam putu da ga odagnam, ali trebati ce jos neko vrijeme.

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Citat Pravi autor: Galadriel Pogledaj Poruke
    Takvim nacinom bila bi jako povrijedjena jedna osoba do koje mi je jako stalo.
    Znam kako je to... I sama sam slicne 'probleme' znala resiti u korist 'osobe do koje mi je jako stalo', jer da sam ih resavala u svoju korist, svesna sam da bi me grizla savest... Ne znam da li sam tada bila mlada i glupa i ne znam da li bih ti dala takav savet...
    Moras biti nacisto da li ti je vishe stalo do te osobe, ili do sebe. Znam da je ovo gruba formulacija, naravno da nam je svima najvise stalo (pretpostavljam) do sebe i svoje srece, zato moras izvagati kako bi se to odrazilo na tebe, tvoju psihu i emocije ukoliko bi stvari resila u svoju korist... Moras biti mudra i odrediti prioritete, nekad nije preporucljivo ici za onim sto zapravo zelis.

Zapravo me zanimalo kako se sto bolje obraniti od utjecaja necije lose energije, i ne dozvoliti joj da udje u tvoj zivot.
    Ignorisati, ukoliko je ikako moguce...

Sto se konkretnog problema tice, na dobrom sam putu da ga odagnam, ali trebati ce jos neko vrijeme.
    Srecno! Na kraju krajeva, ti ces to najbolje znati!
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku