Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 18

Kronična socijalna fobija

Raspravljate o temi Kronična socijalna fobija u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; bok! kako to izliječit? idem na faks i trebam semestre radit i javna predavanja..ali kad se sjetim toga dođe mi ...

prof. Foruma Avatar od korisnika hernija
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

Kronična socijalna fobija

bok!

kako to izliječit?

idem na faks i trebam semestre radit i javna predavanja..ali kad se sjetim toga dođe mi slabo i svaki put kad trebam na to ic onda se previse znojim, lokve znoja se cjedu, drhtim, pocrvenim u licu i kasnije u nesvijest padnem, jer mi dođe muka.

znam da je to svakome teško, ali ja ne mogu izdržat to više.

dala bi nešto lijepog da nemam to.

p.s: molim bez pogrdnih komentara, ako da, onda radije ne komentirajte.

hvala!

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Re: Kronična socijalna fobija

pocni prvo vježbati pred ogledalom.
    nakon izvjesnog vremena zamoli nekog od mame, tate, brata, sestre, dečka odnosno bilo koga da sjednu a da ti pred njima pričaš tj. predaješ.

i tako, malo po malo skupljaj hrabrost i treniraj. trebalo bi barem ublažiti simptome. naravno za to treba vremena, prema tome počni od danas/sutra to vježbati. mogla bi nakon ljeta uspjeti

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: fat_boy_slim Pogledaj Poruke
    pocni prvo vježbati pred ogledalom.
    nakon izvjesnog vremena zamoli nekog od mame, tate, brata, sestre, dečka odnosno bilo koga da sjednu a da ti pred njima pričaš tj. predaješ.

i tako, malo po malo skupljaj hrabrost i treniraj. trebalo bi barem ublažiti simptome. naravno za to treba vremena, prema tome počni od danas/sutra to vježbati. mogla bi nakon ljeta uspjeti
    Sve ovo je za građenje samopouzdanja, bez psihijatra (ne psihologa) teško da će biti ikakvog pomaka, ako je kroničan slučaj.

Prije odlaska na faks više općiti sa veterinarom, možda to pomogne. (moj savjet iz sam svoj psiho)
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Točno to kaj ti je fbs rekao.

Na seminaru iz psihologije gdje nas je bilo 12 svatko od nas imao je zadaću jednom u semestru izvesti vježbu. Moja je bila vezana uz povjerenje i otvorenost. Bilo me je užasno strah kada sam ja došla na red, ali je odlična vježba za razbijanje fobije, pogotovo ako si jedna od pasivnijih osoba i nisi "vođa".

Vježbaj; prijatelj, mama, tata, tko god, ogledalo je čak i najbolje (vidiš sebe i koliko si "prirodan"), nauči se sebe slušati... Najteže je sjesti na stolicu i započeti, ali jednom kada kreneš brzo nestane trema. Ne razmišljaj o njoj tada, razmišljaj poslije. Jer trema ti nemože pomoći.

Glumi, improviziraj, izgledaj sigurno... Nema ti boljeg recepta.
    stupid is as stupid does

prof. Foruma Avatar od korisnika hernija
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

baš sam se sjetila jedne ideje..

da npr. kad izađem da ih ne gledam u oci, nego negdje gore. jer najteze mi je u oci gledat.

zvuci glupo, ali ono..

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

ljude uvijek gledaj u oči. iritirajuće je kad te netko ne gleda u oči dok ti se obraća. to je prvi znak nesposobnosti i nepovjerenja.
    stupid is as stupid does

Akademik Avatar od korisnika Scorpy
    Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Javljaj se što češće za takva izlaganja, unatoč strahu. Sigurnost ćeš steći jedino praksom. A nema smisla bježati od problema, trebaš se s tim suočiti.
    Potpisi su za budale.

Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Zaboravih, idi postupno: pročitaj štogod manjoj skupini, recimo obitelji. Ili frendovima i frendici. Neki govor, tekst, izrecitiraj pjesmu. Pa onda većoj. I pazi ovo: vrlo je bitno da naučiš disati. Pravilno, uvijek jednako duboko. To će te smiriti. Disanje je ključ svega, i javnog nastupa, i sporta, i borbe, i seksa. Uopće se ne zajebavam. Trebat će ti za velike auditorije. Kad te uhvati trema ili panika, duboko diši. To će ti krv obogatiti kisikom i jasnije ćeš razmišljati.

Naravno, uvijek prvi red publike možeš zamisliti golih, dlakavih nogu kako sjede na zahodskoj školjci i čitaju novine. Takva će te pomisao možda nasmijati. A to je brža pomoć od istočnjačkih trikova.
    Potpisi su za budale.

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: hernija Pogledaj Poruke
    baš sam se sjetila jedne ideje..

da npr. kad izađem da ih ne gledam u oci, nego negdje gore. jer najteze mi je u oci gledat.

zvuci glupo, ali ono..
    Ako ljude ne gledaš u oči, tek onda si napravila sranje... Jer osim što neće doživjeti ono što ti izlažeš, usput će te i zajebavati zbog toga...

Moj je prijedlog, osim ogledala i frendova kao vježbu, da ljude gledaš u usta... Bez zajebancije... Ti nećeš ljude gledat u oči a ekipa će misliti da ih vizualiziraš i saslušat će te...

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Datum registracije
    18-10-08
    Poruka
    4,137
    Liked
    74 times

Citat Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
    ljude uvijek gledaj u oči. iritirajuće je kad te netko ne gleda u oči dok ti se obraća. to je prvi znak nesposobnosti i nepovjerenja.
    Eh, ali ne zaboravi trepnuti tu i tamo.
    Potpisi su za budale.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku