Moram, pitanje je ozbiljno. Da nije, ne bih niti ja bila ozbiljna![]()
Raspravljate o temi Moj problem.. u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; viš kako je misti pristojna...
Moram, pitanje je ozbiljno. Da nije, ne bih niti ja bila ozbiljna![]()
Strah od mraka pretežno je prisutan kod male djece. Poslije se može pretvoriti u strah od nepoznatog. Pretežno se javlja dok smo sami u potpunom mraku. Potpuno neopravdana fobija i neobjašnjiva, naravno kao i sve druge. Strah reprezentiraju također stalne noćne more ali poremećaji percepcije u mraku kao posljedica očekevanja da će "nešto" iskočiti iz mraka i napasti nas, u težim oblicima. U lakšim oblicima je dakle samo strah od nepoznatog i neistraženog. To ima dosta ljudi no kod tebe se jače manifestira zbog trauma u djetinstvu povezanih upravo zbog straha od tame. Taj strah nestaje sa godinama kada shvatimo da sam mrak nam ne predstavlja potencijalnu opasnot.
Ukoliko je fobija tako teška da te sprječava u normalnim svakodnevim (noćnim) fukcijama trebao bi potražiti pomoć stručnjaka, a ne napisati post na forumu te će ti ljudi odgoriti ko ja nakon istraživanja po googl-u ili će te zezati.
Osobno koliko sam shvatio, trebao bi ići sa prijateljima van, mislim da se nemožeš bojati mraka ako su sa tobom neke druge osobe.
cega te tocno strah kad je u pitanju mrak? da ce netko/nesto iskocit iz mraka i zgrabit te? ili smo bojis da ces izgubiti orjentaciju u mraku?
i ja se u jednu ruku bojim mrklog mraka i mogucnosti da me nesto zaskoci nespremnu.. ali sve je to u glavi.. ako se uspijes uvjerit da u mraku nema nicega strasnog, nece te biti strah.. uostalom, uvijek mozes nositi bateriju sa sobom![]()
E da si neki dan bio samnom.. u jednom selu nas par prijatelja u nekoj fredovoj prostoriji se zajebavamo, bili smo cilu noć tamo.. a ona je u šumi, tako da vani nema ništa svjetla, ne vidi se ništa, jer je dalje od svegaa dobro je poznato da neki luđak navečer tuda bude i baca kamenja.. na početku nisam virova, ali kad smo ih mi čuli kako padaju.. uh.. ali bilo je super
I što ste ga odma napali? Možda je istina, mislim, postoje svakakvi ljudi..![]()
ne shvacaju ti oni ovdje nikoga ozbiljno, ovo ti je krivi forum ako zelis neki pametni savjet i dubokoumni na psihologiji.Pravi autor: djzuza
![]()
Naravno. Odgovore na takva pitanja možeš potražiti u nekoj stručnoj instituciji, a ne na forumu za razbibrigu...
I zlatni kavez je samo zatvor!