Stranica 3 od 3 PrvoPrvo 123
Pokazujem rezultate 21 do 27 od 27

Moj problem..

Raspravljate o temi Moj problem.. u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Pravi autor: misti Oprosti, ali taj problem nećeš riješiti savjetima sa ovog foruma. Doista bi se trebao obratiti nekome tko ...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: Moj problem..

Citat Pravi autor: misti Pogledaj Poruke
    Oprosti, ali taj problem nećeš riješiti savjetima sa ovog foruma. Doista bi se trebao obratiti nekome tko za takve stvari ima diplomu.

Pozdrav.
    Slažem se.

A onima kojima je do humora i ismijavanja neka ne otvaraju ovakve teme i ovaj podforum.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Rečnik kaže da je fobija iracionalan, jak i stalan strah od neke situacije, osobe, životinje ili predmeta. Američka psihologinja Jerilyn Ross kaže: Fobije su često predmet ismejavanja, ali kada vam se dogode, shvatite da smeh s njima nema ništa zajedničko!

Naučnici još nisu sigurni zašto se razvijaju fobije. Čini se da za to postoje i psihološki i biološki razlozi. Psiholozi drže da su fobije uglavnom odgovor na gubitak ili odvajanje od nekoga ili nečega. Nasledni faktor takođe igra ulogu, isto kao i sama hemija mozga.

Ljudi imaju mnogo fobija, od straha od mraka i društvenih situacija do krvi i paukova.

NEKE OD FOBIJA SU:

ANDROFOBIJA: strah od muškaraca
    BAKTERIOFOBIJA: strah od bakterija
    BIBLIOFOBIJA: strah od knjiga
    KROMOFOBIJA: strah od boja
    DROMOFOBIJA: strah od prelaska preko ulice
    DORAFOBIJA: strah od krzna i kože životinja
    MEGALOFOBIJA: strah od velikih stvari
    MENOFOBIJA: strah od menstruacije
    NEKROFOBIJA: strah od smrti
    OKTOFOBIJA: strah od broja osam
    SEKSOFOBIJA: strah od osoba suprotnog pola?
    NIKTOFOBIJA: strah od mraka

FOBIJE SLAVNIH

Aviofobija ili aerofobija je strah od letenja. Od nje boluju Aretha Franklin, Billy Bob Thorton, Muhammad Ali, Cher i Michael Jackson. Teniser Andre Agassi se boji paukova,pisac Anne Rice mraka, a Kim Basinger ima fobiju od otvorenih prostora.
    Reditelj Alfred Hitchcock je imao fobiju od ? ni više ni manje već ? jaja! Country pevač Lyle Lovett se boji krava, a verovatno vam je danas najpoznatija jedna od fobija Michaela Jacksona ? fobija od mikroba, zbog koje u javnosti uvek nosi zaštitnu masku.

ps. U svakom slučaju je potrebna pomoć psihologa. Kao što vidiš mnogi poznati i još više nepoznatih ljudi pati od raznih vrsta fobija. Neke se mogu lečiti sa uspehom, neke malo teže sa nekima čovek mora naučiti živeti.
    Nemaš ni jedan razlog da se stidiš toga, pogotovo da kriješ i dovodiš sebe u neprijatne situacije.
    Ako sličan strah osećaš i preko dana onda kao što je to već neko napomenio ide u domen socijalne fobije.
    Pomoć psihologa je neophodna, ništa tu nema sramotnog, pokušaj i ne stidi se sebe.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika _tea_
    Datum registracije
    19-04-08
    Starost
    35
    Poruka
    607
    Liked
    0 times

Zbog toga što si postavio pitanje na forumu vjerujem da ne želiš potražiti stručnu pomoć zbog toga što će tek tada strah od mraka postati problem.Sve dok taj strah skrivaš i tražiš anonimnu pomoć još uvijek ne želiš priznati da ti treba pomoć, odnosno da je to nekakva sitnica koju ćeš moći sam rješiti - na forumu.

Ali na žalost stvari tako ne funkcioniraju.
    Morati ćeš skupiti hrabrosti i potražiti stručnu pomoć.
    na vrijeme trebaš priznati problem i početi ga rješavati jer cijeli život je pred tobom, i dosta toga propuštaš.

Frendove, zezancije, ljubavi.

Sada je vrijeme za to i bojim se da to što propustiš teško ćeš moći nadoknaditi kasnije.

Zato glavu gore, hrabro, vrijeme je da počneš riješavati problem dok je još relativno mali.

Neko to od gore vidi sve...

Regularni forumas Avatar od korisnika djzuza
    Datum registracije
    12-03-09
    Starost
    18
    Poruka
    74
    Liked
    0 times

puno hvala,a sada bi ako može lock ?

xD Avatar od korisnika icegirl
    Datum registracije
    26-06-06
    Starost
    17
    Poruka
    6,735
    Liked
    3 times

ja sam se kao klinka bojala spavati sama u mraku, pa sam spavala s upaljenim svjetlom. al prošla je ta faza, samo prostor treba biti totalno mračan.

mrzim kad ima svjetlosti jer se u mraku uvijek nešto kreće. al stvarno se ne zezam... ja vidim svašta, al otkad sam pročitala jednu knjigu i shvatila da mi u mraku nitko neće ništa napraviti... spavam normalno

sve je u glavi
    (¯`v´&#175
    `*.¸ .*´
    ¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
    (¸.•´ (¸ .•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.

Uvaženi forumas Avatar od korisnika sheik_mohamed
    Datum registracije
    10-04-09
    Poruka
    970
    Liked
    0 times

recimo ja pozjem ljudi koji imaju isti problem ko ti i nikako ga se nemogu riješiti.....znam osoba koje nesmiju sjedati u aute imaju strah od toga.....ima švašta stvarno....
    i kad zagrmi cijeli sjever.....nek je nered,nek je lom......ja te volim DINAMOOOOOOOOOOOOOO................

Banned
    Datum registracije
    07-07-10
    Poruka
    62
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: djzuza Pogledaj Poruke
    Imam jedan jako veliki problem koji me skoro pa doslovno uništio.. Oduvijek imam panični strah mraka (imam skoro pa 16 god).. Frendovi već pomalo misle da sam lud,jer praktički skoro pa nikad ne izlazim vani.. Izmišljao sam im svakakve gluposti,ali to je jedan jedini razlog=mrak zašto ne izlazim... Nadam se da mi može ko pomoći..
    Idemo početi nekim redom:
    1.prilikom hodanja po mraku uzmi neko hladno oružje(nož,sjekira ili sl.)kako bi postao hrabriji zato što znaš ako te netko napadne da se možeš obraniti.
    2.strpaj 10 žvaka u usta i koncentriraj se na to kako žvačeš.
    3.ako hodaš po mraku u nekoj zgradi gdje živiš,uvijek postoji alarm u slučaju opasnosti,pa ako te strah prevlada,razbij staklo i stisni alarm.

Stranica 3 od 3 PrvoPrvo 123

Lajkaj nas na Facebooku