| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Moralnost prilikom kazne u Znanost forumu; Jučer gledao Saw2 pa me jedna situcija bas nekako uznemirila. Imate slijedecu situaciju. Jedna osoba je cijelo vrijeme problematična. Mlati ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 21-12-06 Lokacija: U pripizdini Godina: 27
Poruka: 3,463
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Moralnost prilikom kazne Jučer gledao Saw2 pa me jedna situcija bas nekako uznemirila. Imate slijedecu situaciju. Jedna osoba je cijelo vrijeme problematična. Mlati se okolo, krade, kocka, mesetari cijelo vrijeme. Nista ozbiljno kao ubojstvo ili pokušaj istoga, oruzana pljacka itd. Nema nikakvih poroka ala droge i sl. Policija i sudstvo joj je ne mogu ništa jer nikako joj ne mogu dokazati to što radi da ga kazne. I sad joj policija podmetne drogu i kazne ju zbog dilanja na 5 godina. Kazna bi bila ista kao i za njena realna djela. Da li je to ispravan postupak? Moralno?
__________________ DI GOD POGLEDAN GUZICE I SISE SVUGDI,PARI MI SE LUDIN,LJUDI... GRUDI KA PUDING,SISE PARI MI SE SMIJU MI SE...CICE... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Moralnost prilikom kazne moralno nije jer onda se i policija (koja bi trebala predstavljati pravdu i biti nekakvo oličje dobrog ponašanja) spušta na razinu kriminalca....bio to diler ili jednostavno nabrijani kreten!! kad tad će taj čovjek pogriješiti i biti će kažnjen,na ovaj ili onaj način!!a murija treba čekati... sve se vrača,sve se plača.....
__________________ Dno is my good friend. I wanna be like Dno. Dno have so many friends. Dno is everywhere. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Moralnost prilikom kazne Ako policija posjeduje nekoliko dokaza vezanih za tu osobu a ti dokazi nisu toliko jaki da bi ta osoba mogla na sud ili u zatvor onda se u potpunosti slažem s tim 'podmetanjem' dokaza da bi se takva osoba mogla dovesti pred pravdu. Bolje spriječiti nego liječiti. To je moralno.
__________________ Nothing happens unless first a dream. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 12-01-08 Godina: 24
Poruka: 10
![]() | Re: Moralnost prilikom kazne Policija tu nije u pravu. Jednostavno, u policiji je problem, jer da se malo potrude, vjerovatno bi našli kakav dokaz. Nitko nije tako dobar da može sakriti sve dokaze koji upućuju na njega. Prije ili kasnije, ostavit će trag. Na policiji je da ga prepozna i na najbolji način poveže s njim. Dakle, u ovom slučaju, cilj NE opravdava sredstvo. |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| absolute beginner Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 5,471
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Moralnost prilikom kazne nemoralno i nelegalno prikupljeni dokazi. pragmatično i beskrupulozno? definitivno. Citat:
![]() | |
| | |
| | #7 (permalink) | ||
| prof. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: najlipši grad na svitu Godina: 29
Poruka: 1,523
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Moralnost prilikom kazne Citat:
Citat:
koju ste vi sad glupost rekli ![]() a šta biste rekli da vama policija podmetne neke dokaze. ko zna možda ćete i vi sutra bnekog ubit. bolje je spriječit nego liječit. ![]()
__________________ Pop, goes the weasel! Zadnji Uredio marinkoM8 : 15-01-08 u 21:41. | ||
| | |
| | #8 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 08-03-07 Godina: 22
Poruka: 86
![]() | Re: Moralnost prilikom kazne pa ako češ već prema tome da je bolje spriječit nego liječit, onda i jest bolje nekog maknut sa ulice prije a ne poslije, u tome i jest princip preventivne intervencije...osm ako imaš drugu interpretaciju ove narodne izreke.a da nije glupost kako kažeš... |
| | |
| | #9 (permalink) |
| absolute beginner Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 5,471
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Moralnost prilikom kazne hoćemo li onda cijelu populaciju preventivno strpati iza rešetaka!? tako je najbolje.. ![]() mislim da postoje druge situacije u životu gdje se ta poslovica može bolje primijeniti. |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:09.