Pokazujem rezultate 1 do 7 od 7

Neplaćanje alimentacije

Raspravljate o temi Neplaćanje alimentacije u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Općinski sud u Zadru prvi je koji je poslao oca djeteta na odsluživanje zatvorske kazne jer nije plaćao alimentaciju. Dogodilo ...

V.I.P. Član Avatar od korisnika latoa
    Datum registracije
    18-01-08
    Starost
    27
    Poruka
    2,637
    Liked
    12 times

Neplaćanje alimentacije

Općinski sud u Zadru prvi je koji je poslao oca djeteta na odsluživanje zatvorske kazne jer nije plaćao alimentaciju. Dogodilo se to u ponedjeljak kada je tako dosuđeno ne jednom nego dvojci muškaraca koji novčano nisu marili za svoju djecu.

Zbog povrede dužnosti uzdržavanja jedan će Zadranin iza rešetaka završiti na pet mjeseci, dok će njegov kolega u ćeliji odsjediti i dva mjeseca više. Obojica očeva isprva su imala mogućnost platiti zaostatke u roku od tri mjeseca, međutim oni to nisu učinili. Treći, koji se našao pred samim "ulazom u ćeliju" doslovno je na sjednici sudskog vijeća na stol izvadio gotovinu i platio sve zaostatke koje je imao.

Ista sudbina, piše Jutarnji list čeka još 33 oca u Zadru. Svi oni su već dobili uvjetne kazne, pa ako ne počnu uredno podmirivati svoje dugove u zatvoru bi se mogli naći od tri mjeseca pa do čak tri godine.

Dobro je vidjeti da su se stvari počele micati sa mrtve točke, ali zar je zatvor stvarno jedino rješenje
    Jasno mi je da je čest slučaj da očevi imovinu prebacuju na druge članove obitelji, kao što su primjerice baka ili djed, ne bi li izbjegli plaćanje, i da to mnogo otežava stvari, ali ni zatvorom se alimentacija neće naplatiti… a ovo mi se za dijete čini najgorim rješenjem. Nakon toga što je prošlo razvod svojih roditelja sad mu otac ide i iza rešetaka… pa čak i da je situacija da dijete s ocem nema nikakav kontakt ovo ostavlja jedan poseban trag …
    "Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
    Nestio, sed fieri sentio et excrucior."

Ruina, nistavilo, to sam ja Avatar od korisnika vacs
    Datum registracije
    09-01-07
    Starost
    5
    Poruka
    3,189
    Liked
    36 times

Re: Neplaćanje alimentacije

nisam upucen u ovo al me nesto zanima...

on (opcenito mislim) je treba placat alimentaciju za djete,posto nije dobio je zatvorsku kaznu...e sad,koliko znam inace se smatra 24 sata u zatvoru 300 kn (valjda),sad dal se ovdje racuna da ce bit u zatvoru dok po danima ne otplati zaostatak alimentcije i da li onda drzava daje umjesto njega alimentaciju za djete jer mislim koja je svrha ga staviti u zatvor ak onda pak nitko ne placa alimentaciju...

ono recimo on nije platio 30 tisuca,jel on ostaje onda 100 dana u zatvoru (ak uopce je 300kn po danu) i drzava onda dade tih 30 tisuca umjesto njega ili pak on dobije zatvorsku kaznu a dijete svejedno ne vidi ni kune? me kuzite?

Regularni forumaš
    Datum registracije
    01-05-08
    Starost
    19
    Poruka
    98
    Liked
    3 times

dijete svejedno ne vidi ni kunu, a on je još i na trošak državi jer ga u zatvoru moraju hraniti.

Ruina, nistavilo, to sam ja Avatar od korisnika vacs
    Datum registracije
    09-01-07
    Starost
    5
    Poruka
    3,189
    Liked
    36 times

onda je nas zakon totalno debilan

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika shelby-eleanor
    Datum registracije
    07-03-07
    Starost
    25
    Poruka
    7,091
    Liked
    6 times

ajde, konacno se po tom pitanju pocelo nesto raditi.. iako bi ja radije da se takvim kretencinama oduzme dio imovine i iz toga podmiri neplacena alimentacija. jbt, ako napravis dijete i odes onda mu bar osiguraj da ima koliko toliko ugodan zivot.

V.I.P. Član Avatar od korisnika latoa
    Datum registracije
    18-01-08
    Starost
    27
    Poruka
    2,637
    Liked
    12 times

Citat Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke
    iako bi ja radije da se takvim kretencinama oduzme dio imovine i iz toga podmiri neplacena alimentacija.
    Problem i nastaje zato što takvi kreteni nemaju ništa na sebi, već svoju imovinu prebacuju na starce, dicu s drugom ženom i slično...
    "Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
    Nestio, sed fieri sentio et excrucior."

Akademik Foruma Avatar od korisnika vibica
    Datum registracije
    27-05-07
    Starost
    7
    Poruka
    4,972
    Liked
    1 times

Za razbojstva, nanosenje teskih ozljeda, itd. dobijes isto koliko i za neplacanje alimentacije.. Vis', vis'..
    I was a child and she was a child,
    In this kingdom by the sea:
    But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..

Lajkaj nas na Facebooku