Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Oči i pogled razotkrivaju? u Znanost forumu; ja smatram kada poznajes neku osobu da iz pogleda mozes vidjet kako se osjeca. bar ja tako. a i cesto ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-01-08, 16:20   #101 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika blackdevilles

Datum registracije: 22-04-07
Poruka: 2,330
blackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masi
Re: Oči i pogled razotkrivaju?

ja smatram kada poznajes neku osobu da iz pogleda mozes vidjet kako se osjeca. bar ja tako.

a i cesto vidim ljudima u ocima jesu li zli. neznam ali dosada se nisam prevarila....
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 21:39   #102 (permalink)
Starter

Datum registracije: 16-01-08
Godina: 34
Poruka: 14
zrile20 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku zrile20

Ja bih samo dodala... Da poznata izreka: " oči su ogledali duše", zbilja karakterizira dušu, a ne to da li netko laže ili ne.. Npr. Nedavno sam upoznala jednu žensku osobu... radi u firmi s prijateljem i doslovce sam se naježila od njezina pogleda.. toj ženi se iz očiju vidi da je vrag... nikad ništa slično nisam doživila... čak sam prijatelja upozorila... da je se čuva... nakraju se ispostavilo da sam bila u pravu... imao je velikih problema s njom...
Još bih postavila pitanja:
Da li mislite da je boja očiju bitna ili je usputni čimbenik u otkrivanju duše?
I da li mislite da su s razlogom ili slučajno u filmovima (slikama)dobri ljudi (ISUS)prikazivani sa plavim očima..ili je to samo simbolično?
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 22:23   #103 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 20
Poruka: 440
potemkin.hr se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku potemkin.hr

Malo sam googlao na netu o prepoznavanju laži i naletio na ovo...
potemkin.hr je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 22:27   #104 (permalink)
dr.sc. Foruma

blackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masiblackdevilles je dragulj u masi

Citat:
Pravi autor: zrile20 Pogledaj Poruke
Ja bih samo dodala... Da poznata izreka: " oči su ogledali duše", zbilja karakterizira dušu, a ne to da li netko laže ili ne.. Npr. Nedavno sam upoznala jednu žensku osobu... radi u firmi s prijateljem i doslovce sam se naježila od njezina pogleda.. toj ženi se iz očiju vidi da je vrag... nikad ništa slično nisam doživila... čak sam prijatelja upozorila... da je se čuva... nakraju se ispostavilo da sam bila u pravu... imao je velikih problema s njom...
Još bih postavila pitanja:
Da li mislite da je boja očiju bitna ili je usputni čimbenik u otkrivanju duše?
I da li mislite da su s razlogom ili slučajno u filmovima (slikama)dobri ljudi (ISUS)prikazivani sa plavim očima..ili je to samo simbolično?

slazem se,zbilja nekima mozes vidjeti

ja imam plave oci,ali meni su najsalde smede oci,onako nekako..tople....
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 22:42   #105 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 20
Poruka: 440
potemkin.hr se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku potemkin.hr

Citat:
Pravi autor: blackdevilles Pogledaj Poruke
ja imam plave oci,ali meni su najsalde smede oci,onako nekako..tople....
I što je najvažnije, najteže je iščitati širenje zjenica
potemkin.hr je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-01-08, 22:57   #106 (permalink)
dr.sc. Foruma

mom decku su uvjek siroke
Odgovori sa citatom
Star 24-01-08, 18:17   #107 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

To je prepredeni muljator.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 15:03   #108 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-01-08
Godina: 21
Poruka: 4
sebat33 se izdvaja iz mase
Question Re: Oči i pogled razotkrivaju?

hmm..ok..ja mislim da oci razotkrivaju do 70 % necijeg karaktera..sto naravno varira od osobe do osobe..ali te sheme sa gledanjem ulivo dolje ili gore ili udesno isto variraju od osobe do osobe..ali, znam da to s laganjem i ocitavanjem necije dobrote nema veze s nicim..ako neko moze lagat nekom u oci bez beda i ne pokazat nikake znakove istog to znaci samo jedno, da ima samopouzdanja i nista drugo..sto znaci..ako moze tako lagat znaci da je to mogo od malih nogu i tako steko samopouzdanje...odnosno steko je iluziju u kojoj on/ona nece pogrijesiti i nem ase cega bojati , zar ne??..i na kraju zakljucak:nema dobre osobe ni lose osobe, postoje samo osobe sa vise samopouzdanja koje zrace na taj nacin da pokazuju vise "zloce"koja se interpretira ostrijim pogledom i konacno kao zlo, a osobe slabijeg karaktera djeluju podredjeno ,skrivaju pogled, vidi se manjak samopouzdanja sto se interpretira kao "dobrocudno" jer nema te ostrine u oku..dakle ljudi moji ..to je sve sranje..ne postoji nista drugo negoaradox, apsurd i pizdarija sto je jedno te isto .pusa
poz
sebat33 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 16:52   #109 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Skretanje i skrivanje pogleda je znak da želimo učiniti nedostupnim naše želje (nepristojne), namjere (zločest), laž, neiskrenost, ali i simpatiju, zaljubljenost. Pogled prodire, ako znaš ili ostaje na površini, ako nemaš iskustvo. Za sve to je potrebno veliko iskustvo, a ono se ne može naučiti iz knjiga, nego se mora doživjeti. Oči su prozori duše: kroz njih se vidi van, ali kroz njih i tuđi pogled prodire u nas.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-01-08, 19:39   #110 (permalink)
Starter

Datum registracije: 25-01-08
Godina: 21
Poruka: 4
sebat33 se izdvaja iz mase

opet hmm..donekle okej..ali evo sto sam htio reci ...vjerovatno sam ja izvan konteksa ali nema veze..jer sam ovo htio reci...stvar je u tome sto nista od tog nije do kraja doreceno, u svemu ostaje ono malo sranje koje ima potencijala pretvoriti se u sranje..tj.,paradox, apsurd..evo primjera..pokusaj sebe uvjerit u to sto si sad rekla/rekao u situaciji da ti tvoj otac kojeg volis dodje jedan dan i sjekirom ti isjece mamu na 23,7 komadica i pojede je ko pomfrit...u tom trenutku sve tvoje cijelokupno iskustvo pada u vodu sto si od oduvijek znala o svom ocu..sve je bila iluzija i nista sto je u tvojim sjecanjima vise ne postoji zbog tog pomfrita..zelim reci da su ljudi puno dublji nego sto mi to zelimo shvatiti i meni je naprosto vrijedjanje covjeka kada se uopce "raspravlja" o covjeku i njegovom umu, percepciji, dusi i ostalom..mi smo nepredvidljivi sami sebi sto oznacava paradox jer smo mi mi.zato kazem apsurd paradox i pizdarija..iskustvo je odlicna stvar, ali nemojmo se zavaravati da ce nam iskustvo pomoci kad dodjemo do dubljeg neistrazenog djela ljudske svijest koja je samo pocetak ponora u nepoznato.pusa.poz
sebat33 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: oci, pogled, razotkrivaju

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:36.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108