| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Oči i pogled razotkrivaju? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: ciaos Nema problema , samo što se ja svoje teorije nikad neću odreći... A kad kažeš da ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) | |
| V.I.P. Član | Re: Oči i pogled razotkrivaju? Citat:
Hm...očito si me nešto pogrešno shvatila,niti sam rekao da se kod nekih ljudi ništa ne vidi u očima a nisam ni rekao da neki nemaju apsolutno ništa u očima.Ono što sam kod tebe shvatio ti tvrdiš da možeš svakome sve pročitati iz njegovih očiju u kojima sve lijepo piše o njegovom karakteru,međutim ja tvrdim da ima ljudi koji mogu zavarati i najboljega promatrača(a čini mi se da tako vidiš sebe).Neki to čine iz zlobe;neki zato što su jednostavno takvi (odnosno pogled može govoriti jedno a karakter drugo)A siguran sam da ima i onih bezličnih i tu se slažem s tobom da se to može kod njih primjetiti.Nešto govorim i iz vlastitog iskustva. Neznam koliko je tvoje životno iskustvo ali znam koliko je moje pogotovo u radu s ljudima na raznim poslovima (ističem redarski gdje je mnogo toga kao i život moj i život mojih ljudi ovisio o dobroj i pravovremenoj procjeni ljudi s kojima dolazim u kontakt).Uz to godinama sam proučavo i ljude i psihologiju zato znam da nije sve tako jednostavno.Moja bivša žena je bila u stanju prodati se kao najduševnija osoba a istovremeno u njoj je ležala zlobna zmija i ljudi su to pušili.Ja kao škorpion često mjenjam ćud čak i onada kada češ me procjeniti na jedan način a dogodit će se neočekivati drugi način.Radije se baci na bolje proučavnje ljudske psihe i shvatit ćeš da ni ti baš kao ni ja (iako nakon svega) a ni nitko drugi još uvijek neznamo skoro ništa o ljudskoj psihi(nisi ni ti iznimka)! Učimo se do kraja života i umremo nenaučivši ni približno dovoljno ! Na kraju ispričavam se svima što sam ovoliko razvukao ovo pismo a nadam se da nisam ni tebe nečim uvrijedio ![]() | |
| | |
| | #32 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Oči i pogled razotkrivaju? ...Cias da nebi ispalo da samo kritikujem tvoju teoriju zaboravio sam naglasiti i da se sa dobrim djelom slažem da se može kod mnogih dosta toga pročitati iz očiju ali ne uvijek sve i ne uvijek svima.Drugačije mišljenje najčešće je samo zabluda... |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oči i pogled razotkrivaju? Nipošto ![]() Čekaj, ti kad zainteresirano pogledaš u nečije oči ne vidiš: - je li ta osoba plitka ili se puno toga nalazi u njoj - je li hladna, srednje topla, topla ili iznimno topla osoba - ima li tuge u njoj - je li isfrustrirana zbog nečega - je li sretna svojim životom - da li te poštuje - sviđaš li joj se - je li nesigurna - ili je možda jako samopouzdana - je li izvjesno da je agresivnije osobnosti Sve ove nabrojane stvari, a sigurno sam neke i izostavila, vrlo lako uočim i nisu stvar proučavanja psihologije (jer ne tvrdim da najbolje poznajem psihologiju iako me jako interesira), a ako ih ti ne vidiš, onda znači da te konkretni ljudi osobito i ne zanimaju. Jer te crte ličnosti ti ne govore o tome što je osoba radila u 10-toj godini života i što je bila njezina najveća životna tragedija već su to po meni osnovne crte koje ocrtavaju nečiji karakter. Drago mi je da proučavaš psihologiju ali to ti očito nije nikakvo jamstvo da znaš prosuđivati ljude, primjerice, moja sestra je diplomirala psihologiju pa joj svejedno možda nikad ne bih dala svoje dijete na čuvanje jer nema nimalo interesa za druge niti je emocionalno inteligentna već je kroz faks valjda htjela pročistiti sebe. Ova tajnica na poslu recimo očito ima veliki kompleks manje vrijednosti i potrebu da se prikaže jako važnom, čak je malo i ljubomorna na mene i ne može to nikako sakriti u svojim očima... Nema puno topline u njoj. Ali duboko u sebi je dobra osoba. To sam kod nje pročitala već prvi dan. |
| | |
| | #34 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oči i pogled razotkrivaju? Gledajte, ima donekle Ciaos i pravo, ali kod nekih ljudi je, a što ja znam... Ono, kako vratiti plavuši sjaj u oči? Posvijetliš u uho s baterijom. ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #35 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oči i pogled razotkrivaju? Citat:
Pusa! | |
| | |
| | #36 (permalink) | |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 9,233
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oči i pogled razotkrivaju? Citat:
| |
| | |
| | #37 (permalink) |
| V.I.P. Član | Re: Oči i pogled razotkrivaju? ...ciaos...hej...nisi čak ni shvatila da se dobrim djelom slžem s tobom da se može puno pročitati iz nečijih očiju ali ne svakom pa čak ni ti jer vjeruj mi nisi ni mene ni približno dobro procijenila(a pokušala si) nego cijelo vrijeme samo nagađaš i sve kako me karakteriziraš je potpuno krivo...zato sam se dobro nasmijao...vidiš tebi trebaju oči da nekoga procijeniš a ja ljude sam proučavao odkad znam za sebe i prije proučavanja psihologije(a negovorim o školi ili faksu) jer po naravi sam pronicljiv i to dobro znaju koji me poznaju naročito moji najbliži tako da me niti ne pokušavaju prevariti u nečemu a oni koji pokušaju itekako se prevare...gle ..ne samo da čitam iz očiju nego osjetim i tuđu vibru pa čak i na daljinu kao i tvoju a uzdam se i u svoj instikt i predosjećaj a siguran sam da i vidiš moje oči sve bi krivo procijenila i nebi ni prva ni jedina.Čak si i moj tekst pogrešno protumačila i stekla krivi dojam o meni dok ja svoj dojam o tebi mogu steći i preko tvojih tekstova ali ti to nisam hti nametati(zašto i bi,tko sam ja?).Žao mi je ako je ispalo da o sebi pišem u nekom superlativu jer nije mi bila namjera uveličavati se(to ne volim) no da se vidimo oči u oči (samo teorija,da krivo ne shvatiš)uvjerila bi se u ono što govorim jer ni majka što me rodi nemože proniknuti u moj karakter ni psihu a ni dušu pa tako nebi ni ti dušo....Bez zamjerki..ja ću sad otići sa ove teme i prošetati po nekim drugima jer znam da se ti ni dalje nećeš složiti samnom ali ni ja s tobom pa bi se ovo razvuklo na desetke stranica jer bi ti imao još puno toga za reći;no sumnjam da bi ljudi željeli čitati naše sukobe mišljenja(prepucavanja) u tolikoj mjeri jer moja su pisanja rijetko kad kratka. Bilo je zanimljivo razmjenjivati teoriju s tobom i do nekog drugog susreta na forumu... Odoh ja a ti nemoj šta zamjeriti.. |
| | |
| | #38 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 172
![]() | Re: Oči i pogled razotkrivaju? ja bih vam htio otkriti nesto sto ja znam. u ocima ljudi moze se vidjeti trenutno stanje (tuga,radost,zabrinutost...) ali u kombinaciji s drugim dijelovima tijela. npr. ako osoba laze nikad nece direkto gledati u oci (oce ali ako to nju dovoljno dugo gledas pocet ce se osjecati neugodno, poceti ce raditi pokrete nekakve npr. smijesak kiseli, pucanje prstiju,micanje nogu... to znaju osobe koje vole gledati u oci kad razgovaraju s nekim. ali postoji druga strana. ima ljudi koji su savrseni bleferi. nikad ne gledaju direktno u oci iako se vama cini da gledaju(npr. milan bandic.savrsen blefer) uvijek gledaju malo sa strane. probajte pa cete vidit. |
| | |
| | #39 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Lokacija: offline Godina: 37
Poruka: 3,879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Oči i pogled razotkrivaju? Ma Bandić može smotati samo *naše* novinare- iz aviona se kuži kad se pravi da gleda u oči (bilo malo sa strane ili gleda 'kroz' sugovornika).
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
![]() |
| Tagovi: oci, pogled, razotkrivaju |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:28.

, samo što se ja svoje teorije nikad neću odreći...
Hm...očito si me nešto pogrešno shvatila,niti sam rekao da se kod nekih ljudi ništa ne vidi u očima
a nisam ni rekao da neki nemaju apsolutno ništa u očima.Ono što sam kod tebe shvatio ti tvrdiš da možeš svakome sve pročitati iz njegovih očiju u kojima sve lijepo piše o njegovom karakteru,međutim ja tvrdim da ima ljudi koji mogu zavarati i najboljega promatrača(a čini mi se da tako vidiš sebe).Neki to čine iz zlobe;neki zato što su jednostavno takvi (odnosno pogled može govoriti jedno a karakter drugo)A siguran sam da ima i onih bezličnih i tu se slažem s tobom da se to može kod njih primjetiti.Nešto govorim i iz vlastitog iskustva. Neznam koliko je tvoje životno iskustvo ali znam koliko je moje pogotovo u radu s ljudima na raznim poslovima (ističem redarski gdje je mnogo toga kao i život moj i život mojih ljudi ovisio o dobroj i pravovremenoj procjeni ljudi s kojima dolazim u kontakt).Uz to godinama sam proučavo i ljude i psihologiju zato znam da nije sve tako jednostavno.Moja bivša žena je bila u stanju prodati se kao najduševnija osoba a istovremeno u njoj je ležala zlobna zmija
i ljudi su to pušili.Ja kao škorpion često mjenjam ćud čak i onada kada češ me procjeniti na jedan način a dogodit će se neočekivati drugi način.Radije se baci na bolje proučavnje ljudske psihe i shvatit ćeš da ni ti baš kao ni ja (iako nakon svega) a ni nitko drugi još uvijek neznamo skoro ništa o ljudskoj psihi(nisi ni ti iznimka)!
Učimo se do kraja života i umremo nenaučivši ni približno dovoljno
! Na kraju ispričavam se svima što sam ovoliko razvukao ovo pismo a nadam se da nisam ni tebe nečim uvrijedio