U besu često izgovorim teške reči,trudim se da što više povredim,ponizim...
Ne znam da li si oprostim ali znam da nikada ne zaboravim šta sam učinila.Često se pitam-kada ja ne zaboravljam kako li tek onda osobi koju sam povredila?
Raspravljate o temi Osjećaj krivnje u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Zbog cega vas najcesce uhvati osjecaj krivnje? Kako se nosite s tim, bez obzira radi li se o "malim" ili ...
U besu često izgovorim teške reči,trudim se da što više povredim,ponizim...
Ne znam da li si oprostim ali znam da nikada ne zaboravim šta sam učinila.Često se pitam-kada ja ne zaboravljam kako li tek onda osobi koju sam povredila?
Zbog para koje mi tad nisu bile važne pa sam ih zbog zaboravljivosti propustila... Baš sam bila idiot i ne mogu si to oprostiti![]()
Majo, bude li ti lakse kada se ispricas ljudima koje si povrijedila? Smanji li se osjecaj krivnje?
Ja najcesce reagiram skorz suprotno od tebe, kada me netko naljuti, povucem se u sebe i sav bijes se odmah pretvori u tugu i razocarenje. Rijetko kad se suocavam sa svojom ljutnjom na pravi nacin.
Arylin, novac dolazi i prolazi, ne daj da te to muci![]()
Erranti Viam Monstrato!
Ali sama sam kriva![]()
Arylin, taj novac bi te mozda samo trenutno usrecio. Srecu kroje druge stvari. Oprosti samoj sebi, mozda ti je na taj nacin i sama sudbina nesto porucila
Sigurna sam da te cekaju mnoge lijepe stvari, ne daj da te sitnice obeshrabre
![]()
Erranti Viam Monstrato!
Zbog toga sto sam nekad bezdusna prema ljudima koji to ne zasluzuju.
Inace, imam tu 'sklonost' da krivicu pripisujem sebi i kad objektivno nisam kriva...![]()
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
Meni nije dovoljno izvinjenje da bih sebi oprostila,obavezno moram i nešto dodatno učiniti.Kupim neki dar,knjigu,čokoladu,cveće.
Ono što sam se setila sada dok pišem je i to da sam pre deset godina dobila posao snova od kojeg sam odustala jer je bio znatno manje plaćen i manje stresan nego ovaj koji radim.Nikada,nikada sebi neću moći da oprostim!
Nikad si necu moci oprostiti sto nisam znala biti bolja prijateljica...![]()
Erranti Viam Monstrato!
zbog nekih losih postupaka, zbog neprimjerenog ponasanja, zbog toga sto nekad znam povrijediti drage ljude...
pa uglavnom taj osjecaj nestane nakon nekog vremena.. no ako me bas jako jako muci onda se ispricam toj osobi.. ali ne volim se isprivacat, nit trazit oprost.. tako da to uglavnom izbjegavam.. sto bas i nije dobro.. i samo pojaca osjecaj krivnje.. i osjecaj da si govnoKako se nosite s tim, bez obzira radi li se o "malim" ili "velikim" stvarima?
ovisi o cemu je rijec.. neke stvari si ne mogu oprostiti, niti zaboraviti, ali to mi je skola...Mozete li oprostiti sebi?