SMOĆA kako to divno zvuči
Raspravljate o temi Prevelika potreba za samoćom u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Ti izgleda imaš dobar vibrator! Šalim se,mislim da čovjek nemre bit čitavo vrijeme sam,poludiš. To spoznavanje sebe je bezveze potrošiš ...
Nemoj me uzimati za riječ, uzmi me u naručje!
![]()
SMOĆA kako to divno zvuči
VERITAS AMARA EST.
I ja volim biti sama i tu i tamo se moram izolirati i provest vrijeme sama sa sobom..nekima je to čudno, ali recimo ima dana kada mi paše provest cijeli dan uz gledanje serija ili filmova koji mi se gledaju - sama, a to recimo moji i moj dečko ne razumiju..inače se volim družiti, obožavam putovanja, prirodu, životinje, sport i sve to, ali eto bez tih svojih trenutaka tj. dana (noći) čak mi je noć i draža tada ne bih mogla..Je li to čudno?
Mene prevelika količina samoće čini nesretnom... samoća je moj tihi ubojica. Normalno da ima trenutaka, pa i dana kad mi odgovara vrijeme provedeno samo sa sobom, sa svojim mislima i sitnicama koje me uveseljavaju, ali potreba za takvim trenutcima koliko god se pojavljuje relativno često ne drži me tako dugo.
Slažem se s tobom da odgovore na neka pitanja trebamo tražiti duboko u sebi. Ipak jesi li čula onu... "ponekad promatrajući druge ljude možemo naučiti više o sebi samima nego o promatranim ljudima"..., pa ja nekako volim i taj način učenja i traženja sebe i drugih
Samoća možda može čovjeka smiriti, ali ga ne može usrećiti...
"Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
Nestio, sed fieri sentio et excrucior."
Najnormalnija stvar da povremeno poželiš biti sam, to naprosto osjetiš ''puna je čaša''. Uvuč se u sebe, izbjegavat ljude, društvo, obitelj, to nije dobro, posebno ako si odgovran za svoju obitelj, nanosiš im bol. Tad, ako je to učestalo, triba nešto minjat da obitelj ne pati i trpi, to već ide ka bolesti, to triba ličit, mnogi su uzroci, njega triba pronači.
Zadnji Uredio tonini : 06-10-08 u 06:27
SAMO MORU VIRUJEM!
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
Najnormalnija stvar. neki trebaju malo više društva, neki manje. Nismo svi za big brothera, ja definitivno ne.
Samo nemoj na silu ništa raditi, sve je to normalno.
I meni često odgovara samoća, ali volim i dobro društvo... dobru šalu i pošalicu...
I kad smo kod samoće... pa najsretniji sam kad sam sam... na njoj... pola sata-40 minuta dovoljno... izbacim sve iz sebe... ja i moja WC šolja.
Dobra probava je najvažnija!
Često poželim biti sama.Prija mi tišina oko mene u kojoj mogu razmišljati i donositi odluke.