Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 21

prijetnja samoubojstvom

Raspravljate o temi prijetnja samoubojstvom u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; S dečkom sam pola godine, od početka on je govorio kako želi sa mnom brak, ima preko 30 godina i ...

Starter
    Datum registracije
    14-04-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

prijetnja samoubojstvom

S dečkom sam pola godine, od početka on je govorio kako želi sa mnom brak, ima preko 30 godina i želi se napokon skrasiti i vodit miran život. Ja sam 10ak godina mlađa od njega, al smatram da sam u njemu pronašla sve što nisam mogla prije u drugim dečkima koji su bili moji vršnjaci.
    I tako sve divno i krasno između nas, sve dok ne dođe i do najbezazlenije svađe i on ode pit, onda uvijek mi šalje poruke kako će se ubit i da on nema više razloga za živjeti. Meni to nije stvar za igru, pa mu uvijek poklonim svu moguću pažnju i razgovaram s njim sve dok kod njega ne osjetim da više nema namjeru počinit samoubojstvo.
    Razgovarala sam i s njegovim roditeljima, oni kažu da je i njima govorio takve stvari kad nije nešto po njegovom, i da ga ne trebam uzimat za ozbiljno već da mu zabranim piti, te također sam saznala da mi je većinu stvari lagao i to stvarno nepotrebno. Ko da želi prikazat kak njemu ne ide u životu, kak su svi protiv njega, a zapravo ima sve.
    Molila bi vas savjet, kako da mu pomognem? Kako da razgovaram s njim a da ne uplićem njegove roditelje jer će samo još više planut? Kako da shvati da ja znam da mi mulja neke detalje iz svog života?
    Kako da shvati da sam spremna mu pružit sve samo da imamo normalnu vezu?
    On je divna osoba, dobar je jako, ja sam s njim presretna 90% vremena, al znam da nit jedna veza nije bajna i da ćemo se svađati još xy puta ak nastavimo dalje, dok on meni govori da će između nas biti sve u redu i da neće pit sve dok mu ne dignem živce tj. u prijevodu ja sam mu kriva za svako njegovo pijanstvo iliti prijetnju samoubojstvom..
    Ponekad se osjećam ko da razgovaram s djetetom,kak si čovjek od 30tak godina može pomislit da postoji veza u kojoj nema svađa, dizanja živaca, inata, itd?

V.I.P. Član
    Datum registracije
    01-10-05
    Poruka
    10,752
    Liked
    10 times

Re: prijetnja samoubojstvom

Kažeš da je divna osoba jer si zaljubljena u njega i nisi objektivna. Ali po ovome što si napisala meni se čini da je tu riječ o klasičnom muškom razmaženom i sebičnom derištu (okrivljava druge za svoje poroke, tuli da će se ubiti čim nije po njegovom...)

On je to najvjerojatnije već shvatio, ili bolje rečeno vidio je da trpiš takvo ponašanje pa to iskorištava. Lijepo je to što mu želiš pomoći, ali oboje se morate jednako truditi, a koliko vidim samo se ti trudiš. On ode pa se napije (i usput prijeti samoubojstvom) što je užasno sebično i nezrelo.

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Lagao te je nepotrebno i stalno te ucenjuje samoubistvom... Da sam na tvom mestu, ozbiljno bih razmislila da li uopste zelim biti sa takvom osobom.
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

prof. Foruma Avatar od korisnika little_devil
    Datum registracije
    21-02-07
    Poruka
    1,263
    Liked
    0 times

Znaš kaj ja napravim kad me netko tako emocionalno ucjenjuje samoubojstvom?
    Otvorim mu prozor i kažem: Izvoliš!
    Kdo z diamanti strast kupuje?
    Komu ljubezen ne diši?
    Ni tako daleč stran kjer vrag stanuje.
    Le poglej me v oči, vidiš tu zdaj živi!

Banned
    Datum registracije
    03-10-08
    Poruka
    553
    Liked
    0 times

On je slabić i jako razmažen. Za svoje godine vrlo se nezrelo ponaša. Ucjenama se ne može ništa postići, a ponajmanje ljubav. To su potpuno krivi temelji, čitava veza vam je postavljena ''naopako''.
    Vjerojatno će te zaboljeti ove riječi, ali mislim da ako ostaneš s njim, na sebe preuzimaš jako velik teret.
    Razmisli dobro.
    I sretno!

prof. Foruma Avatar od korisnika denserica
    Datum registracije
    04-04-07
    Starost
    23
    Poruka
    1,449
    Liked
    12 times

Ti sa svojih 20-ak god si ocito puno zrelija od njega.
    On ima preko 30 i tako je nestabilan gotovo bez razloga, prijeti samoubojstvom i sl. Nece se on ubiti zbog toga, vjeruj mi. Kao sto kaze MM, on je obicni razmazenko koji na taj nacin ucjenjuje i skrece pozornost.
    A ti se makni od njega, premlada si da bi na takvog nekog trosila zivce i vrijeme..
    ''Ako nekog mrzimo, onda u njegovom liku mrzimo nešto što je usađeno u nama samima. Ono što nije u nama samima, to nas ne uzbuđuje." (H.H.)

Akademik Avatar od korisnika Vidolinho
    Datum registracije
    16-03-07
    Starost
    28
    Poruka
    5,515
    Liked
    77 times

Citat Pravi autor: error701 Pogledaj Poruke
    S dečkom sam pola godine, od početka on je govorio kako želi sa mnom brak, ima preko 30 godina i želi se napokon skrasiti i vodit miran život. Ja sam 10ak godina mlađa od njega, al smatram da sam u njemu pronašla sve što nisam mogla prije u drugim dečkima koji su bili moji vršnjaci.
    I tako sve divno i krasno između nas, sve dok ne dođe i do najbezazlenije svađe i on ode pit, onda uvijek mi šalje poruke kako će se ubit i da on nema više razloga za živjeti. Meni to nije stvar za igru, pa mu uvijek poklonim svu moguću pažnju i razgovaram s njim sve dok kod njega ne osjetim da više nema namjeru počinit samoubojstvo.
    Razgovarala sam i s njegovim roditeljima, oni kažu da je i njima govorio takve stvari kad nije nešto po njegovom, i da ga ne trebam uzimat za ozbiljno već da mu zabranim piti, te također sam saznala da mi je većinu stvari lagao i to stvarno nepotrebno. Ko da želi prikazat kak njemu ne ide u životu, kak su svi protiv njega, a zapravo ima sve.
    Molila bi vas savjet, kako da mu pomognem? Kako da razgovaram s njim a da ne uplićem njegove roditelje jer će samo još više planut? Kako da shvati da ja znam da mi mulja neke detalje iz svog života?
    On je divna osoba, dobar je jako, ja sam s njim presretna 90% vremena, al znam da nit jedna veza nije bajna i da ćemo se svađati još xy puta ak nastavimo dalje, dok on meni govori da će između nas biti sve u redu i da neće pit sve dok mu ne dignem živce tj. u prijevodu ja sam mu kriva za svako njegovo pijanstvo iliti prijetnju samoubojstvom..
    Ponekad se osjećam ko da razgovaram s djetetom,kak si čovjek od 30tak godina može pomislit da postoji veza u kojoj nema svađa, dizanja živaca, inata, itd?
    Ovakav uvod sam vidio u jednoj epizodi Istrage...
    Nemoj i ti biti crna statistika... Ostavi toga tipa...

Starter
    Datum registracije
    14-04-09
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

Hvala svima na odgovorima, čini mi se da ste jako dobro shvatili moj problem. Znam da je najbolje ostavit ga, ali jos ne mogu se odlucit za taj korak. Jos imam snage, mozda ne puno, ali pruzit cu mu jos jednu priliku da mu probam pomoci.
    Samo da vam napisem jos primjer tih njegovih surovih nepotrebnih lazi :
    Ovaj vikend on je radio nocnu, a ja sam nakon dugo vremena izasla s kolegama s posla van. (Mi zajedno radimo, to nisam spomenula) Napila sam se, isplesala, napunila baterije za sljedecih mjesec dana. A on mi je dosao u kontrolu u kafic gdje sam bila i reko da sam pijana i nek idem doma. Tu sam se ja njemu prvi put od kad smo zajedno suprotstavila i rekla da ne idem.
    Drugi dan je bio Uskrs i trebao me pokupit kad ide iz nocne da ga provedemo zajedno, al ja sam mu poslala poruku da me nece vise zajebavat i zgasila mobitel.
    Kad sam se probudila poceo je slat poruke da sam ga unistila, ja sam ga nazvala i pricali smo normalno, nakon toga je reko da se i on ide napit kad sam se ja napila dan prije. Ja sam rekla da mu zelim da se lijepo zabavi. Onda nakon nekog vremena sam dobila poruku da se on ide ubit, da je sam u autu i pije. (Naknadno sam saznala da je lagao da je sam bio, vec je bio s jos dva decka i pio tj. ocito nije imao nit namjeru da se ubije nego je htio vidjet moju reakciju)
    Tu vecer mi je dosao pijan da pricamo, pricali smo 2 sata, on je plakao, govorio kak ja ne znam kako je na Uskrs kad ti doma kazu da imas 10 dana da se iselis iz kuce, da su mu rekli da se makne od stola i da ne zasluzuje s njima jest, a ja mu onda se jos tak ponasam, ako on meni kaze da sam pijana i da odem doma da nek idem a ne da ga tak povrijedim.
    I naravno ja se sazalim nad svim i kazem kako kuzim njegovu situaciju i neka se ne brine, da sljedeci put necu tako.
    Da bi eto pitala njegove roditelje u vezi toga, i oni kazu da to nije istina, mama mu se rasplakala jadna i rekla da ne moze vjerovat sto je on sve u stanju izmislit.

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

posesivna razmazena budala, skartaj to cim prije.

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika xarfaxus
    Datum registracije
    01-09-07
    Poruka
    7,332
    Liked
    6 times

Life is like Vin Diesel...it's bald and it's in a lot of bad movies!

Stranica 1 od 3 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku