Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi PTSP u Znanost forumu; Upravo tako....svaka čast na razmišljanju i hvala ti na razumjevanju......

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-05-08, 14:24   #31 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 44
Poruka: 5,306
TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1
Re: PTSP

Upravo tako....svaka čast na razmišljanju i hvala ti na razumjevanju...
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 14:25   #32 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 09-05-08
Poruka: 124
johany se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Inšpektor Pogledaj Poruke
16. Jbt, maltretirali me u osnovnoj šk 8 godina, čim netko pokuca ja se stresem, u svakom vidim neprijatelja, cimam se na svaki glas...
Jbt, aj bar me više niko ne dira, jer da me takne, mislim da bih ga pretuko.

Nemoj tako, daj se skuliraj. Probaj sa tabletama za smirenje ak si tako napet.
Star 15-05-08, 14:30   #33 (permalink)
Banned

Datum registracije: 17-11-07
Godina: 19
Poruka: 7,804
neukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku neukrotiva_031

tablete za smirivanje,nisu zdrave da se stalno koriste...postat će ovisan o njima,ali što je je,ja sam primjetila da si dečko umišlja neke bolesti,ne znam čemu smisao toga,ali ajd...
neukrotiva_031 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 14:33   #34 (permalink)
0000000000000

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 8,925
Sahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svima

ma samo nek ode s psihologom popricat... nek se ne boji toga.

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 15:47   #35 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: johany Pogledaj Poruke
Nemoj tako, daj se skuliraj. Probaj sa tabletama za smirenje ak si tako napet.
Kakva je to spika sa tabletama....opet po principu sam svoj doktor! Misliš li da su te tablete igra?! Čak i psihijatri trebaju dobro sagledati dali postoji uopće bolest u pojedinom slućaju i dali treba uopće davati lijekove. Ako je procijena da bolest postoji i da treba terapija, misliš li da i oni uvijek od prve potrefe lijek koji pogodno dijeluje na pojedinca a svi ne reagiraju isto na određane tablete. Odgovor je ne, i oni moraju često promatrati kako pojedini lijek djeluje i dali uopće djeluje i po potrbi mijenjati terapiju. Ali ključno je da za to treba stručna osoba a ne da netko sa foruma da čuvjeku krive smjernice a radi se o stvarima sa kojim se nije za igrati. Osim toga kakve tablete u tim godinama, to se riješava stručnim metodama, primjenjivanim od za to predviđenih stručnih osoba. Bolje je šutiti nego davati neprimjerene savjete.
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 16:46   #36 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 2,737
dark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobardark_zg je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dark_zg

Citat:
Pravi autor: TigarZG1 Pogledaj Poruke
Obizirom da sam i ja jedan od tih koji imaju tu dijagnozu i umirovljen sam zbog toga, nalazim za shodno da ti kažem da si ne umišljaš gluposti. Dark ti je već puno toga rekao, a ja ću nadodati. Kad bi svatko mogao donositi dijagnoze sam za sebe onda doktori nebi ni trebali, u ovom slučaju psihijatri.
Zato zaboravi da ti možeš sam sebi umisliti dijagnozu do koje se ne dolazi samo tako kak ti misliš. Osobno sam i ja bio maltretiran u djetinjstvu i u školi i od roditelja. Agresivac sam postao još kao tinejđer, tukao sam se gdje god sam stigao, i danas me to drži. Takvo ponašanje tipa nekakve odmazde i podsvjesne osvete nad nekima a zbog toga što su meni drugi činili, nije mi u životu donijelo dobro nego samo loše. Zato bi bilo dobro da i ti razmisliš o tome i potražiš pomoć, kao što ti je već neko savjetovao.
No bit stvari je; ne umišljajte bolesti bez veze. Naročito je to opasno kod slučaja sa PTSP-om. Kad bi počeo vjerovati da to imaš, tvoja podsvjest bi te navodila da tražiš sličnosti u svojem ponašanju sa tom dijagnozom i sve više bi počeo oponašati istu, ali to opet nebi bio PTSP. Nakon svih onih maltretiranja u djetinjstvu, ni ja nisam imao tu dijagnozu, ustanovljena mi je tek nakon godina liječenja a na osnovu posljedica i trauma koje su mi nanijele razne situacije koje proživiš tijekom ratovanja u kojem sam sudjelovao u udarnoj specijalnoj postrojbi. Opis ove bolesti nije samo opis dijagnoze koji ste mogli gore pročitati, to je nešto duboko u čovjeku koje nastupi onda kad organizam počne posustajati u unutarnjoj borbi samoodržanja a za posljedicu ima razne oblike već opisanih psiholoških modela ponašanja, ali posljedice se prenesu i na organizam. Pa tako počnu problemi sa visokim tlakom, pritiscima u prsištu, šum u glavi, velike vrtoglavice, teški i kronični gastritis sa čirevima, eto frende naveo sam ti samo ono što ih ja imam kao posljedicu bolesti. A kod drugih ima toga još: šečerna bolest, epilepsija, a znam neke kojima je bolest prerasla u sizofreniju i moglo bi se još toga nabrajati. Što se mene tiče osim liječenja klasičnim metodama, ja sam puno radio i sam na sebi zahvaljujući metodama koje sam savladao, te isto tako vršio educiranja drugih kako da to isto čine sa sobom uz obavezno liječenje klasičnom medicinom. Isto tako bitno je da isti učine nešto za sebe kako bi liječenje bilo uspješnije, pa tako sam ja ostavio alkohola prije 14 god (zbog kojeg sam bio još gori) i nastojim voditi što normalniji život ne misleći na dijagnozu dšto preporučam svima koji boluju od iste. Sada izbjegavam šoračke situacije u koje me je prije stalno nešto vuklo i nadodalo dodatne probleme. Prije sam mrzio sve koji su me nervirali i imao sam potrebu nauditi svakom tko me krivo pogleda. Bogu , hvala sad težim smo za mirom i to me usrečuje. U društvu se nastojim što više zafrkavati i šaliti pa me to održava na sasvim drugom nivou. Ključno je kretati se i ne izbjegavati ljude. Često idem na snimanja, obzirom da imam vremena na pretek i užitak mi je sretati te ljude na snimanjima i ugodno se podružiti kao i sticati nova prijateljstva.

No da ne naklapam dalje, moj ti je savjet, mani se čoravog posla, ako imaš problem potraži pomoć i ne umišljaj nešto što nema veze sa vezom. Ovakvu dijagnozu može ti dati samo i jedino stručno liječničko osoblje. Pa čak ni jedan psihijatar osobno ne želi sam dati dijagnozu dotičnoj osobi, nego traži mišljenja i drugih kolega a naročito ključno je kakvo će mišljenje dati psiholog nakon iscrpnog testiranja. A i tada se dijagnoza daje sa oprezom. (Ovdje ne spominjem situacije u kojima se do dijagnoza dolazilo na druge, krive načine, nego one, u kojima je dijagnoza data zbog stvarne bolesti. Jer bilo je i lažiranja.)
Eto nadam se da si shvatio bit onoga što ti je savjetovano od strane drugih, a i moje malenkosti, na ovoj temi.

Ovo je bila mješavina savjeta Inšpektoru, ali istovremeno i moje iznošenje vlastitog iskustva kroz viđenje te bolesti....

PS: Dark....zaboravio sam naglasiti da si ovo zadnje kratko i lijepo napisao.......i neukrotiva je dobro rekla za obitelj....mene je nažalost napustila žena sa djecom odmah nako ratišta što me je dodatno stuklo....sada se i sa tim nosim.
Ovu temu sam i otvorio zbog ljudi koji su kao i mi, i to ne da nas ostali sažaljevaju, nego da se upoznaju s tom bolešću i da nas barem probaju donekle razumjeti. Stvarno mi je žao što si ostao napušten od supruge i znam da ti je to samo pogoršalo stvar, ali vidim da zdravo razmišljaš i da si promjenio način života što je ogroman napredak te da se znaš nositi s problemima koje nosi ova bolest. Samo bih htio naglasiti da komunikacija sa što više ljudi te druženja s prijateljima puno znače osobama kao što smo mi, a o njihovoj podršci da i ne govorim. Bitno je da se čovijek u nečemu pronađe, ti si se pronašao na snimanjima, ja sam recimo stalno s djecom po treninzima i to mi oduzima i zaokupljuje svaki dan u tjednu i zbog toga sam sretan i zadovoljan. Stari moj nastavi tako kako sad živiš i trebalo bi biti dobro.
dark_zg je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 17:45   #37 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Hvala frende...
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 19:18   #38 (permalink)
Banned

neukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobar

dark i tigar,vidi se da ste jako dobri ljudi,i ta vam bolest uopće ne treba predstavljati manu. samo tako nastavite
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 19:24   #39 (permalink)
0000000000000

Datum registracije: 27-03-08
Godina: 21
Poruka: 8,925
Sahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svimaSahataba je poznat svima

pa vidis da su dovoljno izgradili sebe da su im do izrazaja samo jos vise dosle njihove vrline, svaka cast ljudi!

What's it when a woman talks dirty to a man?
$3.99 a minute.
Sahataba je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-05-08, 19:27   #40 (permalink)
Banned

upravo to sahataba.... svaka im čast
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: poremecaj

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 06:50.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114