Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi PTSP u Znanost forumu; meni je žao tebe (inšpektor) ja mislim da ti trebaš puno ljubavi i pažnje... i mislim da si ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 28-06-08, 21:43   #71 (permalink)
Somewhere I Belong

Avatar od korisnika neukrotiva_031

Datum registracije: 17-11-07
Godina: 19
Poruka: 7,726
neukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku neukrotiva_031
Re: PTSP

meni je žao tebe (inšpektor) ja mislim da ti trebaš puno ljubavi i pažnje...
i mislim da si jako isfrustriran s ptsp-om.... ali ako je tvoj tata agresivan ne znači da su naši dark i tigar takvi... lijepo je što si im se ispričao ali si ih vjerovatno jako povrijedio s tom svojom izjavom....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-06-08, 22:43   #72 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,520
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

hmm.. ovo je malo skakljivo.. nemojte me krivo shvatit, nemam nikakve lose namjere citala sam dosta knjiga vezanih uz maltertiranje u logorima, pogotovo za vrijeme 2. svj. rata.. jednostavno me to podrucje jako zanima.. paa, ako netko ima volju i visak vremena da podijeli svoje iskustvo.. moze na pm jer vjerujem da to bas i nije za forum..

zapravo se osjecam glupo sto mi ovo pada na pamet, ko bi se jos htio prisjecati toga.. ali.. htjela bih znat.. iz prve ruke..
So let the good times roll before we say goodbye.
shelby-eleanor je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 28-06-08, 23:13   #73 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Datum registracije: 15-07-07
Godina: 43
Poruka: 4,768
TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku TigarZG1

Citat:
Pravi autor: neukrotiva_031 Pogledaj Poruke
meni je žao tebe (inšpektor) ja mislim da ti trebaš puno ljubavi i pažnje...
i mislim da si jako isfrustriran s ptsp-om.... ali ako je tvoj tata agresivan ne znači da su naši dark i tigar takvi... lijepo je što si im se ispričao ali si ih vjerovatno jako povrijedio s tom svojom izjavom....
Namljeo je on i previše toga i na PM....ma Neukrotiva nsam ni ja savršen a nisu ni drugi koji i nemaju ovu bolest.
Ja osobno nisam doživotno zlopamtilo, samo mi se čini da nije dovoljno shvatio bit problema. Jebe mi se da je uvrijedio samo mene....nego kad se sjetim svih onih koje sam gledao kako umiru na rukama suboraca u teškim mukama i patnjama i zadjnim vapajima prizivali majke svoje( bilo je među njima i 14-godišnjaka heroja,osobno sam ih vidio), osakaćeni i rastrgani od granata, toliko ranjenih toliko poginulih, toliko mučenih u logorima. Traume su to koje heroji domovinskog rata neće nikad moći izbaciti iz glava. PTSP-evci (osim sebe, znam ih i jako puno drugih)obolijevaju i od drugih popratnih bolesti koje sam već naveo u jednom postu, sanjaju neprekidne nočne more koje ih ubijaju u pojam jer stalno u morama proživljavaju rat, koji na taj način kao da i nije završio za njih, toliko da neki nemogu izdržati pa se ubiju. Veliki trud je potreban da se uspostavi koliko-toliko normalan život a to ne uspjeva svaki ptsp-evac....
Zato nije ni njegov tata kriv a niti drugi koji su agresivniji i zločestiji jer rekao sam ta bolest je opaka što osjete obitlji najviše. Zato je i uveden još jedan termin....a to je PTSP druge generacije i od njega oboljevaju obitelji PTSP-evaca....

Dakle kad se sjetim na ono gore navedeno i njegove bljuzgarije koje su viđene na forumu i na one neviđene na PM-u koje su još gore, pa zar su ti svi ljudi zavrijedili ovakve nekontrolirane teške uvrede od jednog 15-godišnjaka koji nema ni trunke poštovajna ni prema kome.....e to je ono što me jebe u pojam....
Istina nisam ni sam više toliko ljut na njega, ali ovaj zadnji njegov post ovdje, pokazuje kako i dalje misli kako je naš PTSP za nešto kriv a ne njegove izrečene riječi...
Možda i meni dođe žao jer znam šta je prolaziti maltretiranja ali pomisao na one ljude gore spomenute me razoružava....
Odgovori sa citatom
Star 28-06-08, 23:14   #74 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,339
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke
hmm.. ovo je malo skakljivo.. nemojte me krivo shvatit, nemam nikakve lose namjere citala sam dosta knjiga vezanih uz maltertiranje u logorima, pogotovo za vrijeme 2. svj. rata.. jednostavno me to podrucje jako zanima.. paa, ako netko ima volju i visak vremena da podijeli svoje iskustvo.. moze na pm jer vjerujem da to bas i nije za forum..

zapravo se osjecam glupo sto mi ovo pada na pamet, ko bi se jos htio prisjecati toga.. ali.. htjela bih znat.. iz prve ruke..

Mene isto zanima kroz što su sve prolazili ljudi koji su bili u ratu i logoru (iako, svaki put kad je dokumentarac na tu temu na tv-u rasplačem se i sjetim onih koje znam da su svašta proživjeli a drže to u sebi). Moj tata o tome ne želi pričati, a ja ga baš i ne ispitujem.

Zadnji Uredio Wamp : 28-06-08 u 23:19.
Wamp je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 28-06-08, 23:58   #75 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

TigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobarTigarZG1 je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke

Citat:
Pravi autor: Wamp Pogledaj Poruke
Mene isto zanima kroz što su sve prolazili ljudi koji su bili u ratu i logoru (iako, svaki put kad je dokumentarac na tu temu na tv-u rasplačem se i sjetim onih koje znam da su svašta proživjeli a drže to u sebi). Moj tata o tome ne želi pričati, a ja ga baš i ne ispitujem.
Shelby, nemoraš se osječati glupo, prirodno je da ljude zanima. Pogotovo kad suosjećaju sa njima....
Nego, ja nisam bio u logoru ali poznam jako puno bivših logoraša i primjetih da svi oni manje više ne žele pričati o tome, možda je tako i bolje jer svako prepričavajne tih groznih doživljaja može ih u psihi vračati u to vrijeme ogromne patnje i za njih to nije baš dobro. To su moje pretpostavke bazirane na mom osobnom iskustvu izbjegavanja priča o ratu i doživljajima. Ja to doista izbjegavam na veliko jer sam okrenuo se sadašnjosti a ovo je prošlo, neću nikad zaboraviti ali nemoram se stalno ni podsjećati.
Nisam nikad htio pitati logoraše zašto šute ali činjenica je da šute (imam i šogora logoraša i nkad ga nisam čuo da o tome priča). No ima poneki koji nekad i ispričaju ponešto od proživljenog tako da ja osobno imam dosta informacija o tome što su im radili, ali ja ih neću iznositi.
Ovdje na forumu znam jedino za Dark-a....a dali će on pričati to neznam iako mislim da ne.
Što se tiće samih informacija, mislim da su prikladnije za PM nego za javno iznošenje, bar bi ja tako napravio.
Odgovori sa citatom
Star 29-06-08, 20:47   #76 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 2,013
dark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dark_zg

Evo kako vidim neke ovdje zanima iskustvo logora iz prve ruke, međutim ja nisam od tih koji će puno pričati o tome, odnosno mislim da takve stvari nisu za neku veliku javnost( kao što je forum ), odnosno ja se ne volim baš previše vračati na tu temu jer sječanja na logor jako utječu na moje psihičko i fizičko stanje, tako da se nadam da se nečete ljutiti što ovako javno ne želim pričati o tome.
Shelbi-elenaor, javit ću ti se na pm
dark_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 17:37   #77 (permalink)
Somewhere I Belong

Avatar od korisnika neukrotiva_031

Datum registracije: 17-11-07
Godina: 19
Poruka: 7,726
neukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobarneukrotiva_031 je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku neukrotiva_031

i ja bi tjela znati o logorima...
pametno je da ne želite pričati javno o tome...
tigar razumijem te ....
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 17:41   #78 (permalink)
Banned

Datum registracije: 18-04-08
Poruka: 483
nino3 se izdvaja iz mase

Želio bih i ja znati malo više o tome. Meni je stric imao PTSP, ubio se kad sam imao 3 godine. Pa me zanima malo više o toj bolesti.
nino3 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 18:04   #79 (permalink)
V.I.P. i simpa Član

Citat:
Pravi autor: nino3 Pogledaj Poruke
Želio bih i ja znati malo više o tome. Meni je stric imao PTSP, ubio se kad sam imao 3 godine. Pa me zanima malo više o toj bolesti.
Neznam dali si čitao tamu od početka jer puno je toga već obajšnjeno, pa ako nisi, nebi bilo loše da je malo pročešljaš....vjerujem da ćeš pronaći ponešto informacija koje te zanimaju...

PS. Žao mi je zbog strica
Odgovori sa citatom
Star 01-07-08, 19:09   #80 (permalink)
Akademik Foruma

Avatar od korisnika shelby-eleanor

Datum registracije: 07-03-07
Godina: 21
Poruka: 4,520
shelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavanshelby-eleanor je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Yahoo-a korisnku shelby-eleanor Pošalji poruku preko Skype-a korisniku shelby-eleanor

meni se najvise dojmila knjiga od Zvonimira Duspera "U vrtlogu Bleiburga", koja opisuje cijeli krizni put, sva mucenja koje je pisac prosao.. pokusavam iscupat jos nesto takvo, pogotovo na temu Domovisnkog rata, ali prerijetki su ljudi koji su o tome pisali, sve su knjige vise manje kronologije povijesnih dogadjanja, ali to me ne zanima toliko, zanimaju me iskustva..
So let the good times roll before we say goodbye.
shelby-eleanor je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: poremecaj

« Najbolesniji san? | - »

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:41.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114