Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi samoubojstvo u Znanost forumu; kad dodje do toga da osoba pocini samoubojstvo, mora da joj je bilo toliko tesko da nije mogla nastaviti dalje, ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-06-08, 16:23   #81 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-06-08
Poruka: 14
Slatkica001 se izdvaja iz mase
Re: samoubojstvo

kad dodje do toga da osoba pocini samoubojstvo, mora da joj je bilo toliko tesko da nije mogla nastaviti dalje, nije vidjela cilj, ni nacin kako premostiti probleme.
znam da to nije rjesenje, ali lako je govoriti nama koji nismo u takvim situacijama.. mislim da je rjesenje preventivno prepoznavanje takvih misli kod mladih..
Slatkica001 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-07-08, 15:53   #82 (permalink)
Bitch

Datum registracije: 02-08-07
Godina: 28
Poruka: 6,476
white devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavanwhite devil je slavan

Ne znam sta bih sve rekla o tome...

Ne mozemo uci u glave samoubica, a nekad ni oni koji su pokusali i kojima nije uspelo ne znaju objasniti tacan razlog - zasto?!

Desava se kada je osoba duzi period nezadovoljna, ili ima ozbiljnih problema iz kojih ne vidi izlaz; usled emotivne i dusevne praznine kada se izgubi svaki motiv i svaka zelja za nastavkom zivota, usled neizlecivih bolesti,....i mislim da se retko taj chin planira, vec se jednostavno iznenada desi...
Mada, psiholozi tvrde da se po osobi moze malo ranije otkriti sta namerava kroz njene svesne ili nesvesne postupke, neki od tih indikatora su: preterana usamljenost i zapostavljanje sebe i drugih, poklanjanje licnih stvari drugim osobama, gubitak motivacije, itd.

Desava se i da osoba iznenada to ucini, donosi odluku u sekundi, a u stvari, kasnije, niko ne spozna pravi razlog tog china, niti se kad po njoj videlo da nesto nije u redu,...znalo se desiti sasvim vedrim i nasmejanim osoba iz kojih izbija volja za zivotom i koje realno nemaju nikakvih problema...
To je tesko objasniti, dolazi do nekog momenta kad se to jednostavno desi...

Slusala sam price o ljudima koji su iz cista mira pokusali, ali su ih drugi sprecili. Oni to objasnjavaju kao da je 'neka visa sila' upravljala njima, kako su samo znali da moraju potrcati tamo i uraditi to i to...a uopste nisu svesni koja im je bila stvarna namera, tj. krajnji ishod.
Verovatno su ovde u pitanju kobne halucinacije...

Da li je to hrabrost ili kukaviluk, nezahvalno je raspravljti, ali pre ce biti ovo drugo (naravno, ukoliko dolazi do samoubistva svesno i namerno usled problema bilo koje vrste), jer samoubistvo je predaja, a hrabrost je nastaviti zivot dalje i boriti se sa problemima!
And with soft deceitful wiles.
white devil je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 04-07-08, 22:59   #83 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 08-12-07
Godina: 27
Poruka: 2,004
mrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono neštomrkyblu ima ono nešto

Najgore je najblizima koji ostaju iza njih nedavno se u krugu nasih prijatelja dogodila takva situacija i iskreno dok to nisam dozivjela puno drugacije sam gledala na to nego sada iako i dalje mislim da je to kukavicluk.Nastaviti zivjeti unatoc svemu je hrabrost.
Odgovori sa citatom
Star 25-07-08, 04:02   #84 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-07-08
Godina: 24
Poruka: 518
Juka11 se izdvaja iz mase

to je jako sebičan i kukavan čin
Odgovori sa citatom
Star 25-07-08, 15:49   #85 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-06-07
Godina: 18
Poruka: 1,028
Replica se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Replica

Aha i brijem da nikad nisi bio u depri koja je toliko snažna da samoubojstvo izgleda kao jedino riješenje....
Fakat mi ide na jetra što ovi koji pišu da je to sebičan čin misle da znaju sve a sami su u dobroj situaciji a mamica i tatica im sve daju što požele....figurativno rečeno.Nekima je stvarno sve toliko crno da za njih ne postoji drugo osim suicida.
Odgovori sa citatom
Star 25-07-08, 15:56   #86 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 09-01-07
Poruka: 871
vacs se izdvaja iz masevacs se izdvaja iz mase

bas tako,meni je tesko koji od prsa prema dole nist ne osjetim a zamisli tipa,kvadricu,ni rukama ni nogama ne moze mrdati,ne osjeti nist,drugi ga hrane,peru,umire od vrucine,svrbi ga ne moze se pocesat,non stop moljakat druge da mu pomazu,sto mislis kak je njem,on se pak ni ubit ne moze!

e i da sve ostalo osim ovoga se dade srediti,al kod ovoga mislim da jedino samoubojstvo pomaze i tebi i ovima oko tebe,je da ce tugovati za tobom neko vrijeme al bio bi sebican kad bi osta ziv i dalje ih mucio jer tak i tak nista ne mozes postici u zivotu,patis sebe i druge a mislim da to nitko ne zeli raditi drugima (men je vise dopizdilo zvati frendove da dolaze po mene da odemo na pice a kamo tek traziti od njih vise od toga) a i ovakav zivot nije zivljenje nego umiranje,iscekivanje dana kad ces riknut!

Zadnji Uredio vacs : 25-07-08 u 16:02.
vacs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-07-08, 17:34   #87 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 09-01-07
Poruka: 871
vacs se izdvaja iz masevacs se izdvaja iz mase

e zaboravih napisat:

koga briga sta ce ko misliti o vama ak se ubijete,vi ste tak i tak mrtvi pa vas moze bolit kurac ko ce sta misliti! ak nekoga veseli pricati za mrtvaca da je bio kukavica nek prica onda...
Odgovori sa citatom
Star 25-07-08, 17:44   #88 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 451
skin2yard je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: Replica Pogledaj Poruke
Aha i brijem da nikad nisi bio u depri koja je toliko snažna da samoubojstvo izgleda kao jedino riješenje....
Fakat mi ide na jetra što ovi koji pišu da je to sebičan čin misle da znaju sve a sami su u dobroj situaciji a mamica i tatica im sve daju što požele....figurativno rečeno.Nekima je stvarno sve toliko crno da za njih ne postoji drugo osim suicida.
znas tko meni ide na zivce, ljudi koji misle da znaju sve o svakomu i misle kako su njihovi problemi veci od sviju, oni ljudi tipa:lako je tebi, a kako je meni?

jel znas kako je tesko zivjeti kad ti netko umre, a kamoli da se ubije,..on nista ne zna, ali ti zivis dalje znajuci...i daj mi reci, sta je lakse, umrijeti za koju minutu ili trpjeti cijeli zivot...da nije lako umrijeti, ljudi se nebi ni ubili...i kad bi razmislio logikom, oboje cete umrijeti, i komu je teze, tebi koji si se borio ili onomu tko je odustao?

mozda bi mi ti mogao odgonetnuti misteriju svojom logikom, zasto se ubio kurt cobain?imao je sve i opet se ubio...

i na kraju, sve je u bojama, samo sto takvi zele da bude crno, ako je mrak, upali jednostavno svijetlo

jos da komentiram ovaj drugi post...ne mozes kriviti nekoga tko nemoze sam i govoriti da je sebican samo zato sto zeli zivjeti...evo ja bi prvi bio koji bi si iskljucio prekidac kad bi do toga doslo, ali opet, nemozes osuditi covjeka koji cijeni zivot, onoga koji ga ne cijeni je za osuditi...
Odgovori sa citatom
Star 25-07-08, 17:56   #89 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 05-03-08
Poruka: 192
sladoled se izdvaja iz masesladoled se izdvaja iz mase

Ne bih ja baš rekla da je ubiti se lako i kukavički. Ja hrabrosti dići ruku na sebe ne bih imala.

Za razliku od autora prethodnih postova više od samog samoubojice osuđujem njegovu okolinu koja nije napravila ništa da spriječi taj čin i pomogne osobi kojoj je pomoć potrebna. Svi su danas zaokupljeni sobom i svojim životima i ne vode računa o drugima.
Ljudi su različiti i različito reagiraju na stres i probleme. Obitelj i prijatelji su ti koji kod takve hipersenzibilne i suicidne osobe trebaju uočiti simptome i pomoći jer takvi ljudi vrište za pomoći, a tome u prilog ide i brojka pokušanih samoubojstava koji nisu ništa drugo do poziv u pomoć.
A što ti bližnji rade: ignoriraju znakove i poslije, kada je kasno, zapomažu kako su ostavljeni da žive sami sa smrću samoubojice.

Zadnji Uredio sladoled : 25-07-08 u 17:58.
sladoled je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-07-08, 23:23   #90 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika angel of pain

Datum registracije: 27-07-08
Poruka: 16
angel of pain se izdvaja iz mase

a ne znam ja cesto sanjam d sam pocinila samoubojstvo i gledam svoj sprovod i kakvu reakciju imaju moja obitelj i prijatelji.....na kraju sam skuzila da samo zelim skrenuti paznju na sebe, jer jednostavno sam ponekad ljuta na ljude koji su me povrijedili pa zelim da osjecaju moj bol..i tako u snu gledam njihove suze,bol i kajanje

Zadnji Uredio angel of pain : 27-07-08 u 23:26.
angel of pain je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 04:29.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114