Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 48
Like Tree1Likes

socijalna fobija

Raspravljate o temi socijalna fobija u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Bok ja sam luka imam 17 god.Mislim za mene netko tko me pozna nikad ne bi rekao da patim od ...

Starter
    Datum registracije
    31-10-08
    Starost
    23
    Poruka
    25
    Liked
    0 times

socijalna fobija

Bok ja sam luka imam 17 god.Mislim za mene netko tko me pozna nikad ne bi rekao da patim od socijalne fobije.Imam dobre ocjene u skoli ,, imam svoj krug prijatelja s kojima se druzim.Opet s druge strane imam nekakav strah od toga da sam u sredistu pozornosti npr. u skoli kad odgovaram pred plocom i tako.I poceo sam se sramiti suprotnog spola.
    luka55 je online sada Dodaj Reputaciju korisniku luka55 Prijavi Lošu Poruku
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Odgovori sa citatom.Tako naprijer kada prolazim hodnikom a kupama sjede cure malo mi je nelagodno proci jer uvijek mislim da mi se one iza ledja izruguju.Takodjer kada sam u drustvu nekog drugog drustva ili grupe ljudi osjecam se nelgodno najteze mi je ostvariti kontakt ocima s drugim ljudima ,kao da me je necega sram.Znam da je taj strah iraconalan ,ali ne mogu si pomoci , tako se osjecam iz dana u dan.I odlazak u trgovinu mi je postao problem jer imam osjecaj da svi bulje u mene.U zadnje vrijeme sam poceo zapustati i skolu.Nesto naucim ,a onda kad bi trebalo to napisati u testu ili usmenom jednostavno izgubim koncentraciju.Osjecaj je takav kao da ti kroz glavu leti tisucu misli istovremeno.Ako netko ima neki prijedlog ili nesto molio bi da ga napise.Hvala.
    luka55 je online sada Dodaj Reputaciju korisniku luka55 Prijavi Lošu Poruku
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
    Odgovori sa citatom

Regularni forumas Avatar od korisnika _Sylar_
    Datum registracije
    14-02-08
    Poruka
    436
    Liked
    0 times

Re: socijalna fobija

Najbolje ti je potraziti strucnu pomoc, tako ces sigurno lakse prebroditi taj problem. Ovdje ce ti dati mozda koji savjet, ali te ne mogu pratiti kroz odredjeno vrijeme da vide ako ima napretka.
    Eto, ukratko to bi bio moj savjet.
    Nisam kršten ali sam cijepljen
    <<Zeitgeist movement>>

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Mislim da si isuvise osetljiv i opterecen time kakav ces utisak ostaviti na druge. Uz to, mislim da ne cenis sebe dovoljno i nemas samopouzdanja. Mislis da su drugi bolji, da si nekako drugaciji, stoga ne volis da te posmatraju i procenjuju... Ali, verujem da ce se to promeniti s godinama, tj. ubedjena sam da hoce!

Moras poraditi na samopouzdanju!

Verovatno te niko u porodici nije dovoljno hvalio, podrzavao, obracao paznju na tebe, otuda takav osecaj...

Ali, ti treba da poradis na tome, da sam sebe 'izdignes'... Tako ce te ljudi 'primetiti'...

I nikad se ne ustrucavaj da kazes svoje misljenje, glasno i jasno, jer mislim da je to dobra vezba za pocetak.

Srecno!
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

Starter Avatar od korisnika katica7
    Datum registracije
    03-11-08
    56
    Liked
    0 times

ako sam dobro shvatila, ta fobija ti se javlja u poslijednje vrijeme... pokušaj se prisjetiti kako ti je prije bilo tj. onda kada nisi imao osjećaj da te svi gledaju.

pretpostavljam da ideš u srednju školu.potraži pomoć kod školskog psihologa.porazgovaraj s njim i to će ti sigurno pomoći.

ima mnogo knjiga na tu temu samopouzdanja. potraži u knjižnici neku od njih i pročitaj ju.

i još jedan savjet koji možeš sad odmah isprobati doma: uzmi prazan papir. na jednu stranu ispiši sve svoje pozitivne karakteristike i vrline te sva dobra djela koja si učinio. nek ih bude čim više. zatim okreni papir i napiši sve svoje mane i nešto loše što si učinio. kad to radiš moraš razmišljati pozitivno i razmišljati o sebi kao o dobroj osobi. vidjet ćeš da će ona "pozitivna strana papira" biti puno veća.
    To su stvari zbog kojih se moraš cijeniti!

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Za nevjerovati, ali ja sam bila jaakoo slična tvome slučaju u srednjoj. Isto tako, nitko to ne bi rekao - imala sam svoj krug prijatelja, izlazila sam, imala sam taj neki društveni život, ali nisam voljela bit prozvanom, nisam voljela kada ja moram nekaj reći...

"Probudilo" me to kada mi je prof iz hrvatskog u 3 srednje rekao "B., mlada si, ali ti je duh star"; od tada mi je sve drugačije. Ne mogu reći da je promjena došla preko noći. Ni dan - danas nisam tip vođe, niti ću to ikada biti. I dan - danas nevolim biti exponirana, niti to želim. Ali da sam samopouzdanija, otvorenija i pristupačnija, to jesam.

Savjet ti nemam zapravo dati, ali dopusti da te okolina vidi. Pa i kada misliš da nikoga nije briga, uvijek netko pomogne. Najčešće osoba za koju misliš da i ne gleda.
    Zadnji Uredio dorina : 06-12-08 u 13:05
    stupid is as stupid does

Starter
    Datum registracije
    31-10-08
    Starost
    23
    Poruka
    25
    Liked
    0 times

dorina mozes li mi malo podrobnije opisati kako si to uspjela?

Regularni forumas Avatar od korisnika h.poirot
    Datum registracije
    05-10-07
    Poruka
    366
    Liked
    0 times

Ovo je zanimljivo. Vrlo se lako bilo identificirati s ovim samo zajebi ove savjete sa školskim psiholozima ili listom papira, to su gluposti. Nije stvar u tome čega si ti svjestan nego čega su oni svjesni (u tvojim predodžbama).

Trebat će ti vremena. Čak sam i za dorinu siguran da se još nije u potpunosti riješila tog osjećaja. Nađi hobi, nauči svirati gitaru (koke na to padaju), zaljubi se (po mogućnosti u neku divlju, da bude totalna suprotnost tebi), uvijek ćeš biti drugačiji pa zašto to ne iskoristiti, visi malo po forumu tu i tamo, probaj se skompati s dorinom (ona je članica tog ženskog klana, obično sve misle isto - što više žena to više samopouzdanja)

Trebao bi nekako postati svjestan činjenice da kvalitetni ljudi simpatiziraju takve naravi. Jedan moj frend je takav još uvijek ali u društvu ima status na kojem bi mu mnogi zavidjeli.

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Neznam. Nemaš recept, niti ti ga ja mogu dati.

Oprosti.
    stupid is as stupid does

Starter
    Datum registracije
    31-10-08
    Starost
    23
    Poruka
    25
    Liked
    0 times

Moram te pitati dorina dali ti je vjera pomogla u tome,jer vidim da studiras na KBF-u, i jos jedno pitanje da li je istina da to s vremenom nestaje?

Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku