ej,bok ljudi,evo da se i ja malo uključim.kao prvo, Luka, moram ti reči da imaš sreće što si tako brzo shvatio što ti je.i ja imam socijalnu fobiju, strah od ljudi.

imam 25 godina, a moj problem koji me prati od petog,šestog, razreda osnovne škole tek je pred manje od godinu dana dobio ime.tek sam pred manje od godinu dana shvatila pretraživajući internet koji mi je vrag.čak sam i olakšanje osjetila tad, tješeći se da ipak nisam (posve) luda.ljudi koji nikad nisu imali takva sranja neznaju što je to, ne shvačaju.misle da je to obična sramežljivost, nedostatak samopouzdanja, prolazno razdoblje, da se možeš sam uvjeriti da si samo umislio, bla bla...ali to nije to.to je nešto posve drugo što normalan čovjek ne može nikako shvatiti.zato bih molila ljude koji proživljavaju isto ili su PREŽIVJELI

da se svojim iskustvima i savjetima što više uključe.ja kod psihijatra nisam nikad bila.s osamnaest godina sam preživjela depresiju, uz pomoć psihologinje i aromaterapeutkinje, bez lijekova.kad sad pogledam na to vrijeme shvačam da je do depresije došlo upravo zbog socijalne fobije.prvo strah od čitanja pred svima, izbjegavanje hrvatskog, pa onda markiranje cijeli dan kad je hrvatski, pa zaostajanje u učenju zbog markiranja,pa ti se više nada dignuti iz kreveta zbog sranja u koje si se uvukao, i kad se probudiš plačeš jednostavno zbog toga što si se probudio i što mora biti dan i ljudi i svijet i ti.no, to je trajalo dva, tri mjeseca i to je to.na kraju četvrtog srednje mislila sam hvala Bogu, nema više čitanja pred svima ni odgovaranja pred svima, nema više škole.no trebalo se zaposliti. i tu me dočekalo sve što sam u školi ostavila.isti strah isto sranje ista muka.pred dvije godine sam otišla doktorici-opće prakse-dala mi je seroxat tablete.nisam popila ni pola kutije već sam osjećala SLOBODU I SREĆU.no u to vrijeme sam započela vezu s dečkom s kojim sam i sad u vezi, pa me frendica uvjerila da je ta sreća zbog ljubavi a ne seroxata, i ja sam prastala piti tablete.naravno, nije bilo zbog ljubavi nego zbog tableta i sve je opet počelo biti kao prije tableta.nemojte krivo shvatiti, ja volim i voljena sam, ali neke bolesti ljubav ne može izliječiti.zapravo,sve ima svoje vrijeme, to je druga strana priča.jer tek sam jučer rekla dečku što mi se događa.odlučili smo da čemo sami PROBATI prevladati i savladati to moje sranje.moj savjet ti je Luka da ne piješ tablete nikakve, ni ono čašica, dvije alkohola pomaže, odj*** takve gluposti.alkohol se pije zbog druženja društva i veselja-ako se već pije-

a ne da bi pobjegao od nečega,a i sam znaš da bi morao svaki dan biti pijan ako bi htio "riješiti" to svoje sranje.i sorry što stalno govorim sranje ali kad je, jedno veliko dugotrajno i mukotrpno sranje.iz kojeg se nadam da ću se što prije izvuči jer život PROLAZI...