Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Što mi je? Help! u Znanost forumu; Nije mi jasno na što misliš pod "strogi odgoj". Roditelji su ti stalno govorili "glupa si", &...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-07-08, 09:24   #51 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-05-08
Poruka: 12
smartass08
Re: Što mi je? Help!

Nije mi jasno na što misliš pod "strogi odgoj". Roditelji su ti stalno govorili "glupa si", "ne vrijediš", "što to radiš, makni se", "baš si dosadna" i slično?
Ili si morala stalno klečati na kukuruzu, postiti i sjediti nedjeljom u crkvi? Mirjanu Lučić je stari mlatio kao vola pa je od nje napravio svjetsku tenisačicu, ali kad mu se ritnula nije više od nje ništa ostalo, samo se sramotila. Opet, ima slučajeva kao jedan što je mlatio svoja dva sina, obadva su ćaknuti, ali jedan je uspješan doktor znanosti a drugi je imao moždani udar i uzima lijekove za psihozu. Sve to ovisi kod strogog odgoja - neko zdrura, a neko i ne.
Bolje ti pričekaj svoj moment pa odi svojim putem.
smartass08 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-07-08, 23:39   #52 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 07-05-07
Poruka: 177
morska_vila se izdvaja iz mase

pod strogi odgoj mislim na pitanje seksa, koji je uvijek bio nešto prljavo, tabu tema, jak konzervativan i katolički odgoj.

s druge strane, i dan danas se prema meni ponašaju kao prema djevočici. sve rade za mene, pa se bojim da ja neću znati živjeti sama kad njih ne bude.

to njihovo kontroliranje me guši, i mislim da nikad neću odrasti dok živim s njima pod istim krovom.
a s druge strane se bojim odvojiti od njih.

sukob žena-dijete je u meni.
Odgovori sa citatom
Star 14-07-08, 07:22   #53 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 17-06-08
Godina: 21
Poruka: 93
Wildcat se izdvaja iz mase

zaključak je jednostavan: tebi treba muškarac! (ili žena, ovisi sad al to je već druga tema...)
u svakom slučaju treba ti netko tko će biti uz tebe i s tobom prolaziti sve ovo što ti sad sama trenutno prolaziš. nemaš oslonac u životu i to te koči i zbog toga si u depri. TEBI JE ŽIVOT SREĐEN STARA MOJA! nije problem u njemu...problem je u tvojoj glavi jer si ga sama stvaraš! nađi si nekoga!
Star 23-07-08, 02:21   #54 (permalink)
Banned

Datum registracije: 02-07-08
Godina: 24
Poruka: 518
Juka11 se izdvaja iz mase

ne mora to bit ni muškarac nađi si neki hobi ili slično ako već se bojiš veze nađi nešto čemu ćeš moć pobjeć kad imaš problem nešto što će te opustit nešto što će te ispunit i podić kada padneš nađi svoje DOSTOJANSTVO SVOJ PONOS i počni živjetij život bit će padova bit će uspona al nauči živjeti s tim daj si priliku i pronaći ćeš vjeru u sebe
Juka11 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-08-08, 10:38   #55 (permalink)
Starter

Datum registracije: 02-08-08
Godina: 23
Poruka: 7
SENI se izdvaja iz mase

ima koga za razgovor
SENI je offline  
Odgovori sa citatom
Star 31-08-08, 08:54   #56 (permalink)
Starter

Datum registracije: 24-05-08
Poruka: 12
smartass08

Svakako se trebaš izboriti za svoj životni prostor bez njih. Ali problem je da ti to ne postane cilj pod svaku cijenu, tu se mnoge žene zeznu, pa se udaju za prvog frajera samo da se maknu od roditelja, a na kraju zna ispasti da je taj isto nekakav autoritaran i konzervativan tip. S druge strane, ženama se u našem društvu teško osamostaliti, ono da ti baš ništa ne pomaže obitelj i slično. Onda moraš pristati na dosta naporan život.
smartass08 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-09-08, 07:21   #57 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 38
Poruka: 2,017
dark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu aurudark_zg ima spektakularnu auru
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dark_zg

Ma, vezati se za nekog samo da bi pobjega iz sredine koja te guši je bijeg iz jednog sranja u drugo. Već su ti neki ovdje rekli a ja ću ti ponoviti, moraš se sama pronaći u nečemu.Mora postojati neko područje koje te zanima, pronađi interesnu skupinu ljudi, udrugu, klub ili nešto treće gdje ćeš moći ravnopravno pridonositi okruženju. Sigurno ćeš biti ispunjenija osoba, i nikako nemoj ulaziti u nekakve ljubavne veze redi nje same, već ti to mora pružati zadovoljstvo, a vjerujem da se negdje krije i osoba kojoj bi bila draga. Prije svega glavu gore i moraš se sama pobrinuti za sebe, mi ostali ti samo možemo podjeliti pokoji savijet i potapšati te riječima ovako preko foruma. Sretno ti bilo.
dark_zg je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-09-08, 07:25   #58 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 11-08-08
Poruka: 922
Bety Blue ima ono neštoBety Blue ima ono neštoBety Blue ima ono neštoBety Blue ima ono neštoBety Blue ima ono nešto

hmmm...bejbe,stani ispred ogledala pogledaj se dobro...oshamari i kreni van. Sunčan je dan,mlada si ,svo vrijeme svijeta na tvojoj je strani...oslobodi se,opusti...život je divan i uživaj punim plućima
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 12:57.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114