Raspravljate o temi Strah od igle i svašta! u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Prije se nikad nisam bojala igle, išla od gušta se cijepit, sad u zadnje vrijeme cijela problijedim na to. Valjda ...
Prije se nikad nisam bojala igle, išla od gušta se cijepit, sad u zadnje vrijeme cijela problijedim na to. Valjda mi je taj strah u kosti utjerala ta žena koja mi uvijek vadi krv, nema laganu ruku, nego jako zabije, bez imalo nježnosti..
Također se jako bojim ginekologa, zapravo ne toliko ženskog koliko muškog. Išla sam jedanput na pregledm i prije toga mi se povracalo, pa kad sam došla u ordinaciju zabolija me trbuh od nervoze pa se nisam mogla napunit mjehur da me pregleda ultrazvukom. Imam taj neki negativni stav što se tice ginekologije. Isto tako sam cula svakakvih prica o kiretaži koje se provodi na ženama i to bez opće anestezije. znam da vodim racuna o glupostima, ali znala sam par puta sanjat kako sam na stolu a dolje lokva krvi.
Tako si nabijam neke fobije bez razloga, ali me nekad proganjanju pa postanem tjeskobna. Isto sam tako par puta sanjala da sam silovana. Nisam nikad u stvarnosti bila silovana, ali sam gledala neke filmove i te scene silovanja to mi se tako urezalo u pamcenje da se uvijek cak zakljucajem kad se idem tuširat. Npr. strah me pogledad neka gola tijela. Kako se zove taj fobija?ono kad te strah gledat gola tijela.
Mislim ovo šta sam sad napisala nije da me tolio muci, prije vise, ali mi jednostavno izaziva nelagodu te scene i nasilna golotinja.
Znam da cete sad rec da ja volim dr. ali nije to tako, jer od nekih stvari tu imam strah. Kaze se cesto da se naših "fetiša" znamo i bojat. To sam negdje procitala.
Ima tko slično da razmišlja? Nadam se da razumijete šta sam s ovim htjela rec.