Pa sad, da sam toliko sumnjicava da postanem paranoicna, ne.. Ali sumnja je uvijek dobra, ne mozes biti bas potpuni naivac i vjerovati svima..
Raspravljate o temi Sumnje u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; kazu gora je sumnja nego istina. Sumnja izvlaci ono najgore iz ljudi,sve ono sto nisu.Daje osjecaj da su lose osobe,uvijek ...
Pa sad, da sam toliko sumnjicava da postanem paranoicna, ne.. Ali sumnja je uvijek dobra, ne mozes biti bas potpuni naivac i vjerovati svima..
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
hernija?
Sumnja je osjećaj koji razara sve. Ljubav, prijateljstvo, radnu sredinu.
Kada već sumnjaš, bolje istjerati istinu na čistac i biti namiren sa spoznajom, bila ona dobra ili loša. Jer, ne znajući bit/poantu/istinu, sumnja razdire svaku osobu doista izvlačeći ono najgore iz nje.
Stoga, kada sumnjate nešto - saznajte što trebate.
Vjerovat ljudima nije dobro.
mala doza sumnje je potrebna da bi bili oprezni!
Sumnja je zdrava! Ne samo da bi bili oprezni, sumnja je potrebna da bi uopće nešto znali, vjerovali, voljeli...
Čovjek valjda zna kada je njegova sumnja autodestruktivna. Ako ne zna, onda je ili lud ili budala. Ili samo nezadovoljan sobom.
stupid is as stupid does
Sumnja je sve samo ne zdrava. Jer često se javlja u lošem obliku, sumnja u ljubav, sumnja u prijateljstvo, sumnja u bilo šta drugo nas dovodi do neracionalnog mišljenja.
Biti oprezan i sumnjati su sasvim, nešto drugo. Kad je čovek pod sumnjom ne može se opustiti i uživati već će naći hiljadu razloga i pratiti svaki trenutak i na kraju nesvesno postati paranoičan.
Tako da ako neko sumnja u odredjene stvari , onda neka sve uradi da otkloni sumnje jer kažem iz ličnog iskustva da se ne može normalno funkcionisati kada si pod sumnjom...
Sumnja kao pokretač svakako je pozitivna sila, no kako odrediti granicu između zdrave sumnje koja nas vodi do novih spoznaja i sumnjičavosti koja truje život?
Zadnji Uredio angel of pain : 13-07-09 u 23:49
Sumnja izjeda. I da, treba sto pre nastojati da se ista otkloni, bez obzira na moguci ishod.
A ovo drugo o cemu su neki govorili je nedostatak apsolutnog poverenja u ljude, suprotno od naivnosti. Po meni, to je dobro, naravno - ukoliko se ne preteruje.
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
Zdrava sumnja OK, ne možeš u sve uletit ko konj!
ali nešto raditi pod sumnjom... uff! prečesto sam u takvoj situaciji... vjera, vjera je važna. bez vjere u životu se ne bi makli s mjesta.