Pitanje ti je dali postoje dobri ljudi, a naslov svecenicka dobrota.. Ma joj, kaj se ja uopce obazirem![]()
Raspravljate o temi Svecenicka dobrota u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; upoznala sam jednog svecenika, zapravo svaku nedjelju idem na misu i jako je dobar, inteligentan i razumije me, zapravo svakoga ...
Pitanje ti je dali postoje dobri ljudi, a naslov svecenicka dobrota.. Ma joj, kaj se ja uopce obazirem![]()
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
baum ban ban baum ban ban...
problem "Svecenicke dobrote" je u tome da nije autenticna. dakle on je "dobar" jer za to ocekuje nagradu od boga a ne zato jer bi bio dobar ovako i onako. tako da trula ti je ta spika. blja
peace+reason
Možda očekuje nagradu od Hernije![]()
Tko teži za pravdom i dobrohotnošću, nalazi život i čast.
Zasigurno ima ljudi koji su kao on, pokazuje se dobar, ali unutar njega čuči zloća. Kao student teologije znam kakvi su svećenici. A samo pogledajte i primjer svećenika iz Ploča koji naplaćuje svoje usluge, te naplaćuje kazne. Tako da tvoj idealni svijet pun dobrih ljudi pada u vodu.
lipo je kad se mozes pouzdati u nekoga, popricati, traziti savjet...
a ne znam zasto, al nekako mi baca na to da ti osjecas nesto drugo prema njemu, a?
stipe,ti odmah na perverzije hehe..btw po meni,postoje ljudi koji su dobri,ali samo prema nekim ljudima koji su im dragi,simpatični ili nešta slično
Neznam u koju bi se to kategoriju moglo svrstati? S vodoinstaleterskom i automehančarskom dobrotom možda?
Dobri ljudi uvijek su dobri , ako što griješe ili krivo učine, i dalje ostaju dobri dok pogreške i loša djela ne čine namjerno i svjesno.
Uistinu je vrlo malo doista zlih ljudi na svijetu. Većina ih je postala zla pod nekim utjecajem (religije, politike, ideologije....) , svećenik je zanimanje kao monter centralnog grijanja.
Zanimanje može utjecati na senzibilizaciju čovjeka u empatiji prema drugima (socijalni radnik, defektolog, učitelj, fizioterapeut, logoped, kirurg, liječnik, stomatolog.......)
kad se svakodnevno susrećeš s ljudima i njihovim problemima, ali samo zanimanje po sebi ne određuje značaj osobe.