samo osvrt na zadnu recenicu, ostatak mi se ni ne da citati,
ako te netko opterecuje svojom prisutnoscu, onda ti cini nazao, barem po meni.
Raspravljate o temi Tko je depresivan, ne budi mu prijatelj? u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Depresivci - antipatični pacijenti Nisu zločesti moćnici ili razmetljivi bogataši ti koje okolina najčešće odbija i zanemaruje, jer pred takvima ...
samo osvrt na zadnu recenicu, ostatak mi se ni ne da citati,
ako te netko opterecuje svojom prisutnoscu, onda ti cini nazao, barem po meni.
Da, da, sad bi svi trebali vas zabavljati.. Get real![]()
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
Ostavite nas depresivce na miru, mi samo želimo živjeti!![]()
I da vas drugi zabavljaju! Wee!![]()
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
Tema je baš za zamisliti se.
Ne trebamo ih zabavljati. Saslušati, pružiti podršku i razumijevanje - da. Pogotovo ako se radi o nekome tko nam je blizak. Ali, često depresivni ljudi to i ne pokazuju, niti se nameću na bilo koji način drugima. Često su to upravo oni povučeni, šutljivi i neprimjetni. A nažalost takvi i nisu uvijek najomiljeniji društvu.
U tekstu nigdje ne piše o zabavljanju.
Da ponovim dio iz teksta
No, riječ je o ljudima koji imaju ozbiljnih zdravstvenih problema i kojima je neobično važno da ih drugi prihvaćaju i saslušaju, da im ponude podršku i utjehu.
Ionako bih ja osim zdravstvenih problema dodao i psihičke koji mogu biti uzrokovani pr.stanjem u obitelji,proživljenim događajima kroz djetinstvo.
Znači nije riječ o zabavljanju,nego o upučivanju koje riječi tim ljudima,malo sjesti s njima te razgovarati o njihovim problemima.
btw.ovaj tekst ima dosta istinitosti.
Zadnji Uredio HPetrovic1989 : 25-07-09 u 01:37
slažem se s ovim što si napisao. ali mislim da je problem u tome što to tuđe depresivno raspoloženje negativno djeluje i na tebe.
naime, bio sam u prilici susretati se s jednom takvom osobom za vrijeme služenja civilke, gdje sam 8 mjeseci iz dana u dan slušao njene probleme i izražavanje nezadovoljstva.
nakon nekog vremena, jednostavno više ne nalaziš riječi utjehe i jednostavno se i sam počneš lošije osjećati onog trenutka kad znaš da ćeš se opet susresti s tom osobom.
He's a tourist. He vacations in people's lives, takes pictures, puts them in his scrapbook and moves on. All he's interested in are stories. Basically, he's selfish.
slažem se. toga ima ovdje i na forumu di se izruguju s onima koji uzimaju antidepresive ili se rugaju s njima da su teška psihijatrija.Pravi autor: HPetrovic1989
a kad se wonderwall naruga da sam teška psihijatrija onda su ga svi podržali. i nije to prvi put da mi netko na forumu tako sarkastično pusti. al logično, oni imaju moderatora za prijatelje pa ne dobiju ban.
u tome je štos. šta ljudi ne shvacaju da je depresija isto bolest koja se treba liječit.
negativni djeluje svaka bolest na tebe ili na bilo koga ako je netko bolestan, ne samo depresija, to nije razlog da se depresivnu osobu još više potlačuje.Pravi autor: raven21
za ovo drugo, možda jednostavno ne znaš dat utjehu ili je ta utjeha samo da ga se rješiš i sl. ako je tako, onda logično da se lošije osjecas susrest s tom osobom.
sjeti se da sutra može tvoje dijete bit teže depresivno bolesno ili netko bližnji, sigurno neces tako govorit i bit hladnokrvan.
Zadnji Uredio hernija : 25-07-09 u 11:30