Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Transpersonalna psihologija... u Znanost forumu; Zanima me postoje li u Zg tečajevi Transpersonalne psihologije? Po vašem mišljenju, koliko je znanstvena ta teorija? ZABRANJENO ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 20-07-07, 14:06   #1 (permalink)
Starter

Datum registracije: 20-07-07
Godina: 44
Poruka: 5
Vladimir36 se izdvaja iz mase
Transpersonalna psihologija...

Zanima me postoje li u Zg tečajevi Transpersonalne psihologije?

Po vašem mišljenju, koliko je znanstvena ta teorija?

ZABRANJENO STAVLJANJE LINKOVA

Zadnji Uredio teica : 20-07-07 u 14:30.
Vladimir36 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 03-08-07, 15:29   #2 (permalink)
Banned

Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 619
greta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznatgreta12 će uskoro biti poznat
Re: Transpersonalna psihologija...

Ja ne znam ništa o tome. A zanima me. Pogledala sam malo na netu ali dosta nejasno pišu. Pa nam reci par riječi ako ti se da.
greta12 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-11-07, 14:43   #3 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: ciaos Pogledaj Poruke
Ja ne znam ništa o tome. A zanima me. Pogledala sam malo na netu ali dosta nejasno pišu. Pa nam reci par riječi ako ti se da.
Citat:
Pravi autor: Vladimir36 Pogledaj Poruke
Zanima me postoje li u Zg tečajevi Transpersonalne psihologije?

Po vašem mišljenju, koliko je znanstvena ta teorija?

ZABRANJENO STAVLJANJE LINKOVA
Čim je trans... to odmah znači da je jako znanstvena i da se dobro plaća tečaj.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-03-08, 11:22   #4 (permalink)
gfi
Starter

Datum registracije: 07-09-07
Poruka: 13
gfi se izdvaja iz mase

zvuci spuki, ali u psihologiji je i fora da je dosta toga tesko dokazati, nego ono ja sam faca i kazem tako i svi vjeruju... valjda
gfi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-03-08, 17:09   #5 (permalink)
forumska kuharica

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 5,023
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Koliko sam ja upućena u to, a nisam nešto naročito... To je kompliciraniji naziv za običnu autosugestiju koji naglašava više ono duhovno i religiozno u biću, krenuvši od početne misli da je svako biće u svome temelju dobro, istinito i lijepo...
Odgovori sa citatom
Star 05-03-08, 19:46   #6 (permalink)
gfi
Starter

Datum registracije: 07-09-07
Poruka: 13
gfi se izdvaja iz mase

pa to i ne zvuci tako lose. cini mi se da je jasna stvar kako se autosugestijom itekako puno može postići u svakom pogledu...
gfi je offline  
Odgovori sa citatom
Star 06-03-08, 02:36   #7 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 24-06-07
Godina: 20
Poruka: 1,895
dadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobardadyml je stvarno dobar
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku dadyml

Transpersonalna psihologija prvi se put pojavila kao zasebna akademska disciplina potkraj ššezdesetih godina u okrilju humanističke psihologije. Istražžuje psihološke temelje iskustava u kojima dolazi do šširenja svijesti onkraj uobičajenoga, ograničenog iskustva osobnog identiteta.

Transpersonalni psiholozi tako se najčeššće bave viššim stanjima svijesti, religioznim iskustvima, kreativnoššću, ljubavlju i suosjećanjem i duhovnim krizama savjetovanjem
i terapijom. Transpersonalna psihologija je, objaššnjavaju njeni predstavnici, grana psihologije koja proučava ona stanja i procese u kojima ljudi dožživljavaju dublji ili šširi osjećaj onog što jesu, iskustva povezanosti s drugim ljudima, prirodom ili duhovnom, transcendentalnom
dimenzijom.

Iako u ŠŠpanjolskoj već postoji katedra transpersonalne
psihologije, a kao predmet predaje se na mnogim
europskim sveučilištima, pa čak i na američkom Berkeleyu,
prema svemu sudeći, val transpersonalne psihologije
jošš nije dodirnuo akademske krugove psihologa u
Hrvatskoj. Naime, u neslužžbenom razgovoru s jednim od vodećih ljudi na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta, doznali smo da on, a, vjerojatno i večina od 1800 psihologa okupljenih u Hrvatskom
psihološkom drušštvu, nije upoznata s postojanjem
transpersonalne psihologije, a jošš manje točnim
predmetom njenih interesa. Ne treba ni posebno isticati
da suvremene literature koja se bavi transpersonalnom
psihologijom, na hrvatskom jeziku -– nema.

--> Evo ovaj članak je izašao u Vjesniku 2001. Nisam cijeli copy paistala već samo neke djelove...
Odgovori sa citatom
Star 06-03-08, 16:22   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Znanost izučava samo ono što je mjerljivo i iskazivo brojem. Psihologija (oficijelna) to čini također i nije nikakvo čudo što ne zna ništa reći o fenomenima koji su nemjerljivi i nedostupni iskustvu svakog normalnog čovjeka.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 09-03-08, 19:18   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-01-08
Godina: 28
Poruka: 340
croabc se izdvaja iz mase

Zašto nemogu stavit link?
croabc je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-03-08, 13:06   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Pravila, nisi pročitao?
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: psihologija, transpersonalna

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:14.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103