Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Transrodnost i slicne pojave u Znanost forumu; Vjerojatno jedna od tezih tema i sigurno mnogi nece razumijet stvari vezane uz transrodnost vec smo pricali o transvestitskim fetishima ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-04-08, 14:10   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-04-08
Poruka: 87
lime wire se izdvaja iz mase
Transrodnost i slicne pojave

Vjerojatno jedna od tezih tema i sigurno mnogi nece razumijet stvari vezane uz transrodnost

vec smo pricali o transvestitskim fetishima ode i u biti zbog te teme otvaran ovu
Ali ova tema nema veze s time nego je malo kompleksnija i zahtjevnija

Svi znamo da kod velike vecine ljudi spol i nacin na koji oni sebe gledaju je jednak , kao i javno pokazivanje , oblacenje ponasanje i slicno

Ali postoji i velika skupina ljudi kod koje nije bas tako , koja je posebnija u tom aspektu zivljenja

Transrodnost je sirok pojam , toliko sirok da ponekad i muskarac s dugom kosom moze bit transrodan ako je uobicajno da svi ostali muskarci imaju kratku kosu
Puno ljudi potpada mozda pod tu definiciju , ali malo ih uistinu moze rec da su pravo transrodni

Koliko ja shvacam to je krovni pojam i u njega upadaju i neki metrosexualci , crossdresseri(ode ne mislim o fetishizmu) , transsexualne osobe i neke androgene osobe (iako neznam bas za ovo zadnje)

Ja zamisljam ovu temu kao malo opcenitiju koja bi se bavila i trivijalnim razlikama ( poput dal ima deckiju koji peru suđe i cura koje popravljaju motore)

No bavla bi se vecim stvarima , promijenom spola , oblacenjem odjece koja je standardno vise za drugi spol , muskim sminkanjem i slicno

Pisite svoja misljenja , nadam se da ce bit smislena i da nece bit vrijeđanja
tema je uistinu nekome tabu a nekome nista posebno
Meni je nista posebno jer sam misljenja da svak treba odzivit svoj zivot na nacin koji ga cini sretnim
ali opet to sam samo ja

Evo par primjera trans osoba i rodnih odstupanja

Transrodna osoba muskog spola (nije transsexualna)

Korejska transsexualna osoba ha ri su

Pjevac tokyo hotela , mozda sebe ne defnira kao transgendera ali mislim da to je u biti

Transrodna osoba , originalno zenskog spola

Zena koja sluzi u vojsci

Muskarac koji je makeup artist

Uglavnom par primjera drugacijeg drustvenog ponasanja i rodnog identiteta

Nadam se da je tema okey i da nikoga ne vrijeđa
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 16:05   #2 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 1,529
Ancksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono nešto
Re: Transrodnost i slicne pojave

Drago i je da je otvorena ova tema i da se konačno objasne neke stvari, koje se brkaju sa muškim, ženskim, pederima i sl.

Ako nešto većina smatra normalnim i nenormalnim, to isto postaje društveno prihvatljivo ili ne prihvatljivo.Dakle, sve ono što odstupa od društvenim normi, smatra se ne nenormalnim, bolesnim, poremećenim i sl.
Meni je apsolutno smješno kada netko naziva nešto normalnim ili nemormalnim, samo zato što većina to tako naziva ili proziva, a pri tom vlastito mišljenje prikriva, da ne bi bio/la izopćen/a od većine.
Na žalost takve principe i definicije nečega ili nekoga diktira patrijahalna i konzervetivna sredina, pod utjecajem različitih doktrina, koje postaju s vremenom sveopće prihvatljive.
Za mene svatko određuje što je za njega prihvatljivo ili ne prihvatljivo, pa bilo to i kontaradiktorno nametnutim društvenim normama.
Ako je normalno biti žena ili muškarac, odnosno spola kojim si definiran pri rođenju, ja ne moram misliti tako. Za mene može, a i je, sasvim normalno biti transrodna, gay ili druga queer osoba, a da to nekome drugome ne mora biti normalno. Smatram da svatko sam bira principe po kojima će živjeti i kako osjeća, i treba biti ono što jesi, bez obzira što ćeš možda biti jedini u nekoj sredini.Baš zato si poseban i drugačiji od drugih. Različitost treba poštovati i prihvaćati svakoga onakvog kakav je.Iz osobnog iskustva mogu reći, da sam doživjela svakakve neugodnosti zbog svoje sexualne orijentacije i načina života, no na to se nikada nisam obazirala i apsolutno mi je bilo smiješna svaka pomisao da bi nešto promijenila, samo zato što to nije većini normalno.
Transrodnost i nije tako širok pojam, i općenito se tu svrstava i neki drugi pojmovi koji nemaju veze sa transrodnosti.Tako se ne bi složila, da slike koje si stavio imaju veze sa transrodnosti. Svaka sredina, kultura, društvo pod transrodnost svrstava nešto drugo, s obzirom što je opće prihvaćeno u dotičnoj sredini. Život Žene u Iraku i susjednim zemljama i Žene u srednjoj Europi, pa i muškaraca se jako razlikuje, što će se automatski u takvim zemljama proglasiti transrodnim ili nečin nenormalnim, što kod nas je sasvim društveno prihvatljivo, od žena vojnika, kratko ošišanih, do muškaraca vizažista, kuhara i sl.
Dakle, sama riječ transrodnost u većini literatura se ne definira točno. Ispravvno bi bilo, da je transrodnost isključivo pojam, koji obuhvaća osobe kod ojih je došlo do mješanja spolnog i rodnog identiteta.Dakle žena rođenjem, a rodno se izražava kao muškarac i obrnuto.
Pod pojmom transgender, već možemo svrstati i transvestiti, crossdresere i dr. No, transrodnost isključivo označava osobe koje se rodno izražavaju suprotno od svoga spola.
Prema tome muškarac ili žena koji se oblače u odjeću suprotnoga spola, a da pri tome nemaju optrebu da mjenjaju ili da se rodno izražavaju kao osobe suprotnoga spola nisu transrodne, već transgenderi.
Da objasnim neke pojmove:
Transrodne osobe, dakle, se oblače , rodno izražavaju i žive kao osobe suprotnoga spola, ali nisu promijenile spol. Transexualne osobe poimaju se isto kao i transrodno osobe, ali žive u tranziciji, odnosno prolaze proces kiruške promijene spola, uzimanje hormona i promjene identiteta.Pod transrodne osobe spadaju i shemale, koje žive kao žene, oblače se, imaju silikonske grudi ili hormonima, ali ne mjenjaju spol.
Ove osobe gore mogu biti heterosexualne, gay ili bisex osobe.
Crossdresseri nisu transrodne osobe, ponašaju se i prihvaćaju svoj spolni identitet koji je izjednačen sa rodnim, no povremeno se oblače u odjeću suprotnoga spola.Često se brkaju sa transvestitima, no transvestiti su također najčešće heterosexualne osobe, koje odjeću suprotnoga spola isključivo oblače u svrhu sexualnog uzbuđenja. Ovdje još spadaju i drag queen ili drag king osobe.
Ne vidim razloga zašto bi ovo ikoga vrijeđalo.Svatko je ono što želi biti i ja na to tako gledam. Ne čini muškarca niti ženu, ono što ima među nogama, već puno više.
Osobno nemam predrasuda, i liberalnih sam nazora. Imam izrazitu strast i fetiš prema takvim osobama.Živjela sam sa transexualnom osobom, pa i sa transvestitom, i to su normalni, obrazovani ljudi, kao i svi ostali.
Nekada se i homosexualnost i bisexualnost smatralo poremećajem, ali je skinuto sa DSM-IV dijagnoza. Smatram da bi experti tog dijela medicine, trebali studioznim i znanstvenim pristupom potvrditi da transrodnost ili transexualnost nije i ne može biti na listi DSM-IV dijagnoza i da će uskoro biti skinuti sa te liste
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 16:15   #3 (permalink)
Regularni forumas

Meni se ipak cini da je transrodnost krovni pojam za sva rodno spolna odstupanja

Mozda grijesim
Evo link na terminologiju
LORI - Terminologija: transrodnost

U onoj drugoj temi si postavila pitanje zasto netko tko oblaci odjecu suprotnog spola mora bit transrodan

Pa valjda ako je rod drustveno stvorena pojava i ako je to osim neceg mentalnog i samopoimanja i nacin ponasanja u drustvu , oblacenja i prikaza samog sebe
Onda je valjda i osoba koja nosi radi nekakvog gusta odjecu drugog spola ili joj se to sviđa i transrodna osoba
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 18:54   #4 (permalink)
prof. Foruma

Ancksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: lime wire Pogledaj Poruke
Meni se ipak cini da je transrodnost krovni pojam za sva rodno spolna odstupanja

Mozda grijesim
Evo link na terminologiju
LORI - Terminologija: transrodnost

U onoj drugoj temi si postavila pitanje zasto netko tko oblaci odjecu suprotnog spola mora bit transrodan

Pa valjda ako je rod drustveno stvorena pojava i ako je to osim neceg mentalnog i samopoimanja i nacin ponasanja u drustvu , oblacenja i prikaza samog sebe
Onda je valjda i osoba koja nosi radi nekakvog gusta odjecu drugog spola ili joj se to sviđa i transrodna osoba

Po meni je to sasvim pogrešno.Transrodnost po tome obuhvaća različita odtupanja, ovisno u kojem djelu svijeta. Kao što sam ti već navela prije.Ako sam u Iraku, zamotana sam.Tamo bi kratko ošišana i u hlačama bila transrodna, ali ne i u Njemačkoj recimo.
Suknja u škotskoj je dio tradicionalne nošnje u muškaraca, i zo bi onda za neke bilo transrodno.
Zašto muškarac ne bi nosio štikle, i obrnuto?Samo zato što to nije normalno ili je transrodno u nekom društvu.Zašto se uopće odjeća dijeli na mušku i žensku?
Pa i muškarci upotrebljavaju pudere, farbaju kosu itd. Ako se to može, zašto ne bi nosio štikle.
Osobno, ja nemam potrebe se oblačiti u mušku odjeću i stavljati si brkove, jer volim ženstvenost, šminku, štikle, općenito ono što se naziva ženska odjeća, ali obožavam trans osobe, crossdresere, transvestite..
Za mene je to diskriminatorno, to što se naziva nekoga koji odstupa od društvenih normi, transrodnim i sl.
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 20:05   #5 (permalink)
Regularni forumas

Mnogo je toga diskriminatorno na ovom svijetu nazalost

Istina je da mnogi muskarci se lickaju , neki potajno a neki opet to ne skrivaju

ja se moram s tobom slozit i rec da odjeca nema spol (mnogi se nebi slozili)
Jer nije mi jasno zasto jedan materijal je okey nosit ako je skrojen na nekakav muski nacin a nije ga fer nosit ako je skrojen na zenski nacin
Pa zar nije to isti materijal ?(ponekad)

Istina je da mnogim muskim osobama ne stoji ta feminizirana odjeca i mozda mi je minimalno jasno zasto je nekome to bezveze gledat
Ali mi nije jasno zasto je to bad ako toj osobi sve simpa stoji i ako joj bas odgovara ta kako je ljudi vole nazivat odjeca suprotnog spola

ja sam osobno misljenja da je odjeca osobni izbor ali mnogi ne misle tako

Pitanje , zasto obozavas transrodne osobe , onako zanima me ?
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 20:18   #6 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: lime wire Pogledaj Poruke
Mnogo je toga diskriminatorno na ovom svijetu nazalost

Istina je da mnogi muskarci se lickaju , neki potajno a neki opet to ne skrivaju

ja se moram s tobom slozit i rec da odjeca nema spol (mnogi se nebi slozili)
Jer nije mi jasno zasto jedan materijal je okey nosit ako je skrojen na nekakav muski nacin a nije ga fer nosit ako je skrojen na zenski nacin
Pa zar nije to isti materijal ?(ponekad)

Istina je da mnogim muskim osobama ne stoji ta feminizirana odjeca i mozda mi je minimalno jasno zasto je nekome to bezveze gledat
Ali mi nije jasno zasto je to bad ako toj osobi sve simpa stoji i ako joj bas odgovara ta kako je ljudi vole nazivat odjeca suprotnog spola

ja sam osobno misljenja da je odjeca osobni izbor ali mnogi ne misle tako

Pitanje , zasto obozavas transrodne osobe , onako zanima me ?
Muškarac ne mora biti nima,o feminiziran, kao ni žena muškarača, da bi nosili odjeću suprotnoga spola.To je nešto drugačije, to je izazov..Uvijek privlači "zabranjeno voće".zar ne?
To je jednostavno u čovijeku, takav se rodiš..
I kad ne bude muške i ženske odjeće, cipela i ostaloga, već samo unisex, na sve odjevne predmete, cipele, šminku, onda neće biti diskriminacije..

A zašto ih volim, dijelom sam ti objasnila u pp..Ali i zato što mene uvijek privlači nešto što odstupa od svega, ono što je različito...Fetišizam prema transvestizmu i transexualnim osobama je oduvije u meni..Nikada ljude nisam gledala po tome što su u krevetu, što nose ili kako se rodno izražavaju..Za mene su to ljudi kao i svi drugi i ponekad zasluževiše poštovanja sa moje strane od neke fake moralne osobe
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 21:18   #7 (permalink)
Regularni forumas

Pa da svi zasluzuju postovanje , slazem se

Iako ono vezano uz odjecu je bio moj pokusaj objasnjavanja zasto nekim ljudima to moze izgledat ruzno
A uistinu moze im radi toga izgledat ruzno

Meni osobno ne smeta

(izgleda da je ovo samo nama zanimljiva tema )
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 12:23   #8 (permalink)
prof. Foruma

Ma vjerujem da nije..Ima ih,ali se boje priznati i pisati o tome.Glume i moraliziraju, a savim drugo misle ..Vjeruj na pp su vrlo otvoreni, a ovdje šute..Svi bi oni katkad prasnuli tranny, shemale ili se obukli kao transvestiti ili crossdresseri.

To je umjetnost..Treba se znati nositi i kako nositi odjeću suprotnoga spola, isto vrijedi i za šminku..

Oni su svuda oko nas, samo to zbog straha od izopćenosti prikrivaju, a u RL su ljudi kao i svi ostali.Najčešće su to intelektualci, obrazovani i vrlo uspješni poslovni ljudi.To je iz vlastitog iskustva
Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:02   #9 (permalink)
Regularni forumas

To i ja mislim
Iskreno mnogo je lgbt manjine u okolici ali neki se boje a neki su skloni autofobiji
Zanimljivo je da su cesto oni najfobniji i sami transici a oni koji prihvacaju sve to cesto i nisu

Da prilozim jos jednu slikicu

Odgovori sa citatom
Star 13-04-08, 13:12   #10 (permalink)
prof. Foruma

Većina trans osoba boji se sami sebi priznati ono što jesu, najčešće zbog okoline i straha od reakcije..I to je onda problem sam sa sobom..
Često glume, tipa, mrzim pederu, sve ću ih pobit., mrzim tranny, bolesnici.., a doma drka na shemale ili guzi frajera..

Evo jedne lijepe shemale mmmmmm
shemale.jpg
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: transrodnost

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 16:16.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103