Moguće, samo ne u ovakvoj društvenoj okolini i na ovom tehničkom stupnju razvoja.
Raspravljate o temi Ukinuti novac u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Proročanstvo Cree Indijanaca Tek kad posiječete posljednje drvo, Tek kad zatrujete posljednju rijeku, Tek kad upecate posljednju ribu Tek tada ...
Gdje nema osjećaja ; tamo je mir.
Gdje nema neznanja; tamo je znanje.
Gdje nema strasti ; tamo je mirnoća.
Gdje nema smrti ; tamo je Sila.
Moguće, samo ne u ovakvoj društvenoj okolini i na ovom tehničkom stupnju razvoja.
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
ma moguce na ovom stupnju razvoja, al nece tako skoro doci do istog, pogledaj zeitgeist II kad te vec sve to zanima
Ovako, novac je općeprihvaćeno sredstvo kojim čovjek vrijednjuje svoju robu u procesu razmjene (trgovine)..... U prijevodu, novac je poveznica između svih vrsta robe u trgovini.....
Iz ekonomskog aspekta, da nema novca nebi nam bilo sve dostupno... Neke sirovine i robe bi nam postale nedostupne i čovječanstvo bi značajno unazadile..... Ne dajem novcu kao bogatstvu neku vrijednost nego novcu kao sredstvu plaćanja čovjeka i čovječanstva... Od pretpovijesti je postojalo neko sredstvo razmjene koje je bilo kao novac.... Tako je postojao robni novac (žito, krzna, duhan...), simbolični (slonove kosti, školjke...), metalni (dukati, srebrnjaci...).... Novac je potreban i bez njega čovječanstvo ne može postojati......
Druga je stvar moralni aspekt u kojem pojedinac ima daleko više tog novca nego drugi što stvara lažni poredak u društvu koje se onda osjeća ugroženo....
I, nažalost, novac se ne može ukinuti...
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Naravno da je moguć život i društvo bez novaca, ali to nije ovo današnje društvo, koje je upravo i temeljeno na novcu, koji je izvor sve moći.
Nije bogat onaj koji mnogo ima, već onaj kome malo treba.
Nemoguće je, novcem se vrednuju stvari.
novac ima 4 glavne funkcije zbog kojih mora postojati:
1. novac kao sredstvo razmjene
2. novac kao mjerilo vrijednosti
3. novac kao platezno sredstvo
4. novac u funkciji zaliha i stednje.
pritom ne mislim samo na papirni novac, nego i ostale oblike novca koji su se koristili u proslosti![]()
ma ne brinite, pa svaki dan nam pomalo ukidaju novac![]()
Ne ukidaju ti novac nego ti nude alternativna sredstva plaćanja.......
Recimo ovako, jedna država može manipulirati platežnim sredstvima onoliko koliko zaliha zlata ima u nacionalnoj banci..... U prijevodu, Hrvatska ima ukupno novca u opticaju onoliko koliko ima zlata u HNB-u......
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...