Stranica 7 od 7 PrvoPrvo ... 234567
Pokazujem rezultate 61 do 70 od 70

Ukinuti novac

Raspravljate o temi Ukinuti novac u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; ne pada mi na pamet da čitam... skrati na bitno...

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

Re: Ukinuti novac

ne pada mi na pamet da čitam... skrati na bitno
    Bolje desnica nego prknenica!

Starter Avatar od korisnika Koan
    Datum registracije
    31-12-08
    Starost
    30
    Poruka
    60
    Liked
    0 times

Uzmi si vremena pa pročitaj u nastavcima Npr. pročitaj kao seriju a ne kao cijeli film
    Gdje nema osjećaja ; tamo je mir.
    Gdje nema neznanja; tamo je znanje.
    Gdje nema strasti ; tamo je mirnoća.
    Gdje nema smrti ; tamo je Sila.

Akademik Foruma Tic Toe Champion, Naive Town Champion, Bat & Mouse 2 Champion, MemoryMadnessJS Champion, Strip Down Champion, Snowball roll Champion, Jungle Girl Champion Avatar od korisnika Locrian85
    Datum registracije
    30-05-07
    Starost
    26
    Poruka
    5,924
    Liked
    3 times

Jel se ti i torbaš slučajno u nastavcima?

Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
    ×××
    Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...

Datum registracije
    31-12-08
    Starost
    30
    Poruka
    60
    Liked
    0 times

Da biste bolje razumjeli značenje ekonomije bazirane na resursima, razmislite o ovome: kada bi sav novac na svijetu bio uništen, a gornji sloj Zemljinog tla, tvornice i drugi resursi ostali ne taknuti, mogli bismo graditi što god želimo i ispuniti bilo koju ljudsku potrebu. Jer nije novac ono što je ljudima potrebno, već slobodan pristup onome što osigurava životne nužnosti. U ekonomiji baziranoj na resursima, novac uopće ne bi bio značajan. Sve što bi bilo potrebno su prirodni resursi te potencijal za proizvodnju i distribuciju proizvoda.

Kada bi obrazovanje i resursi bili dostupni svim ljudima, bez cjenovne etikete, ne bi bilo ograničenja za njihove potencijale. Iako je to teško zamisliti, čak i danas najbogatijim ljudima, bilo bi bolje u društvu baziranom na resursima, kao što to i predlaže The Venus Project. Danas pripadnici "srednje klase" žive bolje od kraljeva iz prošlih vremena, a u ekonomiji baziranoj na resursima, svatko bi živio bolje nego najbogatiji danas.

U takvome društvu, mjerilo uspjeha temeljilo bi se na ispunjenju nečije osobne duhovne potrage, a ne na stjecanju bogatstva, vlasništva i moći.

Copy paste sa:
    Venus projekt

isto kako je ljudima teško bilo prihvatiti da Zemlja nije ravna i da se Sunce ne vrti oko Zemlje nego obrnuto tako je ljudima teško prihvatiti da je život bez novaca moguć.
    Ne razumijem zašto ljudi ne žele prihvatiti činjenicu da nešto što je danas nemoguće sutra je to moguće, zašto si postavljaju granice kada one ne postoje osim u glavama. Izaći iz svojih starih uvriježenih okvira i šablona je opasno pa i nepoželjno kako za osobu tako za društvo kao takvo jer ne živimo u slobodnom društvu.
    Jedini je problem što nismo slobodni što je kavez posto finiji i suptilniji kako ga prosječni ljudi nebi primjetili golim okom nego trebaju gledati drugim očima da bi vidjeli. No to je teško uz sve prividno blještavilo, hirove i želje koje nudi ovo društvo.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Ovakav novi tip ekonomije obećava obilje svih resursa potrebnih za čovjekov život i progresivnu zamjenu ljudskog manualnog rada s automatiziranom tehnologijom. Takva reforma će, oni vjeruju, učinkovito promijeniti izgled današnjeg okoliša a koji je odgovoran za "nenormalno" ljudsko ponašanje (nasilje, korupcija, pohlepa, izrabljivanje...).
    Kada zamjenimo ljudski manualni rad sa automatiziranom tehnologijom ljudi će vjerovatno sjediti doma i dr*ati pred telkom gledajući nekog hipnotizirajućeg gurua koji će prodavati new shit age knjige za samo 19.99 grama zlata. Stvarno ponekad ne vjerujem dokle ide ljudska glupost, bolje da se ufatite motike i počnete nešto radit.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Datum registracije
    31-12-08
    Starost
    30
    Poruka
    60
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: industrial Pogledaj Poruke
    Kada zamjenimo ljudski manualni rad sa automatiziranom tehnologijom ljudi će vjerovatno sjediti doma i dr*ati pred telkom gledajući nekog hipnotizirajućeg gurua koji će prodavati new shit age knjige za samo 19.99 grama zlata. Stvarno ponekad ne vjerujem dokle ide ljudska glupost, bolje da se ufatite motike i počnete nešto radit.
    Postoji i drugi rad osim fizičkog samo ljudi nisu u mogućnosti razvijati tu drugu dimenziju rada jer je svijet previše materijalan.
    Problem kod hvatanja motike je taj što u današanje vrijeme to znači:
    raditi vikendom
    raditi prekovremeno
    raditi za druge a ne za sebe
    biti iscrpljen, biti pod nečijom paskom itd.
    ne biti sa obitelji
    ne razmišljati
    ne uživati u životu
    U redu je raditi 4-6 sati dnevno sve više je previše.

Ljudi danas tako ionako sjede u udobnim naslonjačima i bulje u plazme, zovu tarot i ostala sranja ali još uz to moraju se primati motike od jutra do sutra.
    Nažalost rijetki imaju sreću da rade normalne i pristojne poslove u normalnoj atmosferi, rijetki mogu bezbrižno uživati u plodovima svog rada jer zbog takvog načina razmišljanja drugi uživaju u plodovima tuđeg rada, pogledaj oko sebe..

Vjeruj mi svijet neće propasti ako čovjek prestane raditi zapravo učiniti će mu uslugu, voda će i dalje teći ( čista ), sunca će i dalje biti, hrana će biti dostupna svima ( što danas to nije slučaj u ovom divnom slobodnom demokratskom društvu ) zrak će i dalje postojati itd.
    Za rad će uvijek biti mjesta ali možda ne za ovakav kakav mi poznajemo nego neke druge dimenzije rada

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Citat Pravi autor: Koan Pogledaj Poruke
    Za rad će uvijek biti mjesta ali možda ne za ovakav kakav mi poznajemo nego neke druge dimenzije rada
    Sve je to super i ja bi vrlo rado živio u takvom društvu, ali eto nije to baš tako.

Daj mi pojasni te druge dimenzije rada prema kojima bi mogli normalno živjet!
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Datum registracije
    31-12-08
    Starost
    30
    Poruka
    60
    Liked
    0 times

To nije baš tako jer netko ne želi da bude tako tj. naša razina svijesti ne želi ili ne može prihvatiti takvo nešto, općenito ne želimo prihvaćati nove stvari koje su van našeg poimanja.
    Dimenzija rada na sebi i pomaganje drugima, samo u takvom svijetu materijalno nije bitno.
    Negdje sam pročitao da su ljudi mašine i logično je da smo izmsili razno razne mašine da služe nama jel tako?
    Pitam se tko se služi nama kao mašinama?

Starter Avatar od korisnika HBomb
    Datum registracije
    14-12-09
    Starost
    21
    Poruka
    1
    Liked
    0 times

pozdrav

nisam mogao odolijeti a da ne prokomentiram ovo
    @ Koan: pretpostavljam da si već pogledao Zeitgeist (uf i ja meljem.. očito si ga gledao više od 20 puta )
    jer vidim da je dosta činjenica povezano upravo iz tog dokumentarca..

naravno da sam i prije tog dokumentarca znao da je problem u novcu - za bilo koju stvar / uslugu trebaju novci... ponekad malo, ponekad puno, a ponekad i previše..
    ali filmić mi je tu situaciju još više približio

mene samo interesira jedna stvar... što će se zaista dogoditi 2012 - godini o kojoj svi pričaju da će bit smak svijeta...
    ja sam siguran da smaka svijeta neće biti, ali sam negdje pročitao da bi se ljudska svijest mogla podići na višu razinu..
    dakle, kako bi se ovakva situacija mogla promjeniti nabolje? sumnjam da će ljudi odmah ukidat novce (iako ne bi bilo na odmet )

btw, pročitao sam onu priču o Fabijanu, koja još više ukazuje na današnju situaciju..
    Zadnji Uredio HBomb : 14-12-09 u 00:29

Datum registracije
    31-12-08
    Starost
    30
    Poruka
    60
    Liked
    0 times

Desiti će se promjene velike, promjene se uvijek dešavaju neki put male a neki put velike. Mi ih baš i ne primjećujemo ako one nisu fizičkog karaktera.
    Uvijek se nešto mjenja sve je u pokretu, kako ćemo mi to osjetiti ne znam ali oni koji imaju izoštrenija osjetila sigurno će primjetiti.
    Nije bitno hoće li odmah ukinuti novac, bitno je da društvo postane humanije, suosjećajnije itd.
    Bitno je da shvate da se počnu ponašati kao što se Zemlja ponaša prema nama da se mi ponašamo tako prema njoj, velikodušni, ponizini, puni razumjevanja i brige prema njoj. Sve što smo dobili za potrebe fizičkog života dobili smo od nje a kako joj vraćamo?

Stranica 7 od 7 PrvoPrvo ... 234567

Lajkaj nas na Facebooku