| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? u Znanost forumu; Evo jedna tema me podsjetila na ovo i sjetio sam se nekih stvari iz mog srednjoškolskog života. Zanima me ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-12-07 Lokacija: Lovran Godina: 23
Poruka: 1,059
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? Evo jedna tema me podsjetila na ovo i sjetio sam se nekih stvari iz mog srednjoškolskog života. Zanima me zašto uvijek postoji toliki "jaz" između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca. Sjećam se često kad bi neki gimnazijalac pitao u koju školu ideš a ja odgovorio elektrotehničku , odmah bi me pogledao kao ono u stilu "ah ti manje vrijediš." Čemu to? Općenito su gimnazije više cijenjene kao škole. Iako neznam zašto toliko. Mislim da je to dosta povezano sa propagandom, a ne toliko sa kvalitetama škola. Uči se doduše puno više predmeta, ali meni nije jasno što će meni toliko faliti latinski, grčki, likovni , glazbeni. Da sam mislio likovno ili glazbeno nešto više otišao bih u glazbenu ili likovnu školu. Neznam, imam dojam da velika većina gimnazijalaca ide u gimnaziju jer nezna još za što bi se opredjelila, tj. što žele biti u životu. Svjestan sam da se vjerojatno uči puno opširnije, ali mislim da u matematici i fizici recimo tehničke škole uopće ne zaostaju, koliko sam ja vidio čak i više se uči iz matematike u tehničkim školama (izuzev matematičku gimnaziju). A i u gimnaziju se recimo puno lakše upisat s obzirom da puno više primaju ljudi nego tehničke škole. I sad se baš ja pitam čemu onda toliko gimnazijalci smatraju da su bolji od drugih i imaju tako bahat stav. (čast izuzecima) Neznam, možda ja imam krivu predođžbu, ali imam takav osjećaj. A na faksu uopće ne prolaze bolje od onih koji su išli u tehničku školu , barem na mom faksu koji je tehnički orijentiran pa nama bolje ide. I nema prakse, dakle neznaš ama baš ništa radit kad izađeš, i ako ne završiš faks nitko si i ništa. Na drugu stranu, dobiješ vjerojatno bolje opće znanje. E sad, sve se to važe. Ova rasprava koja će nadam se nastati me isto zanima jer mi bratić uskoro planira upisivati srednju školu (sljedeće školske godine) pa me zanima što vi mislite o tome. Ja osobno sam u osnovnoj imao sve petice i odlučio sam se za elektrotehničku. Pa su me kasnije pitali nešto kao u stilu "pa zašto tamo možeš ti bolje" To mi isto nije jasno. Imam stvarno puno dilema.
__________________ Svi pjevaju ja ne čujem Nikome se ne radujem Samo tebe očekujem |
| | |
| | #2 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb/Dubrava
Poruka: 2,686
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? nema jaza. tj kako kod kojih ljudi. zavsis postoji razlika izmedu zagrebacke Tesle i npr. neke šitne gimanzije a opet postoji razlika izmedu V. gimazije i neke šitne elektro meni su svi momci bili tehnicari osim jednog ![]()
__________________ So there I was. Within the sobriety of the immortals. A semblance of supernatural winds passing through, The garden sighs, flowers die. |
| | |
| | #4 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? kakvog montera?
__________________ So there I was. Within the sobriety of the immortals. A semblance of supernatural winds passing through, The garden sighs, flowers die. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-12-07 Lokacija: Lovran Godina: 23
Poruka: 1,059
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? Citat:
Nije ti to Zagreb ![]() kakvog monteraU elektrotehničkoj imaš smjerove elektrotehničar, računalac, opći smjer, telekomunikacije, strojarstvo i neznam još nešto, ne sjećam se, davno sam išao u srednju.
__________________ Svi pjevaju ja ne čujem Nikome se ne radujem Samo tebe očekujem Zadnji Uredio mišo_legenda : 12-02-08 u 23:56. | |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? ako s edobro sjecam, jedan je bio onaj neki univerzalni, ali dobro, taj je vec na faksu, a ova dva ne znam. ma dobro, ali u zagrebu imas dosta tih skola, ali najbolje su tesla, ruder i mislim da je lucijanka...ili ej lucijanka jedna od ovih..ne znam. uglavnom, to su cijenjene skole ![]()
| | |
| | #7 (permalink) |
| Cobeta Datum registracije: 01-10-05 Godina: 25
Poruka: 8,329
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? Kad sam ja išla u srednju, da, gimnazijalci su se uvijek držali uzvišeno. Ali šta ja znam, kad sam ionako više bila oko škole nego u njoj ![]()
__________________ "Čovjek ispravno vidi samo srcem; sve bitno oku je nevidljivo." Antoine de Saint Exupéry: Mali princ |
| | |
| | #8 (permalink) |
| made in china Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,333
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? telekomunikacijski monter telekomunikacijski..kakav jebote.. i neznam ... svi normalni frendovi iz osnovne pa cak i sestra u gimnaziji prolupali probahatili se.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? nije stvar samo između gimnazijalaca i ostalih, tako te gledaju i obzirom na koji faks ideš ako se odlučiš na to. To je tako i uvijek će biti tako jer su to duboko ukorjenjeni stereotipovi Ja osobno smatram da nije bitno za što se opredjeliš već koliko si stvarno spreman uložiti sebe u to. To je jedino važno - da voliš to što radiš i da si dobar u tome i stalno se nadograđuješ. Samo što kad se odlučujemo koju srednju upisat jako malo ljudi zna što želi biti pa se upisuju tek tolko jer se to ''mora'' i da nešto završe, a kasnije rade taj posao jer moraju od nečeg živjeti. I ja sam išla u gimnaziju i znam o čemu govoriš, čak su i neki moji profesori ismijavali ostale škole. Gimnazijalce smatraju budućim intelektualcima i onima koji će završiti teške fakultete i biti ''vođe'' Zašto netko jednako inteligentan kao gimnazijalac ne bi mogao upisati neku stručnu školu jer mu se to sviđa i postati stručan u tom podrčju koje god to bilo. Na žalost ne vjerujem da će se to ikada promijeniti
__________________ people laugh at me because I'm different...I laugh at them because they are all the same |
| | |
| | #10 (permalink) |
| made in china Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 7,333
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? oo jes..vidim kakvi mi gimnazijalci vode drzavu ![]() znas ovak odes u neku tehnicku skolu ovo ono..na praksi i tak.. vise upoznas druge..kak bi rekel.. drugacije se afirmiras jelda? |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 16:20.

kakvog montera