nema jaza. tj kako kod kojih ljudi. zavsis
postoji razlika izmedu zagrebacke Tesle i npr. neke šitne gimanzije
a opet postoji razlika izmedu V. gimazije i neke šitne elektro
meni su svi momci bili tehnicari osim jednog![]()
Raspravljate o temi Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Evo jedna tema me podsjetila na ovo i sjetio sam se nekih stvari iz mog srednjoškolskog života. Zanima me zašto ...
nema jaza. tj kako kod kojih ljudi. zavsis
postoji razlika izmedu zagrebacke Tesle i npr. neke šitne gimanzije
a opet postoji razlika izmedu V. gimazije i neke šitne elektro
meni su svi momci bili tehnicari osim jednog![]()
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love - I and my Annabel Lee..
svaka majka zeli montera za zeta
All in all you're just another brick in the wall......
kakvog montera?
Ma dobro , kod nas u Rijeci je to malo drukčije, postoje tri gimnazije (riječka, sušačka i andrije mohorovičića) i dvije tehničke škole (tehnička i elektrotehnička - od kojih je elektrotehnička na "boljem glasu") i još od ovih ostalih strukovnih po jedna znači kemijsko - grafička, medicinska,frizerska, ht itd
Nije ti to Zagreb
kakvog montera
U elektrotehničkoj imaš smjerove elektrotehničar, računalac, opći smjer, telekomunikacije, strojarstvo i neznam još nešto, ne sjećam se, davno sam išao u srednju.
Zadnji Uredio mišo_legenda : 13-02-08 u 00:56
ako s edobro sjecam, jedan je bio onaj neki univerzalni, ali dobro, taj je vec na faksu, a ova dva ne znam.
ma dobro, ali u zagrebu imas dosta tih skola, ali najbolje su tesla, ruder i mislim da je lucijanka...ili ej lucijanka jedna od ovih..ne znam. uglavnom, to su cijenjene skole![]()
Kad sam ja išla u srednju, da, gimnazijalci su se uvijek držali uzvišeno. Ali šta ja znam, kad sam ionako više bila oko škole nego u njoj![]()
telekomunikacijski monter telekomunikacijski..kakav jebote..
i neznam ... svi normalni frendovi iz osnovne pa cak i sestra u gimnaziji prolupali probahatili se..
nije stvar samo između gimnazijalaca i ostalih, tako te gledaju i obzirom na koji faks ideš ako se odlučiš na to. To je tako i uvijek će biti tako jer su to duboko ukorjenjeni stereotipovi
Ja osobno smatram da nije bitno za što se opredjeliš već koliko si stvarno spreman uložiti sebe u to. To je jedino važno - da voliš to što radiš i da si dobar u tome i stalno se nadograđuješ. Samo što kad se odlučujemo koju srednju upisat jako malo ljudi zna što želi biti pa se upisuju tek tolko jer se to ''mora'' i da nešto završe, a kasnije rade taj posao jer moraju od nečeg živjeti.
I ja sam išla u gimnaziju i znam o čemu govoriš, čak su i neki moji profesori ismijavali ostale škole. Gimnazijalce smatraju budućim intelektualcima i onima koji će završiti teške fakultete i biti ''vođe''
Zašto netko jednako inteligentan kao gimnazijalac ne bi mogao upisati neku stručnu školu jer mu se to sviđa i postati stručan u tom podrčju koje god to bilo. Na žalost ne vjerujem da će se to ikada promijeniti
people laugh at me because I'm different...I laugh at them because they are all the same...
oo jes..vidim kakvi mi gimnazijalci vode drzavu
znas ovak odes u neku tehnicku skolu ovo ono..na praksi i tak.. vise upoznas druge..kak bi rekel.. drugacije se afirmiras jelda?