Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? u Znanost forumu; ja opet netko spominje elektrotehničku u rijeci. sarafe, ožo, tadija, boliću di ste! daj!...

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-02-08, 10:05   #31 (permalink)
Gazim kupus, povoljno

Datum registracije: 02-01-06
Godina: 23
Poruka: 3,149
fuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masifuzija je dragulj u masi
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku fuzija Pošalji poruku preko Skype-a korisniku fuzija
Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to?

ja opet netko spominje elektrotehničku u rijeci. sarafe, ožo, tadija, boliću di ste! daj!

Kad popijem litru-dve, litru-dve,
lijepe su mi žene sve, žene sve
fuzija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-02-08, 15:58   #32 (permalink)
nick kombinira

Datum registracije: 22-03-07
Godina: 20
Poruka: 7,741
Ive_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svimaIve_ri je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Ive_ri Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Ive_ri

Mišo interesantna tema. Ima nešto u tome.

Citat:
Pravi autor: mimy Pogledaj Poruke
nije stvar samo između gimnazijalaca i ostalih, tako te gledaju i obzirom na koji faks ideš ako se odlučiš na to. To je tako i uvijek će biti tako jer su to duboko ukorjenjeni stereotipovi

Ja osobno smatram da nije bitno za što se opredjeliš već koliko si stvarno spreman uložiti sebe u to. To je jedino važno - da voliš to što radiš i da si dobar u tome i stalno se nadograđuješ. Samo što kad se odlučujemo koju srednju upisat jako malo ljudi zna što želi biti pa se upisuju tek tolko jer se to ''mora'' i da nešto završe, a kasnije rade taj posao jer moraju od nečeg živjeti.

I ja sam išla u gimnaziju i znam o čemu govoriš, čak su i neki moji profesori ismijavali ostale škole. Gimnazijalce smatraju budućim intelektualcima i onima koji će završiti teške fakultete i biti ''vođe''

Zašto netko jednako inteligentan kao gimnazijalac ne bi mogao upisati neku stručnu školu jer mu se to sviđa i postati stručan u tom podrčju koje god to bilo. Na žalost ne vjerujem da će se to ikada promijeniti

Kao da si napisala moje mišljenje, samo još i malo ljepše rečeno.
Ive_ri je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-02-08, 16:16   #33 (permalink)
Do'h!

Datum registracije: 19-06-07
Godina: 21
Poruka: 6,791
gggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku gggiga

Ja baš ne mislim da ima neki preveliki jaz između ljudi iz gimnazije i iz ostalih škola. Barem što se tiče mene i ljudi koje poznajem. Ja sam išao u gimnaziju, a u društvu (onom najužem) su bili ljudi i iz ekonomske, industrijske, trgovačke škole. I ostali ljudi iz mog razreda s kojima sam se više družio nisu na ove iz ostalih škola gledali ''s visoka''.

Normalno da je bilo i onih koji su mislili da su popili svu pamet svijeta što su u gimnaziji. To što sad neki gimnazijalci misle da su pametniji od ovih iz strukovnih škola, nema veze s zdravim razumom. Svi ovi što su završili ekonomsku školu isto su upisali ekonomski faks. Ovi što su išli u strukovne, išli su tamo zato što nisu imali ambicija završiti faks, nego im je zbog razno-raznih razloga bilo bitno što prije počet radit.

Mislim da najveći ''problem'' tu rade profesori i roditelji. Profesori misle da u gimnaziji rade sa genijalcima i budućim predsjednicima i prave razliku između između njih i učenika ostalih škola. Roditelji ko roditelji, uvijek hoće najbolje za svoju djecu, pa misle da ovi iz ostalih škola loše utjeću na njihovu djecu, i onda pokušavaju svoju djecu udaljit od ovih iz ostalih škola...

Sad na faksu se to samo potvrdilo. Ljudi koji su završili ekonomsku, puno lakše prolaze predmete tipa statistike, računovodstva, jer imaju puno bolje predznanje.

Tako da je to sve individualno....
gggiga je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-08, 16:22   #34 (permalink)
liz liz

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,800
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
A to je kod nekih uvijek bilo i uvijek će biti. Nije me nkada brinulo to po meni"zatupljeno" razmišljanje u stilu ja sam iz gimn pa vrijedim više.

Ima toga i na faxu.
Ja sam išla u tekstilnu srednju i upisala sam teologiju, dvije nebo i zemlja grane. I sad me nekada pitaju a kak to da si upisala teologiju ili kak to da si 5. godina?

A neznam ljudi dragi. Valjda učim.
pa no..a vish kak sam ja krenul u telekomunikacijsku u zg.. isto ovi "velegradjani" su na nas par vrbovcana i ostalih zagoraca i medjimuraca isto tak gledali uzvisheno jea kakti oni vrijede vishe..
Da nije nas bile, za grabu bi spal
I suhe granje bi žrl.
Vuxs je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 13:26   #35 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 13-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,144
mimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavanmimy je slavan
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku mimy Pošalji poruku preko MSN-a korisniku mimy

sad sam nešto čula na radiju i odmah se sjetila ove teme
sad sam našla i članak na netu

evo koliko su gimnazijalci pametni, ovako nešto samo jedan iznadprosječni gimnazijalac/budući intelektualac može smisliti

Citat:
KARLOVAC - Možda će biti novi Nikola Tesla, najslavniji učenik njegove škole, a možda se samo neslano našalio sa svima, tek jedan je 19-godišnji maturant Gimnazije Karlovac jučer izazvao eksploziju u WC školjci. Nitko, osim instalacija, srećom u tom njegovom pokusu nije stradao.
Naime, oko 17:30 sati, 19-godišnji učenik 4. razreda ubacio je, u prostorijama škole, u WC školjku komad kemijskog elementa natrija, promjera oko 3 cm, kojeg je prije toga uzeo iz kabineta kemije. U dodiru s vodom došlo je do kemijske reakcije: gorenja i detonacije, uslijed čega su oštećene instalacije. Nitko nije zadobio povrede, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.000 kn
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 13:29   #36 (permalink)
Do'h!

Datum registracije: 19-06-07
Godina: 21
Poruka: 6,791
gggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavangggiga je slavan
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku gggiga

Očito im fali praktičnog rada iz kemije, a ovaj je toliko napredan i znatiželjan da je sam izvodio pokuse
gggiga je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 20:47   #37 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,353
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra

I sam idem u tehnicku skolu pa evo da nesto kazem...istina je da se gimnazijalci prave pametniji i uzviseniji nego svi drugi,znam po frendovima,kao ono ti ides u ruđer odmah se vidi da misle da je to manje vrijedno...al ne jebe me to,da njih vidim kako bi znali sklopove ili digitalnu
printf ("\n Hrvatska !! ); }
ludiabra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 21:40   #38 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Godina: 4
Poruka: 3,503
vibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auru

Ruder je zakon !
Odgovori sa citatom
Star 16-02-08, 15:30   #39 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,353
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra

Citat:
Pravi autor: vibica Pogledaj Poruke
Ruder je zakon !
To kao sarkasticno ili ?
printf ("\n Hrvatska !! ); }
ludiabra je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-08, 16:45   #40 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Godina: 4
Poruka: 3,503
vibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auruvibica ima spektakularnu auru

Nije to sarkasticno
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 10:50.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114