| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? u Znanost forumu; Ok... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #42 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 22-02-08 Lokacija: Slunj
Poruka: 228
![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? Citat:
Jasno mi je da to postoji,ali to je većinom izrečeno kao šala,iako katkad i neumjesna pa je ne bismo mogli niti trebali tako zvati. Kao gimnazijalka neću braniti svoju školu jer sam inače vrlo nepristrana(objektivna)u bilo kojem pogledu,tj. bar se trudim biti ,koliko je to u mojoj mogućnosti.Gimnazijsko obrazovanje otvara ti vrata svakoga fakulteta,ako još ne znaš za što bi se opredjelio.Kvaliteta škola očituje se i po kvaliteti profesora,ali i učiničkog truda i ulaganja u samu školu,no neke škole su dovoljno medijski eksponirane da im ni ne treba učinički trud kako bi bile nadaleko poznate.Za njih se odmah smatra kako su i bolje od ostalih škola u ne tako velikim gradovima,što je često pogrešno,no tako mediji kažu pa bi se u to trebalo vjerovati. Složila bih se s tvojom teorijom da većina gimnazijalaca izabire upravo tu školu jer nemaju viziju niti plan što,kako i kamo dalje.Sad,o prosjeku bi se dalo raspravljati.Ako si ti imao iskustva s nekim ne tako dobro obrazovanim gimnazijalcima,ne znači da je i ostatak takav.Taj neki gimnazijalac mogao je i u gimnaziji proći s 3,a ti u elektrotehničkoj s 5.Ne ovisi prosjek toliko o školi,već o učeniku,njegovom trudu,zalaganju,znanju i želji za uspjehom. Mislilm da nikoga ne pocjenjujem na temelju škole koju je upisao.To bi bilo zaista glupo od mene. Ja sam upisala gimnaziju jer nisam imala pojma kamo dalje.Tvoj je odabir bila elektrotehnička škola i glupo je što su ti govorili da možeš bolje,a ti si upravo to želio.Ne valja omalovažavati. Za mene su svi očekivali da idem u gimnaziju i sad sam valjda ispunila očekivanja tih "svih",ai svoja nisam,no to je već druga priča jer ja nikad nisam zadovoljna.Mislim da se uvijek može bolje. ![]() | |
| | |
| | #43 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-01-08
Poruka: 249
![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? Moja škola je gimnazija i strukovna tako da se miješaju generacije gimnazijalaca, elektrotehničara, elektromehaničara, upravnih referenata i trgovaca. Odnedavno i studenata. No, učenici su u globalu međusobno ravnopravni i poštuju se.. Nema omalovažavanja niti s jedne strane. Niti se itko, bar koga ja znam, ne bahati... Ja osobno nikada nisam pomislila, još manje tvrdila da sam kao gimnazijalka bolja od drugih... Naprotiv, često znam reći da ću pri završetku gimnazije biti "obrazovana budala". No, ono što je nažalost u mojoj školi javna tajna jest da naš ravnatelj doslovce obožava gimnaziju. Istina, moja je gimnazija prilično cijenjena u Hrvatskoj, ali da se potpuno neravnopravno odnosi sa gimnazijom i strukovnim školama - to je tužno i po meni sramotno za jednog ravnatelja. Eto, tako... Nadalje ( )... Složila bih se da gimnaziju često odabiru oni koji ne znaju kamo bi dalje.Kao što je rekla bloody_filthy, gimnazijsko obrazovanje (koje daje široku i opću naobrazbu, bez "specijalizacije" za jedno područje) otvara vrata svim fakultetima (ali samo otvara... Sam moraš ući.) pa ga vjerojatno iz tog razloga odabiru oni koji nemaju ideju o daljnjem obrazovanju, ali ipak znaju da se neće zaustaviti na srednjoj školi... No, ne bih se složila da zaostajemo u matematici. Bar ne moja gimnazija, koja je opća, ali se ipak pridaje velika (ja bih rekla prevelika) pozornost matematici. ![]() |
| | |
| | #44 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 27-05-07 Lokacija: Zagreb Godina: 4
Poruka: 3,256
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? Upravo to, to mrzim, hrvatski kod mene se moram znati "ko vodu pit", a profesorica zahtjeva jaaako puno, hrvatski ucim dvostruko vise od ostalih predmeta i ona si misli da je to najvazniji predmet na skoli ( ) pa jbm joj ja valjda sam upisala matematicku gimnaziju iz nekog razloga...
__________________ Even a clock that does not work is right twice a day. |
| | |
| | #45 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 18-12-07 Lokacija: rijeka Godina: 37
Poruka: 51
![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? Citat:
tri gimnazije u rijeci?? šest ih je ako ja znam brojit... riječka, sušačka, mohorovičić, salezijanska, talijanska, opća privatna na pećinama...
__________________ | |
| | |
| | #46 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 2,212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? I slobodno možeš dodat Gimnaziju Eugen Kumičić u Opatiji gdje je dosta učenika iz Rijeke......
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #47 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 18-12-07 Lokacija: rijeka Godina: 37
Poruka: 51
![]() | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? dakle, riječka, sušačka, mohorovičić, salezijanska, talijanska, opća privatna, opatijska! (hvala locrian85)
__________________ |
| | |
| | #48 (permalink) |
| Banned | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? ja sam završio gimnaziju i uopće nisam osjetio taj jaz o kojem se govori...da gimnazijalci misle da su bolji od ostalih i da iz toga proizlazi njhov bahat stav..u mojem razredu toga nije bilo,sad za ostale ne mogu reći 100%... pa čak ja mislim da se više smiju učenici prvomajske,selske nama nego što se mi smijemo njima,bio sam par puta u situaciji kad me je učenik prvomajske pitao u koju školu idem,na moj odgovor gimanzija večina njih se smije i govori: pa što ćeš tamo,to je za štrebere,poslije moraš na faks,faksevi su glupost... |
| | |
| | #49 (permalink) |
| Regularni forumas | Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? tog jaza nema. ako i ima, uvijek svi ostali smjerovi imaju nesto protiv gimnazijalaca. streberi, vidi njih, nitko pametniji, i sl. a po mom sudu, bolje bit odlican kao kuhar, neg jedva prolazit kroz gimnaziju.
__________________ ...klekni na rizol... |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 18:26.

Složila bih se s tvojom teorijom da većina gimnazijalaca izabire upravo tu školu jer nemaju viziju niti plan što,kako i kamo dalje.
)... Složila bih se da gimnaziju često odabiru oni koji ne znaju kamo bi dalje.Kao što je rekla bloody_filthy, gimnazijsko obrazovanje (koje daje široku i opću naobrazbu, bez "specijalizacije" za jedno područje) otvara vrata svim fakultetima (ali samo otvara... Sam moraš ući.) pa ga vjerojatno iz tog razloga odabiru oni koji nemaju ideju o daljnjem obrazovanju, ali ipak znaju da se neće zaustaviti na srednjoj školi...
No, ne bih se složila da zaostajemo u matematici. Bar ne moja gimnazija, koja je opća, ali se ipak pridaje velika (ja bih rekla prevelika) pozornost matematici. 
) pa jbm joj ja valjda sam upisala matematicku gimnaziju iz nekog razloga...