Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to? u Znanost forumu; Ok...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-02-08, 19:58   #41 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-11-05
Poruka: 2,353
ludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono neštoludiabra ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku ludiabra
Re: Vječni jaz između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca - čemu to?

Ok
printf ("\n Hrvatska !! ); }
ludiabra je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 22-02-08, 22:35   #42 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika bloody_filthy

Datum registracije: 22-02-08
Poruka: 228
bloody_filthy se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: mišo_legenda Pogledaj Poruke
Evo jedna tema me podsjetila na ovo i sjetio sam se nekih stvari iz mog srednjoškolskog života.

Zanima me zašto uvijek postoji toliki "jaz" između gimnazijalaca i ostalih srednjoškolaca.

Sjećam se često kad bi neki gimnazijalac pitao u koju školu ideš a ja odgovorio elektrotehničku , odmah bi me pogledao kao ono u stilu "ah ti manje vrijediš."

Čemu to?

Općenito su gimnazije više cijenjene kao škole. Iako neznam zašto toliko. Mislim da je to dosta povezano sa propagandom, a ne toliko sa kvalitetama škola.
Uči se doduše puno više predmeta, ali meni nije jasno što će meni toliko faliti latinski, grčki, likovni , glazbeni. Da sam mislio likovno ili glazbeno nešto više otišao bih u glazbenu ili likovnu školu.

Neznam, imam dojam da velika većina gimnazijalaca ide u gimnaziju jer nezna još za što bi se opredjelila, tj. što žele biti u životu.

Svjestan sam da se vjerojatno uči puno opširnije, ali mislim da u matematici i fizici recimo tehničke škole uopće ne zaostaju, koliko sam ja vidio čak i više se uči iz matematike u tehničkim školama (izuzev matematičku gimnaziju).

A i u gimnaziju se recimo puno lakše upisat s obzirom da puno više primaju ljudi nego tehničke škole.

I sad se baš ja pitam čemu onda toliko gimnazijalci smatraju da su bolji od drugih i imaju tako bahat stav. (čast izuzecima)

Neznam, možda ja imam krivu predođžbu, ali imam takav osjećaj.

A na
I nema prakse, dakle neznaš ama baš ništa radit kad izađeš, i ako ne završiš faks nitko si nitko i ništa.

Na drugu stranu, dobiješ vjerojatno bolje opće znanje. E sad, sve se to važe.

Ova rasprava koja će nadam se nastati me isto zanima jer mi bratić uskoro planira upisivati srednju školu (sljedeće školske godine) pa me zanima što vi mislite o tome.

Ja osobno sam u osnovnoj imao sve petice i odlučio sam se za elektrotehničku. Pa su me kasnije pitali nešto kao u stilu "pa zašto tamo možeš ti bolje"

To mi isto nije jasno. Imam stvarno puno dilema.

Jasno mi je da to postoji,ali to je većinom izrečeno kao šala,iako katkad i neumjesna pa je ne bismo mogli niti trebali tako zvati.
Kao gimnazijalka neću braniti svoju školu jer sam inače vrlo nepristrana(objektivna)u bilo kojem pogledu,tj. bar se trudim biti ,koliko je to u mojoj mogućnosti.Gimnazijsko obrazovanje otvara ti vrata svakoga fakulteta,ako još ne znaš za što bi se opredjelio.Kvaliteta škola očituje se i po kvaliteti profesora,ali i učiničkog truda i ulaganja u samu školu,no neke škole su dovoljno medijski eksponirane da im ni ne treba učinički trud kako bi bile nadaleko poznate.Za njih se odmah smatra kako su i bolje od ostalih škola u ne tako velikim gradovima,što je često pogrešno,no tako mediji kažu pa bi se u to trebalo vjerovati. Složila bih se s tvojom teorijom da većina gimnazijalaca izabire upravo tu školu jer nemaju viziju niti plan što,kako i kamo dalje.
Sad,o prosjeku bi se dalo raspravljati.Ako si ti imao iskustva s nekim ne tako dobro obrazovanim gimnazijalcima,ne znači da je i ostatak takav.Taj neki gimnazijalac mogao je i u gimnaziji proći s 3,a ti u elektrotehničkoj s 5.Ne ovisi prosjek toliko o školi,već o učeniku,njegovom trudu,zalaganju,znanju i želji za uspjehom.
Mislilm da nikoga ne pocjenjujem na temelju škole koju je upisao.To bi bilo zaista glupo od mene.
Ja sam upisala gimnaziju jer nisam imala pojma kamo dalje.Tvoj je odabir bila elektrotehnička škola i glupo je što su ti govorili da možeš bolje,a ti si upravo to želio.Ne valja omalovažavati.
Za mene su svi očekivali da idem u gimnaziju i sad sam valjda ispunila očekivanja tih "svih",ai svoja nisam,no to je već druga priča jer ja nikad nisam zadovoljna.Mislim da se uvijek može bolje.
bloody_filthy je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-02-08, 19:27   #43 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 04-01-08
Poruka: 249
Rowanne se izdvaja iz maseRowanne se izdvaja iz mase

Moja škola je gimnazija i strukovna tako da se miješaju generacije gimnazijalaca, elektrotehničara, elektromehaničara, upravnih referenata i trgovaca. Odnedavno i studenata. No, učenici su u globalu međusobno ravnopravni i poštuju se.. Nema omalovažavanja niti s jedne strane. Niti se itko, bar koga ja znam, ne bahati... Ja osobno nikada nisam pomislila, još manje tvrdila da sam kao gimnazijalka bolja od drugih... Naprotiv, često znam reći da ću pri završetku gimnazije biti "obrazovana budala".

No, ono što je nažalost u mojoj školi javna tajna jest da naš ravnatelj doslovce obožava gimnaziju. Istina, moja je gimnazija prilično cijenjena u Hrvatskoj, ali da se potpuno neravnopravno odnosi sa gimnazijom i strukovnim školama - to je tužno i po meni sramotno za jednog ravnatelja.

Eto, tako...

Nadalje ()... Složila bih se da gimnaziju često odabiru oni koji ne znaju kamo bi dalje.Kao što je rekla bloody_filthy, gimnazijsko obrazovanje (koje daje široku i opću naobrazbu, bez "specijalizacije" za jedno područje) otvara vrata svim fakultetima (ali samo otvara... Sam moraš ući.) pa ga vjerojatno iz tog razloga odabiru oni koji nemaju ideju o daljnjem obrazovanju, ali ipak znaju da se neće zaustaviti na srednjoj školi... No, ne bih se složila da zaostajemo u matematici. Bar ne moja gimnazija, koja je opća, ali se ipak pridaje velika (ja bih rekla prevelika) pozornost matematici.
Rowanne je offline  
Odgovori sa citatom
Star 26-02-08, 20:00   #44 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-05-07
Godina: 4
Poruka: 3,256
vibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznatvibica će uskoro biti poznat

Upravo to, to mrzim, hrvatski kod mene se moram znati "ko vodu pit", a profesorica zahtjeva jaaako puno, hrvatski ucim dvostruko vise od ostalih predmeta i ona si misli da je to najvazniji predmet na skoli () pa jbm joj ja valjda sam upisala matematicku gimnaziju iz nekog razloga...
Odgovori sa citatom
Star 01-06-08, 00:10   #45 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-12-07
Godina: 37
Poruka: 51
sky22 se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: mišo_legenda Pogledaj Poruke
Ma dobro , kod nas u Rijeci je to malo drukčije, postoje tri gimnazije (riječka, sušačka i andrije mohorovičića) i dvije tehničke škole (tehnička i elektrotehnička - od kojih je elektrotehnička na "boljem glasu") i još od ovih ostalih strukovnih po jedna znači kemijsko - grafička, medicinska,frizerska, ht itd

Nije ti to Zagreb

kakvog montera

U elektrotehničkoj imaš smjerove elektrotehničar, računalac, opći smjer, telekomunikacije, strojarstvo i neznam još nešto, ne sjećam se, davno sam išao u srednju.

tri gimnazije u rijeci??

šest ih je ako ja znam brojit...

riječka, sušačka, mohorovičić, salezijanska, talijanska, opća privatna na pećinama...
Star 01-06-08, 00:14   #46 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 2,212
Locrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznatLocrian85 će uskoro biti poznat

I slobodno možeš dodat Gimnaziju Eugen Kumičić u Opatiji gdje je dosta učenika iz Rijeke......
Odgovori sa citatom
Star 01-06-08, 00:17   #47 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-12-07
Godina: 37
Poruka: 51
sky22 se izdvaja iz mase

dakle, riječka, sušačka, mohorovičić, salezijanska, talijanska, opća privatna, opatijska!

(hvala locrian85)
Star 14-07-08, 14:26   #48 (permalink)
Banned

Datum registracije: 25-03-08
Godina: 19
Poruka: 1,170
HPetrovic1989 se izdvaja iz maseHPetrovic1989 se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku HPetrovic1989

ja sam završio gimnaziju i uopće nisam osjetio taj jaz o kojem se govori...da gimnazijalci misle da su bolji od ostalih i da iz toga proizlazi njhov bahat stav..u mojem razredu toga nije bilo,sad za ostale ne mogu reći 100%...

pa čak ja mislim da se više smiju učenici prvomajske,selske nama nego što se mi smijemo njima,bio sam par puta u situaciji kad me je učenik prvomajske pitao u koju školu idem,na moj odgovor gimanzija večina njih se smije i govori: pa što ćeš tamo,to je za štrebere,poslije moraš na faks,faksevi su glupost...
HPetrovic1989 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-07-08, 16:43   #49 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika kvaziLicious

Datum registracije: 29-04-08
Godina: 18
Poruka: 290
kvaziLicious se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku kvaziLicious

tog jaza nema.
ako i ima, uvijek svi ostali smjerovi imaju nesto protiv gimnazijalaca.
streberi, vidi njih, nitko pametniji, i sl.
a po mom sudu, bolje bit odlican kao kuhar, neg jedva prolazit kroz gimnaziju.
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 18:26.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111