Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 15

Vukovi u janjecoj koži

Raspravljate o temi Vukovi u janjecoj koži u Psihologija forumu, dio Znanost foruma; Psihopatija, kao mentalni poremećaj, igra veliku ulogu u ljudskom društvu. Ljudska bića su svakodnevno izložena manipulaciji od strane onih koji ...

prof. Foruma Avatar od korisnika hernija
    Datum registracije
    10-01-09
    Poruka
    1,610
    Liked
    3 times

Vukovi u janjecoj koži

Psihopatija, kao mentalni poremećaj, igra veliku ulogu u ljudskom društvu. Ljudska bića su svakodnevno izložena manipulaciji od strane onih koji pate od ovog ‘oboljenja’.

Većini ljudi kad čuju pojam – psihopat, odmah na pamet pada neki serijski ubojica. Međutim, čini se da kad se o ovom problemu radi, stvar nije baš tako jednostavna. Psihopati su često inteligentni ljudi koji ne dolaze u sukob sa zakonima. Oni mogu čak i pisat knjige a mogu biti i predsjednici država, generali, lijecnici, svecenici, advokati, glumci itd.

Oni mogu biti simpatični, šarmantni, inteligentni, oprezni, impresivni, mogu ostavljati utisak nekoga u koga se čovjek može pouzdati,, imaju mnogo uspjeha u zavođenju žena ili suprotnog spola, al na kraju uvijek dobijete onaj osjecaj "zabio mi je nož u leđa".

osovna i glavna karakteristika psihopta je potpuni izostanak osjecaja, tj.empatije.

Iako su potpuno indiferentni što se prava drugih tiče, oni često kod drugih ljudi veoma spretno inspiriraju osjećaj iskrenog povjerenja. Psihopat nikada ne smatra da s njegovom psihom nešto nije u redu, te tako ne osjeća ni potrebu da treba nešto da mijenja u vezi svog ponašanja.

Psihopati se najčešće druže samo s onima od kojih mogu imati neke koristi. Za psihopatu je najvažnija jedino njegova "glad," a sve ostalo je za njega ‘tamo negdje daleko’, osim ukoliko se to ne može apsorbirati s njegove strane u smislu neke vrste "hrane".

kakvo je vaše mišljenje o psihopatima(znam da je negativno) nego me zanima dali razmišljate bili mogli doc u situaciju s takvim nekim?poznajete li neku osobu sa ovakvim osobinama ili slicnim?sta mislite zasto se netko razvije u takvu ličnost, mislite li da su traume posrijedi ili biološki tj. genetski?

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika xarfaxus
    Datum registracije
    01-09-07
    Poruka
    7,332
    Liked
    6 times

Re: Vukovi u janjecoj koži

Evo bez uvrede ali mislim da si ti pshipat

Brate ubijash
    Life is like Vin Diesel...it's bald and it's in a lot of bad movies!

prof. Foruma Avatar od korisnika zaneti.m
    Datum registracije
    15-10-08
    Poruka
    1,046
    Liked
    5 times

Citat Pravi autor: xarfaxus Pogledaj Poruke
    Evo bez uvrede ali mislim da si ti pshipat

Brate ubijash
    Šta nisi napiso nešto na ovu temu. Čime ona to tebe ubija.

Ja mislim da je ona pametnija od tebe.
    Ljubavnica je ultra mega ribetina koju nekim čudom muškarci nikad ne biraju za ženu. Žena im je u većini slučajeva čista suprotnost, pa onda šta će moraju da nadoknade.

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika xarfaxus
    Datum registracije
    01-09-07
    Poruka
    7,332
    Liked
    6 times

Znaci ti volis slusati gluposti, i citati glupave teme?
    bravo za tebe.

jesam ja nigdi napisa da je nije pametna?
    nije joj moja stara mjerila IQ tako da ne znam...
    Life is like Vin Diesel...it's bald and it's in a lot of bad movies!

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Citat Pravi autor: hernija Pogledaj Poruke
    Psihopati su često inteligentni ljudi koji ne dolaze u sukob sa zakonima.

Oni mogu biti simpatični, šarmantni, inteligentni, oprezni, impresivni, mogu ostavljati utisak nekoga u koga se čovjek može pouzdati,,

...oni često kod drugih ljudi veoma spretno inspiriraju osjećaj iskrenog povjerenja. Psihopat nikada ne smatra da s njegovom psihom nešto nije u redu, te tako ne osjeća ni potrebu da treba nešto da mijenja u vezi svog ponašanja.
    Uvek su mi osobe sa navedenim osobinama bile nekako cudne i skoro da sam ih se plasila... Ne moraju nuzno biti psihopate, ali kad vidim da je neko totalno smiren ma sta da se desava, kad nikad ne povisui ton, uvek i sve mu je dobro; prica strpljivo i monotono dugo i bez prestanka; sve mu je ravno,... taj po meni nije nacisto... Nekako ne verujem takvim ljudima, povezujem ih sa lazima iako ostavljaju utisak osobe od poverenja... Jednostavno, ne svidjaju mi se osobe koje mi previse ... kako se to kaze - -idu uz... nesto...
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

GospodiČna maČki sliČna Avatar od korisnika Arylin
    Datum registracije
    12-07-07
    Starost
    25
    Poruka
    8,222
    Liked
    19 times

Ja ne mislim da je ovo glupa tema, ali nemam neko mišljenje o psihopatima, ako mi se približe, zovem policiju

Mili Avatar od korisnika Adolon
    Datum registracije
    25-11-06
    Poruka
    4,670
    Liked
    59 times

Citat Pravi autor: Arylin Pogledaj Poruke
    Ja ne mislim da je ovo glupa tema, ali nemam neko mišljenje o psihopatima, ako mi se približe, zovem policiju
    znači ti zoveš policiju kad ti se približi simpatičan, šarmantan, inteligentan, oprezan, impresivan muškarac koji može ostavljati utisak nekoga u koga se čovjek može pouzdati...

jadni mi muškarci, tj. psihopati

V.I.P. Član Avatar od korisnika white devil
    Datum registracije
    02-08-07
    Poruka
    8,662
    Liked
    79 times

Pa znas da zene vishe vole one: Shaaeee, mala, znas ti ko sam ja, jeboteee, nemoj se sa mnom zaebavati, inace....
    Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.

mama 2 be :) Avatar od korisnika dorina
    Datum registracije
    28-02-07
    Starost
    29
    Poruka
    9,610
    Liked
    41 times

Psihopat nikada ne smatra da s njegovom psihom nešto nije u redu, te tako ne osjeća ni potrebu da treba nešto da mijenja u vezi svog ponašanja.
    Istina.

kakvo je vaše mišljenje o psihopatima(znam da je negativno) nego me zanima dali razmišljate bili mogli doc u situaciju s takvim nekim?poznajete li neku osobu sa ovakvim osobinama ili slicnim?sta mislite zasto se netko razvije u takvu ličnost, mislite li da su traume posrijedi ili biološki tj. genetski?
    - Nije negativno. Čovjek je bolestan.
    - Na neki način sam i bila/ poznavala
    - Traume ili neka iskompleksiranost. Ne mora nužno biti nasljedno.
    stupid is as stupid does

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Zapravo mi jesmo okruženi ljudima koji su upravo takvi kakvim si ih opisala.Nalaze se svuda oko nas.Od onih iz bliže okoline možeš pobeći te izbeći njihov uticaj.
    Ali iza ljubaznih, kulturnih, obrazovanih ljudi koje čak i klinički možeš okarakterisati kao psihopate utiču direktno na život svakog pojedinca.Nalaze se na vrhu piramide moći i vidjaš ih svakodnevno.
    Pobili su više ljudi nego sve serijske ubice zajedno.Njihov apetit je često nezasit pa ta ubistva postanu masovna.Tada ih zaista neko i prepoznaje kao vukove.Otkrivaju se potpuno i bestidno.Oružije u njihovim rukama postajemo mi sami.
    Ona jagnjeća koža čini da ih većina ljudi ne prepoznaje.
    Čak i kada je skinu.U tome i leži sva naša nesreća.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku