| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Psihologija Raspravljate o temi Žensko obrezivanje u Znanost forumu; Znala sam da postoji tako nešto ali sad kad sam pročitala detalje kako se to radi i sa koliko ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: Beograd Godina: 22
Poruka: 3,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Žensko obrezivanje Znala sam da postoji tako nešto ali sad kad sam pročitala detalje kako se to radi i sa koliko godina to je strašno. Lepo je imati svoje običaje (svaka zemlja, vera), kulturu ali prosto ne mogu da verujem da normalan čovek može ovako nešto da uradi. Ne znam, neću da vredjam nijednu veru,narod ali po meni je to suludo...
__________________ ♥ |
| | |
| | #22 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-01-08
Poruka: 249
![]() ![]() | Re: Žensko obrezivanje Definitivno je suludo i nastrano. Ali, s druge strane - tu je i stvar tradicije. Onima koji žive u takvom društvu, koji žive tu tradiciju - njima je to najnormalnija stvar i oni možda na činjenicu da u zapadnom, "civiliziranijem" (i tome bi se dalo raspravljati) svijetu žene nesputano uživaju u seksu gledaju sa zgražanjem. Možda će ovo što sam napisala netko krivo protumačiti pa da pojasnim: apsolutno se grozim svakog tjelesnog (od ženskog obrezivanja, do "lotosova cvijeta") i psihičkog sakaćenja i apsolutno se slažem sa Lulu Bg - suludo,primitivno i zabrinjavajuće! |
| | |
| | #23 (permalink) |
| Starter | Re: Žensko obrezivanje Grozan narodni obicaj.... postoji jos mnogo mnogo takvih groznih ljudskih obicaja koji se nekada vide kao normalni iz razloga jer ste rodjeni u tim groznim obicajima, i prihvatamo ih kao apsolutno normale radi toga sto nasi roditelji ih smatraju normalnim. Zamislite samo ona grozna sakacenja u nekim juznoamerickim plemenima gdje produzavaju djeci vrat stavljajuci im nekakve ogromne halke od rodjenja, ili buse donje usne ugradjujuci im nekakve ploce...grozno. Ili recimo ...pusenje ![]() Zamislite samo kako ce grozno ljudima u buducnosti izgledati cinjenica da su ljudi u 20-tom vijeku i dijelu 21-og vijeka smatrali cigarete potpuno normalnim ..uzas...bile su u prodaji na svakom koraku ..o kako vandalski ![]() A hej ..zamislite samo obicaja da se sa nekakvim iglama pod kozu covjeka stavlja tinta razne boje ..i to neki ljudi nazivaju " tetoviranje"... Zatim abortus..strasan obicaj ...abortus je ako niste znali slucaj kada jos uvijek neformirano u potpunosti dijete vade iz utrobe majke zato sto majka ne zeli to dijete..ma grozno...puni smo tih obicaja toliko strasnih a nauceni smo da su " normalni " ..pa..mozda je i taj neko u tom arapskom ili africkom selu gdje su mu kcerku upravo obrezali ..naucen da je to normalno.
__________________ HAL do you read me, HAL? Open the pod bay doors, HAL... |
| | |
| | #24 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 359
![]() ![]() | Re: Žensko obrezivanje Citat:
Jedina " za stvar" u obrezivcanju (muskom samo)jest podatak da se pokazalo kao izvrsna stvar sto se infekcijskih upala tice. Tako da ova tvoja recenica "Bilo kakvo obrezivanje ako je zdravstveno nepotrebno" i nije bas na mjestu To je ujedno i vjerovatno jedina prednost obrezivanja. Mada , podosta ih tvrdi da obrezani pimpac postize veci uzitak prilikom sexualnog kontakta Zensko obrezivanje ?? KATASTROFA. MUCENJE . TESKA TORTURA | |
| | |
| | #25 (permalink) |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
Poruka: 700
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Žensko obrezivanje mi se cudimo tome? mozemo se cuditi i zgrazati na mnogo civilizacija/vjera/zajednica/plemena... ali kod njih su, nazalost, obicaji takvi i svidjelo se nama to ili ne, oni ce to raditi. i to u 21. stoljecu. to je grozno iz naseg aspekta, ali vjerujem da bi se puno toga napravilo po raznoraznim organizacijama kada bi nekoga bilo briga. svi se isto cudimo muslimanima i njihovom dzihadu, ali oni su zbog Alaha spremni zivot dati. koliko je katolika spremno dati svoj zivot za crkvu? ne bi se zakleo da je puno. nase razmisljenje o Crkvi je da je to prije svega novcarska ustanova. mozda se cini da sam otisao offtopic, ali zelim ustvari naglasiti da koliko god se neme neke stvari cinile groznima moramo ih prihvatiti onakvima kakve jesu. sigurno su arapi upoznati sa komplikacijama koje se mogu dogoditi, ali oni kroz citavu svoju povijest se tako odnose prema zenama. nazalost... ne podupirem takvo postupanje i zgrozen sam time, ali razumijem da je u njihovoj zajednici takva tradicija.
__________________ aj rest maj kejs |
| | |
| | #26 (permalink) | |
| Starter | Re: Žensko obrezivanje Citat:
Islam nema veze sa zenskim obrezivanjem kao sto Vi na to aludirate prijatelju, i kada se kaze da je nesto " arapsko" to ne znaci da je " islamsko". Lose je identifikovati arape sa islamom. Mnogo mnogo krscana ima koje su arapske nacionalnosti ( Egipat, Libanon, Palestina...) Sto ne znaci da je to vjerska obaveza krscana.
__________________ HAL do you read me, HAL? Open the pod bay doors, HAL... | |
| | |
| | #27 (permalink) |
| Drugarica učiteljica Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: Zagreb Godina: 24
Poruka: 4,838
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Žensko obrezivanje Slažem se s ovim Bosancem. ![]() Međutim istina je da to rade žene iz islamskih plemena. Naravno to nema nikakve veze sa islamom, više sa običajem pojedinih kultura. U Kur'anu (koliko ja znam) je to strogo zabranjeno.
__________________ [0:37:18] damir says: konkretnost me jebe,volim okolo jer je to za mene uvik bilo bliže |
| | |
| | #28 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 16-03-08 Lokacija: zagreb Godina: 22
Poruka: 383
![]() ![]() ![]() | Re: Žensko obrezivanje ja mislim... da.. nije stvar u kulturi i obicajima, vec je stvar u tome sto se muskarci osjecaju ugrozeni od zena jer su one te koje donose zivot na svijet, te ih nastoje podrediti sebi, na sve nacine.. od rezanja klitorisa, do pokrivanja cjelog tijela, ne izlazenja iz kuce, zabrani skolovanja i ostalo.. cilj je dakle napraviti od zene samo stroj za radjanje. to nema veze s kulturom,to mozda jest nesto sto se prenosilo narastajima,al proizlazi iz povođenja za nagonskim strahovima. iz tog razloga se i npr. sjebao matrijarhat. muskarci se osjecaju ugrozenima - cisto bioloska stvar
__________________ Nietzsche:God is dead.God:Nietzshe is dead. Zadnji Uredio olja : 17-03-08 u 09:28. |
| | |
| | #30 (permalink) | |
| Starter | Re: Žensko obrezivanje Citat:
))E..upravo mi se desilo nesto slicno ![]()
__________________ HAL do you read me, HAL? Open the pod bay doors, HAL... | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 06:37.