Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Psihologija
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Psihologija Raspravljate o temi Žensko obrezivanje u Znanost forumu; e, kad razmisljas na razini borata... a u mojoj izjavi nema niceg feministickog, samo sam htjela odmaknut se od samog ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-03-08, 13:45   #31 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-03-08
Godina: 22
Poruka: 434
olja se izdvaja iz maseolja se izdvaja iz maseolja se izdvaja iz maseolja se izdvaja iz mase
Re: Žensko obrezivanje

e, kad razmisljas na razini borata...
a u mojoj izjavi nema niceg feministickog, samo sam htjela odmaknut se od samog cina i vidjet u cemu je uzrok, odnekud je moralo krenuti,jel? proucavajuci razvoj uloga zena i muskaraca u razl. drustvima kroz razlicita razdoblja, to objasnjenje ucinilo mi se logicnim
Odgovori sa citatom
Star 18-03-08, 14:56   #32 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 25
Poruka: 1,426
Agness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono nešto

Muškarci koji su obrezani imaju smanjen osjet pri sexu (jednostavno su im odstranjene stanice), i istina je da se muškarci koji imaju problema sa infekcijama u pravilu obrezuju, jer se riješi problem s infekcijom, ali se riješi i problem lakšeg svrš... hehehe..., mada to nije ni priblizno sta je ovo drugo, uh najezila sam se, uhhh...

Tako da je Perin s kravatom, a Mujin s rolkom, hahaha...
Agness je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 10:56   #33 (permalink)
Starter

Datum registracije: 30-10-07
Poruka: 32
Bosniarasta se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Bosniarasta

http://www.plivazdravlje.hr/?section...d=10271&show=1

recimo...
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 11:49   #34 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 21-02-08
Godina: 25
Poruka: 1,426
Agness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono neštoAgness ima ono nešto

Tema je ''Žensko obrezivanje'', recimo...
Agness je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 14:09   #35 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika saban sajnovic

Datum registracije: 14-12-07
Godina: 52
Poruka: 3,366
saban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masisaban sajnovic je dragulj u masi
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku saban sajnovic

U africi u nekim plemenima obrezivanje devojku pretvara u odrasu osobu kao i kod muškaraca. Radi se o tradiciji a tradiciju je teško iskoreniti. Radi se o delomičnom ili potpunom uklanjanju klitoritisa zajedno sa usnama. To se izvodi pre puberteta. Devojke posle toga nemogu da dožive orgazam.

Sada sledi moja crtica iz života, može da se preskoči.
Posetom afrike u istraživanju kulture i porekle naroda naišao sam na pleme koje je obrezivalo žene. Nakon udaje devojka odlazi u kuču od gline i slame i tamo se torba sa partnerom, medeni mesec. No po pravilima plemena žena ako nije zadovoljena može da pozove u pomoć drugog muškarca i tako redom dok ne potroši izbor. Svaki muškarac sme da bude samo jednom iskorišten. Ako slučajno naiđe na muškarca koji ju uspe zadovoljiti brak se razvrgnjava i ponovo se udaje. Otuda je celo pleme čekalo pred kučicom ja sam tek posle shvatio o čemu se radi i ja sam došao na red, naravno ni ja nisam mogao da to zadovoljim ali sam ostao u tom plemenu godinu dana
dole je slika knjige u kojoj možete nači gore navedeno i dajem film, ako nađem, o romu koji se oženio za iskusnu romkinju.

Raja u africi nisu životinje, primitivci il već šta jer i mi imamo veštačku hirurgiju, a dosta je toga došlo sa područja afrike, izbušene usnice, pa u novije vreme imamo i ono tetovažu gde se umeću strani predmeti u telo (pomozite mi reći na engleskom dali je bodi arhitektura il nešto tako, eh jbg), povećanje grudi. Žene na zapadu imaju svoje razloge a žene u africi svoje, tako je i kod muškaraca. Ceo svet poludio/postao normalan, kako uzmete, ja lično volim prirodno pa makar ono bilo i obešeno. Prirodnost da, atraktivnost ne.

prebaci na 3:00 vezano za tekst gore, ono napred nije bitno al može da se pogleda.

Dodane Slike
Tip Fajla: jpg ABCD0001.JPG (51.5 KB, 3 pogleda)
Odgovori sa citatom
Star 19-03-08, 16:35   #36 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 1,913
Ancksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono neštoAncksunamun ima ono nešto

I tebi je to u redu, jer dio neke tradicije?

Inače žena nije TO, nego je Ona

http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica
http://slaven178.blog.hr/
Ancksunamun je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-04-08, 17:58   #37 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-04-08
Poruka: 114
lime wire se izdvaja iz mase

To je sranje i krsenje ljudskih prava , bezveze
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 12:09   #38 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 598
Ulysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznat

Mislim da nije samo rijec o krsenju osnovih ljudskih prava, vec i zlostavljanju djece. Mislim da jedno dijete u dobi od 3 do barem 15 nema niti ne treba imati neko posebno misljenje vezano za vjeru, pa tako ni za/protiv obrezivanja, te svako nametanje od strane ''kulture'', vjere, sredine, roditelja i tradicije je cisto zlostavljanje djece. Malo smo evoluirali kad smo svojoj djeci iskljucili izbor kao opciju, a jos manje kad se time dicimo kao raznolikost medju kulturama i ostavljamo njima njihovo kao ''normalno'', a nama nase kao normalno. Sve pizdarije koje ukljucuju djecu i nemogucnost njihovog izbora za mene je cista sprdacina primitivnog covjeka, on koji je u stanju svoje dijete muciti u ime necega...nek osoba odlucuje sam/a za sebe kad ce biti dovoljno zreo/la za odluku.
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 12:14   #39 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 11-04-08
Poruka: 114
lime wire se izdvaja iz mase

Slazem se , ali moram i nseto usput pitat
Koja je bioloska svrha obrezivanja ?
cemu to ?
Odgovori sa citatom
Star 12-04-08, 12:38   #40 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-03-07
Poruka: 598
Ulysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznatUlysea će uskoro biti poznat

Bioooloskaaa?!?! Naravno da je nema.

No, ono sto kazu oni recimo u Etiopiji, paste-ano s nekog bloga gdje je jedna djevojka citirala jednu etiopljanku: ''Ona kaze da je žensko obrezivanje kod njih statusni simbol i da djevojčica tim činom postaje žena koja muškarcu može pružiti puni užitak u sexu. Otvor koji joj se ostavlja toliko je malen, tek da kroz njega mogu proći urin i krv. Obzirom da je ostatak zašiven, prva bračna noć je ženi užasno bolna, no to je i dokaz muškarcu da je pravi muškarac (macho na afrički način!). Naravno, veliki je broj novopečenih supruga koji ne uspiju probiti umjetno stvorenu barijeru i to za njih znači samo jedno- da nisu muškarci i da moraju počiniti suicid. Nakon što se otvor probije, a žena nakon nekog vremena rodi, odmah po porodu se cijelo šivanje genitalija ponavlja.''

Dakle, poruka je jasna. Zena kao ona koja nema izbor, prava, podlozna samo da sluzi jednom i jedinom - muskarcu i njegovom uzitku. I onda se ljudi sprdaju sa feminizmom...

http://www.dayline.info/images/stories/fgm1.jpg

(ako je slika previse nasim adminima i moderatorima nek ju maknu...)

Zadnji Uredio Joks : 12-04-08 u 12:41. Razlog: maknut direktan prikaz slike
Ulysea je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:35.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108