Sve je moguće krivotvorit pa i tu glupost od putovnice
Raspravljate o temi Biometrijska putovnica u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; Ahoj, istekla mi je putovnica a znam da se pripremaju te nove, biometrijske koje je NEMOGUCE krivotvoriti . U kolovozu ...
Sve je moguće krivotvorit pa i tu glupost od putovnice
Hvala, koristit ce mi taj podatak!
evo, ja ti baš čekam da mi putovnica bude gotova, dao sam novu raditi iako mi ističe tek u 7. mj al mi treba ranije jer trebam ić po vizu za sad jer idem u 9. mj....uglavnom, i ja sam mislio pričekati još da vidim kaj bu od tih biometrijskih putovnica, pa sam čak i poslao upit u mup, i dobio sam odgovor da se još niš nezna, tak da to može bit za 2 mjeseca da uvedu, a može i za godinu i pol...moj savjet, odi po putovnicu...tak i tak i kad dođu te nove, ova bu ti isto vrijedila
Never drive faster than your guardian angel can fly...
ja sam nedavno pravila putovnicu, i mogla sam birat hoću li biometrijsku ili onu staru, ja sam izabrala staru, jeftinija je 150kn. a to da ne može krivotvorit moš mislit, ako sam ja dobro skontala one će izgledati nešto kao ove naše osobne, tako da su mi draže stare sa pečatima unutra, i ne moraš pazit gdje je držiš da ti se slučajno ne bi oštetio čip.
Koliko košta biometrijska? Meni treba nova putovnica u prosincu.
Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.
HOĆE LI SE CIJENA PUTOVNICE POVEĆATI?
Da. Za izdavanje biometrijskih putovnica u redovnom postupku građani će plaćati 320 kuna. Kada se ostvare tehničke pretpostavke, biometrijske putovnice će se moći izdavati i u žurnom postupku, te će im cijena biti 410 kuna.
Na to se još dodaju i iznosi upravnih pristojbi koji se u postupcima izdavanja putnih isprava naplaćuju prema odredbama Zakona o upravnim pristojbama (za izdavanje putovnica u redovnom postupku upravne pristojbe iznose 70 kuna, a za izdavanje putovnica u žurnom postupku 220 kuna).
Hvala.
Koji su vrag upravne pristojbe? Jesu to oni biljezi?. Što se to oduvijek plaćalo?
Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.
evo, ovo bi bila kao cijena:
dokaz o uplati u državni proračun (posebnom uplatnicom koja se dobije u policijskoj upravi/postaji*):
- iznosa od 150,00 kuna za izdavanje „stare“ putovnice ili
- iznosa od 320,00 kuna za izdavanje biometrijske putovnice ili
- iznosa od 410,00 kuna za izdavanje biometrijske putovnice u žurnom postupku;
upravna pristojba u državnim biljezima u iznosu od 70,00 kuna; a za izdavanje putovnice u žurnom postupku upravnu pristojbu u iznosu od 220,00 kuna
Da, biljezi. Uvijek se plaćalo
Mene je putovnica izasla prije nekih 2 godine oko 250kn, taman ta razlika od 150kn sto je ati26 napisala...