Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 32

Biometrijska putovnica

Raspravljate o temi Biometrijska putovnica u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; Ahoj, istekla mi je putovnica a znam da se pripremaju te nove, biometrijske koje je NEMOGUCE krivotvoriti . U kolovozu ...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Biometrijska putovnica

Ahoj, istekla mi je putovnica a znam da se pripremaju te nove, biometrijske koje je NEMOGUCE krivotvoriti . U kolovozu idem na put i mislim da mi do tada nece trebati putovnica, ali bi volio znati kada u opticaj krecu te biometrijske da ne radim dvije putovnice u kratkom periodu?! Spominjao se datum 1. srpnja, ali na netu kao i na stranicama mup-a nigdje nema nekakvog sireg teksta i potvrde tog podatka (bar nisam nasao), uglavnom su svi clanci vezani uz to nekakvi newsflash-evi internet portala.

Zna li netko nesto vise?

Hvala

Banned
    Datum registracije
    02-07-08
    Starost
    27
    Poruka
    1,021
    Liked
    0 times

Re: Biometrijska putovnica

Sve je moguće krivotvorit pa i tu glupost od putovnice

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Hvala, koristit ce mi taj podatak!

Regularni forumas Avatar od korisnika deda402
    Datum registracije
    12-01-06
    Poruka
    215
    Liked
    0 times

evo, ja ti baš čekam da mi putovnica bude gotova, dao sam novu raditi iako mi ističe tek u 7. mj al mi treba ranije jer trebam ić po vizu za sad jer idem u 9. mj....uglavnom, i ja sam mislio pričekati još da vidim kaj bu od tih biometrijskih putovnica, pa sam čak i poslao upit u mup, i dobio sam odgovor da se još niš nezna, tak da to može bit za 2 mjeseca da uvedu, a može i za godinu i pol...moj savjet, odi po putovnicu...tak i tak i kad dođu te nove, ova bu ti isto vrijedila
    Never drive faster than your guardian angel can fly...

Starter
    Datum registracije
    17-09-09
    Poruka
    30
    Liked
    0 times

ja sam nedavno pravila putovnicu, i mogla sam birat hoću li biometrijsku ili onu staru, ja sam izabrala staru, jeftinija je 150kn. a to da ne može krivotvorit moš mislit, ako sam ja dobro skontala one će izgledati nešto kao ove naše osobne, tako da su mi draže stare sa pečatima unutra, i ne moraš pazit gdje je držiš da ti se slučajno ne bi oštetio čip.

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Koliko košta biometrijska? Meni treba nova putovnica u prosincu.
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

▌║█║▌║▌│║▌
    Datum registracije
    19-06-07
    Poruka
    10,328
    Liked
    1 times

HOĆE LI SE CIJENA PUTOVNICE POVEĆATI?

Da. Za izdavanje biometrijskih putovnica u redovnom postupku građani će plaćati 320 kuna. Kada se ostvare tehničke pretpostavke, biometrijske putovnice će se moći izdavati i u žurnom postupku, te će im cijena biti 410 kuna.

Na to se još dodaju i iznosi upravnih pristojbi koji se u postupcima izdavanja putnih isprava naplaćuju prema odredbama Zakona o upravnim pristojbama (za izdavanje putovnica u redovnom postupku upravne pristojbe iznose 70 kuna, a za izdavanje putovnica u žurnom postupku 220 kuna).

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Hvala.
    Koji su vrag upravne pristojbe? Jesu to oni biljezi? . Što se to oduvijek plaćalo?
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

Starter
    Datum registracije
    17-09-09
    Poruka
    30
    Liked
    0 times

evo, ovo bi bila kao cijena:

dokaz o uplati u državni proračun (posebnom uplatnicom koja se dobije u policijskoj upravi/postaji*):
    - iznosa od 150,00 kuna za izdavanje „stare“ putovnice ili
    - iznosa od 320,00 kuna za izdavanje biometrijske putovnice ili
    - iznosa od 410,00 kuna za izdavanje biometrijske putovnice u žurnom postupku;

upravna pristojba u državnim biljezima u iznosu od 70,00 kuna; a za izdavanje putovnice u žurnom postupku upravnu pristojbu u iznosu od 220,00 kuna

▌║█║▌║▌│║▌
    Datum registracije
    19-06-07
    Poruka
    10,328
    Liked
    1 times

Da, biljezi. Uvijek se plaćalo

Mene je putovnica izasla prije nekih 2 godine oko 250kn, taman ta razlika od 150kn sto je ati26 napisala...

Stranica 1 od 4 1234 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku