| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Putovanja Raspravljate o temi Croportal na Put oko Svijeta u Život i Stil forumu; evo meni opet pala na pamet ideja, nisam znao kud da je stavim, da li u igre bez granica ili ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| banned | Croportal na Put oko Svijeta evo meni opet pala na pamet ideja, nisam znao kud da je stavim, da li u igre bez granica ili putovanja??? Zapravo je koncept sličniji Igri bez granica, ali budući da se mora nešto truda uložit, ipak nije za spamere iz igre bez granica. Vrlo jednostavno, Krenuli bi iz Iloka ili Cavtata, prvo kroz cijelu Hrvatsku, pa onda dalje na put oko Svijeta. Što je fora, fora je da idemo postojećim prometnicama od mjesta do mjesta, npr, prvi forumaš kaže krenuli smo iz (primjer) Cavtata cestom prema gradu Dubrovniku, prošli smo kroz mjesta bla bla bla,, može se ubacit i malo mašte, npr. - vozili smo se sat vremena, bila je dosta gužva na cesti, ili pukla nam je guma već na početku ili slično, i obavezno mora staviti bar jednu sliku Dubrovnika, zatim ide sljedeći forumaš, koji kaže iz Dubrovnika smo nastavili prema Zapadu, neki su stali već pojesti prve sendviče (cina i oggy ) zanimljiva mjesta (opet bla bla bla) su putem, da bi došli u Slano (slika bar jedna Slano) za pola sata, itd itd itdevo recimo za pomoć u Hrvatskoj Auto karta Hrvatska - Road map of Croatia - Autokarten Kroatien
__________________ Darth Damfisk creed "Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru" |
| | |
| | #3 (permalink) |
| V.I.P. Član Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: thailand/zagreb Godina: 25
Poruka: 234
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Croportal na Put oko Svijeta daj, nemrem vjerovat. nakon onog što smo se dopisivali o nečem takvom bacio si mi bubu u uho i baš sam s burazom razgovarao neki dan o takvoj ideji, pa sam mu rekao da ću postat temu čim malo razradim pravila. moja osnovna, još nedorađena ideja bila je da se krene iz zagreba na put oko svijeta, (smjer istok ili zapad odredio bi se anketom), i putovat bi se moglo svim prijevoznim sredstvima osim avionom. (tak bi se moralo ići iz države u državu bez preskakanja.) ono što je obvezno je kad se stigne na neko mjesto je da se pošalju (barem) slike 3-5 znamenitosti karakteristične za to mjesto a bilo bi dobro i neki kraći opis uz slike. potrebno je pronaći i neko mjesto mjesto gdje bi se jelo (može i više njih) i mjesto za spavanje. tak bi se virtualno ostajalo barem jedan dan u nekom mjestu. količina novca kojom bi raspolagali bila bi neograničena tak da je moguće trošit npr. i na luksuzne restorane, hotele i taksije ak neko tako želi ili putovat budget pa spavat po hostelima, gueshouse-ima, koristit vlakove....(ova druga varijanta bila bi poželjnija zbog toga što bi navedeni podaci mogli zapravo poslužit nekom na stvarnom putovanju.) e sad, kao što kažeš, takva igra bila bi nešto kompliciranija od ovih ostalih brojevnih nabrajalica ali se većina podataka može pronać na internetu uz malo truda. sad sve ovisi što drugi misle? |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| banned | Re: Croportal na Put oko Svijeta Citat:
pa meni se i ovo jako sviđa, samo ovaj luksuz mi baš ne ide pod kapu, iz ovog bi netko mogao izvuć korisne podatke, pa baš nevjerujem da oni koji imaju za luksuz bi ovdje tražili informacije, mislim da bi trebalo štediti, tj ograničiti budžet. Ovo ostalo je meni ok ![]() ![]() ![]()
__________________ Darth Damfisk creed "Always look on the Dark Side of life, tu ru, tu ru tu ru tu ru" | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| prof. Foruma | Re: Croportal na Put oko Svijeta I meni se sviđa ovo što romano predlaže, ali da je ograničen budžet!
__________________ Amicus cetrus in re incerta cernitur! Pouzdan prijatelj se pokazuje u nepouzdanoj situaciji! Vidim da sam ostao zapamćen kao Hello Kitty fan, pa evo povratak Hello Kitty avatara!! |
| | |
| | #6 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Croportal na Put oko Svijeta Citat:
npr. budžet bi se mogao odrediti tako da dnevno odgovara low ili mid budget standardu za državu u kojoj se trenutno nalazimo. (tako ak smo npr. u europi imat ćemo nešto više para, nego kad odemo u aziju ali ćemo si moći priuštiti isti standard...) standard bi se okvirno mogao odrediti prema podacima s ove stranice Lonely Planet: the world's best guidebooks, travel advice and information a i ne moramo krenuti na put iz zagreba. možemo krenuti i iz cavtata pa proći cijelu hrvatsku pa onda cijeli svijet. ![]() | |
| | |
| | #8 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Croportal na Put oko Svijeta neke od stranice koje mogu pomoći: Lonely Planet: the world's best guidebooks, travel advice and information VirtualTourist.com - Travel Guides, Maps, Photos, Forums, Deals, more Reviews of vacations, hotels, resorts, vacation and travel packages - TripAdvisor The Man in Seat Sixty-One... zeljeznice.net - Vijesti |
| | |
| | #9 (permalink) |
| charolastra | Re: Croportal na Put oko Svijeta Vrlo zanimljivo. Mogli bi recimo staviti da kako se krećemo po hrvatskoj svatko tko je iz tog mjesta ili tregije u kojoj se nalazimo napiše nešto o zanimljivostima koje znaju samo domaći ljudi, pa recimo najpovoljniji smještaj, hranu, piće itd. A ne da netko iz npr Iloka piše o Dubrovniku. Isto tako bi ovo preselio u putovanja
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
| | #10 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Croportal na Put oko Svijeta 1. dan Što sve neće pasti na pamet ekipi croportala?! samo jedno subotnje poslijepodne bilo je potrebno za ludi dogovor. naoružani samo s ruksacima i dobrom voljom idemo na put oko svijeta. iako se isprva činilo kao nemoguća misija, svi cp-ovci se na vrijeme pojavljuju na startnoj poziciji, poluotoku prevlaci koji je najjužnija kopnena točka hrvatske.naše prvo odredište, grad dubrovnik. odmah u startu prati nas početnička sreća pa nam ne treba puno kako bi si sredili prijevoz. umjesto da tražimo lokalni bus, prihvaćamo ponudu simpatičnog barbe da nas odveze sa svojim kamiončićem. ionako je krenuo u tom smjeru. kraća vožnja i stižemo na odredište. zahvaljujemo se barbi na usluzi i odlazimo u razgledavanje grada. Kako dubrovnik obiluje mnoštvom zanimljivosti ne znamo odakle da krenemo. Za početak, stara gradska jezgra i šetnja stradunom.zaustavljamo se kako bi razgledali onorfijevu fontanu i samostan svete klare koji je u svojim počecima služio za zaređivanje dubrovačkih plemkinja i kao prihvatilište za napuštenu djecu. Odmah preko puta nalaze se i jedna od najlijepših crkvi u gradu, crkva sv. Spasa, te franjevačka crkva i samostan. Crkva sv. Spasa posvećena je u znak zahvalnosti grada za preživjeli potres. Kako je ostala neoštećena u velikom potresu 1667. godine, jedina je cjelovito sačuvana reprezentativna crkva u prelijepom renesansnom slogu. Franjevačka crkva poznata je po tome što se u njoj nalazi grob dubrovačkog pjesnika ivana gundulića. Put nastavljamo prema tvrđavi revelin čime se nakratko udaljavamo izvan gradskih zidina.početna namjena tvrđave bila je obrana istočnog dijela grada s kopna te ulaza u gradsku luku. No, ubrzo se vraćamo među zidine i zapućujemo se na stradunski trg gdje uzimamo mali predah. Pogleda nam pada na gradski zvonik i palaču sponza. Na samom središtu trga uzdiže se orlandov stup s likom oklopljenog srednjovjekovnog ratnika rolanda. Po legendi je Rolando spasio Dubrovnik od Saracena i potukao ih kod Lokruma. Danas, od osnutka Dubrovačkog ljetnog festivala 1950., na trgu oko Orlandovog stupa odvija se svečano scensko otvaranje Festivala, a na stup se diže festivalska zastava sa simboličkim natpisom “Libertas”. Odmah pokraj orlandovog stupa je i crkva sv. Vlaha, dubrovačkog zaštitnika. Za sam kraj prijepodnevne ture ostavljamo katedralu uznesenja marijina. Kako smo već ogladnijeli, vrijme je za ručak...... ![]() (tko je voljan, slobodno neka nastavi. – isprika ako nešto nisam naveo, nikad nisam bio u dubrovniku, ovo su neki od podataka koje sam našao na netu) |
| | |
![]() |
| Tagovi: croportal, put, svijet |
« Barcelona
|
Najdalje putovanje »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:07.

) zanimljiva mjesta (opet bla bla bla) su putem, da bi došli u Slano (slika bar jedna Slano) za pola sata, itd itd itd