Preskočio si Split, sve Kaštele, sve otoke, dalje da ne nabrajam.......
Prati kartu, vidi di o kojem gradu sam zadnje pisao i nastavi prvi susjedni.....
Ako oćeš ćemo se podijelit pa da na nešto liči.....
Raspravljate o temi Croportal na Put oko Svijeta u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; ide da al o dosta tih malih gradića ni nema nekih informacija pa sam uzeo susjedne gradiće koje su blizu ...
Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.
Preskočio si Split, sve Kaštele, sve otoke, dalje da ne nabrajam.......
Prati kartu, vidi di o kojem gradu sam zadnje pisao i nastavi prvi susjedni.....
Ako oćeš ćemo se podijelit pa da na nešto liči.....
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
može
Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.
Aj poslat ću ti na PM 2 mjesta o kojima ćeš pisat......
Voljeni grade, za tebe dišem, najljepšu pjesmu srcem ti pišem...
×××
Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj, mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
može nema beda![]()
Lokvičići
Lokvičići, općina u Hrvatskoj u Splitsko-dalmatinskoj županiji u blizini Imotskog. Lokvičići svoje ime dobivaju po plemenu Lokvičić, sastoje se od nekoliko sela i više zaselaka među kojima treba spomenuti Berinovac, Kljenovac, Poboj, Lokvičići, Dolića Draga Donja i Dolića Draga Gornja. Smješteni između Biokova i Zavelima sa svojim brežuljcima i pašnjacima Lokvičići su iz starih vremena bili privlačni za život ljudi, što potvrđuju i brojni povijesni ostaci: stečci iz 12 stoljeća i rimska cesta. U blizini se nalaze jezera Mamića jezero (Lokvičićko jezero), Knezovića jezero, i Galipovac.
Zemljopis
Lokvičići se nalaze na visini od 600-700 m. i pod utjecajem su submediteranske i planinske klime zbog čega obližnji Imotski ima čak 2 puta topliju klimu.
Spomenici i znamenitosti
stećci na Berinovcu
crkva sv.Ante
crkva Krista Kralja
baš i nisam našo neš slika![]()