Idi nazad   Croportal Forum > Život i Stil > Putovanja
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Putovanja Raspravljate o temi Gdje na skijanje? u Život i Stil forumu; vratih se sa skijanja, napokon bio sam u Alpe d'Huez (Francuska) s agencijom Collegium...vjerovatno neko od vas zna ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 16-01-07, 09:24   #31 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 7,866
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan
Re: Gdje na skijanje?

vratih se sa skijanja, napokon

bio sam u Alpe d'Huez (Francuska) s agencijom Collegium...vjerovatno neko od vas zna za tu agenciju (mozda ste i putovali s njom) jer oni takodjer organiziraju apsolventska i novogodisnja putovanja.

uglavnom, kad se povuce crta nakon sedam dana moze se sve opisati jednom rijecju...MASAKR!!
sedam dana ubijanja od alkohola ali svih sedam dana i skijanja, sad zamislite tu kombinaciju
sto se tice zajebancije ova agencija je OK jer oni zakupe birc i dogovore se za jeftiniju cugu jer nas ima dosta (300 ljudi je islo preko njih, uglavnom studenti, apsolventi i netom diplomirani) tako da na primjer malo pivo, votka ili tekila su kostali po 2 eura a votka s bilo cim 3 eura, sto nije previse s obzirom da ste u Francuskoj i da bi to u normalnim okolnostima platili 4-5 eura

dosta zamjerki ide za putovanje do tamo i nazad jer smo imali u kurcu bus, i kad bi napravili pauzu od 20min ona je ustvari bila 40 minuta...i sad zamislite tako 3,4 puta a put koji bi trebao trajati 12 sati traje 14sati bas zbog tih produzenja. ekipa je poludila

jos jedna stvar...staze
prije dvije godine sam bio u Les Deux Alpe i trudili su se da naprave staze ali ovi ovdje...katastrofa...snijega je bilo manje-vise ali da su topovima nanijeli barem 20-ak cm bilo bi idealno, ali topovi ni jednom nisu radili u sedam dana unatoc kamenju i zemlji na stazi a bilo je hladnih noci koje su potrebne za rad topova
takodjer ja sam ratrake najvise vidjao na ulicama (bukvalno) a ne na stazama...ma katastrofa
velike su lijencine kad treba raditi, a hoce zaraditi pa ti naplacuju sve, jedino je zrak koji udises besplatan

i za kraj...francuska ljubaznost...ne bi je preporucio ni najgorem neprijatelju...ma ni smijeska, lijepe rijeci, NISTA!! ... ukratko veliki su ksenofobi (ne vole strance)

eto toliko, nadam se da vas nisam udavio ali zelio sam to podijeliti s vama pa mozda nekom i pomoci za slijedeci odabir skijalista...uglavnom za mene je Alpe d'Huez prekrizen.
fat_boy_slim je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-01-07, 09:35   #32 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika Johnie-Bravo

Datum registracije: 09-05-05
Godina: 26
Poruka: 2,603
Johnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masi

meni skroz obrnuta situacija....

put koliko toliko dobar... organizacija agencije u kurcu...totalnom kurcu!!!

Vozač nas iskrca 1 km dalje od hotela!! Jebo sam mu majku kad se vratio po nas zadnji dan!

Dobijemo krive aparmane...ne ono šta smo uplatili!!

Ma imam na papiru A4 formata sve napisano jzbog tužbe !! Budem vam tp poslao kad napišem do kraja!

A cuga je gor skupaaaaa.....

Vani piva 6 €, baccardi 8 € , kava sa mljekom 5,5-6,5 € !!
Johnie-Bravo je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 16-01-07, 09:59   #33 (permalink)
mali debeli dioničar

Avatar od korisnika fat_boy_slim

Datum registracije: 24-09-05
Godina: 34
Poruka: 7,866
fat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosanfat_boy_slim ima na što biti ponosan

Citat:
Pravi autor: Alfa Pogledaj Poruke
A cuga je gor skupaaaaa.....

Vani piva 6 €, baccardi 8 € , kava sa mljekom 5,5-6,5 € !!
alfa, ti si bio u Tignes ako se ne varam...cuo sam da tamo barem staze uredjuju uvijek...frend mi je bio tri godine zaredom i kaze da je super

a sto se tice cuge, ja sam takodjer placao 9 eura veliko pivo u disku...zamislite se ljudi 66 kuna jedno pivo...za poluditi
i onda se ja pitam ispadam li budala
fat_boy_slim je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-01-07, 14:47   #34 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika Johnie-Bravo

Datum registracije: 09-05-05
Godina: 26
Poruka: 2,603
Johnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masiJohnie-Bravo je dragulj u masi

staze su im odlične!!
Stvarno nešto prejebeno!

nije kao u austriji i italiji!

A neoznačenih staza koliko te srce poželi...ma milina za skijati!
Johnie-Bravo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-01-07, 20:45   #35 (permalink)
pure

Datum registracije: 30-05-06
Poruka: 8,982
Vuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svimaVuxs je poznat svima

ja bio u swissu..u Davosu....nisam išao agencijom nego s bratićem nekom jegvom frendu...sve super..samo kaj je da je meni je malo skupo...
Odgovori sa citatom
Star 17-02-07, 12:29   #36 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Vratio se iz Zell am See-a. Jedno od najboljih skijanja u životu!A puno sam skijališta prošao.

Skijalište (Europa-Sportregion) podijeljeno na dva , zapravo tri dijela ako se računa i malo skijalište iznad Kapruna. Schmittenhöhe - iznad samog Zell am See-a i Kitzsteinhorn iznad Kapruna (8km od Zella) , glečer na 3200m.

Ovaj dio iznad Zell am See-a većinom je u šumi , staze dobro uređene , topovi i ratrakti rade punom snagom svaku noć , hrpa restorana i barova. Po mom skromnom mišljenju najugodnije na samom vrhu (Schmittenhöhe - 2000m) , šankovi koji su po potrebi otvoreni ili zatvoreni , dobra glazba , nema njemačko-austrijskih sačuvajmebože šlagera , ekipa većinom pripita cuga i pleše po stolovima.
Staze većinom nisu prezahtjevne , tek dvije crne i par kraćih crvenih. Odlično mjesto za one koji nisu pretjerano dobri na skijama , boljima možda zafali izazova. Ukupno negdje oko 70-80km staza.

Kitzsteinhorn - glečer iznad Kapruna. Do početka skijališta dolazi se velikom gondolom , a na sam vrh (fantastičan pogled) onim čudom u koje stane 60 ljudi. Oko 40-50km staza , odlično uređenih , čisti gušt za skijanje , posebno pri samom vrhu gdje vjetar jednostavno ne dozvoljava stvaranje hangova. Staze također ne pretjerano zahtjevne , ali zato za one koji bi nešto više mogu reći da je Kitzsteinhorn izmišljen za off-pistere! Uz to ima i masu napravljenih skokova i ostalih zajebancija , pa ko voli nek izvoli.

Tjedna karta za cijelu regiju -178€. Uključuje sva skijališta i prijevoz busom koji je btw apsolutno savršen pa nije nikakav problem doći na bilo koje skijališta sa bilo kog mjesta u dolini.

Smještaj (bar ovaj gdje sam ja bio , a po priči drugih i ostali su isti) - odličan. 100m od početne gondole za Schmittenhöhe. Ljudi izuzetno ljubazni.

Noćni život u Kaprunu - 0 bodova. U Zell am See-u potpuno druga priča. uz to što je mjesto ko iz bajke sve je prepuno hotela , restorana , barova , pubova , šminkerskih skupih dućana (oni što se pale na marke uživali bi ).

Nisu prejeftini , ali nisu ni basnoslovno skupi ko npr. Vrancuzi.

Ako bih tražio neke zamjerke onda bih možda rekao da mi je nedostajala i po koja teža i zahtjevnija staza , a bilo bi lijepo da je i u dolini bilo snijega jer i ovako prelijep gradić baš bi bio ono ... čista romantika.
Nema nekih prevelikih čekanja , ali sve je krcato turistima , pa onima koji vole mirna i tiha mjesta ne bih preporučio ovo skijalište.

Sve u svemu čista 10.

P.S
S obzirom da sam trenutno u Bosni , ako nekoga zanima skija se na Bjelašnici , Jahorini i Vlašiću , Kupres i Blidinje danas zatvoreni (pošto trenutno pada snijeg možda se to sutra promijeni)

Zadnji Uredio Ibort : 17-02-07 u 12:35.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 00:36   #37 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-02-07
Godina: 24
Poruka: 2,632
Nefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavanNefertiti je slavan

Nassfeld....bila ove god i jebeno je, ali noćni život je malo jadani i preskupo je dok su staze odlične.
U maddoni samm bila prošle i savršeno je!!! preporučam
-and MY way, which is really the WRONG way, only faster!
Nefertiti je offline  
Odgovori sa citatom
Star 21-02-07, 00:48   #38 (permalink)
Starter

Datum registracije: 18-02-07
Godina: 27
Poruka: 19
Witchy se izdvaja iz maseWitchy se izdvaja iz mase

Ja u pravilu već neko vrijeme idem u Italiju - tri godine za redom na Kronplatz. I savršeno je... Nema teorije da nema snijega, ispod skijališta je tvornica topova i tamo ih testiraju, tako da... Sve staze ujutro savršeno ispeglane i bez obzira na temperaturu drže dugo, staza stvarno puno, svake godine otvore nešto novo, mijenjaju žice - nema više niti nešto što bi se približno moglo nazvati sidrom, a sjedežnice su u pravilu 4 ili više i to sve (osim jedne) imaju kupolu preko, neke i grijane stolce. U biti čak i njih više manje eliminiraju, idu prema tome da je što više gondola. Hrpa ljudi gore, ali na stazi nema gužve.

Birceva i malih restača sa super terasama na svakoj stazi, noćnog života (govorimo o Brunnicu) koliko hoćeš, uglavnom sve 5.
Witchy je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-11-07, 09:45   #39 (permalink)
Starter

Datum registracije: 15-11-07
Godina: 41
Poruka: 6
Timba se izdvaja iz mase

.....idem u prosincu u Rio de Janeiro.....????

....skijanje na vodi...
Odgovori sa citatom
Star 15-01-08, 10:32   #40 (permalink)
Starter

Datum registracije: 15-01-08
Godina: 27
Poruka: 2
mufnica se izdvaja iz mase

vratila se s bjelasnice, pravo razocarenje.... malo snijega, staze nisu sredjene, pune zemlje i kamenja. lose, lose, lose...
mufnica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: gdje, skijanje

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:25.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108