Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 46

New york

Raspravljate o temi New york u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; koliko dugo se čeka viza, šta vidjeti u 2 tjedna, klopa, šoping, spavanje...ajde tko je bio...

Hard Sports Avatar od korisnika Pretorian
    Datum registracije
    20-02-04
    Poruka
    23,072
    Liked
    424 times

New york

koliko dugo se čeka viza, šta vidjeti u 2 tjedna, klopa, šoping, spavanje...ajde tko je bio

mab
    mab je offline
    Top Uploader Avatar od korisnika mab
    Datum registracije
    23-11-06
    Poruka
    7,988
    Liked
    15 times

Re: New york

najbolje ti je otić na "konkurentski" CENZURA jer tam ima svega i svačega o NY

ali ni ova knjiga nije loša

a dobivanje vize može trajat od 3-4 dana pa do dva tjedna ako se ne varam
    Zadnji Uredio Pretorian : 06-01-09 u 01:10
    MUSTANG - The Car That Never Got Old Just Got New

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

meni je viza bila gotova za jedan dan, ali ja sam cekao radnu. za turisticku nemam pojma, mislim da se ceka malo duze.

smjestaj isto ne znam s obzirom da sam spavao kod rodbine/poznanika. uglavnom cijene hotela su ti od 100-150 usd noc nadalje, iako imas i jeftinijih koji spadaju pod ubi boze.

ako ti u obzir dolazi hostel, frend mi je bio u loftstelu i kaze da je zadovoljan, samo ga treba podosta unaprijed rezervirati.

soping, klopa...sto dalje od times square-a to jeftinije..uc ces u macys kako god, footlocker i levis imas na svakom kantunu, niketown na 5 aveniji je fora ducancic na par katova, sama 5 avenija je mamac za one malo dubljeg gepeka. za tehniku skicni best buy, stvarno su best buy. ne kupuj nista od onih turaka i inih na samom times squareu, oderat ce te ko ovcu za svaki drek, cak i za cigarete. uglavnom ducana ko salate..ja nisam previse pazario jer sam u ny dosao nakon 4 mjesecnog bauljanja i sljakanja amerikom, pa sam bio vec pri kraju fondova, zivcan i mislima u avionu za europu..mcdonalds ti je isto di god se okrenes, imas hrpu onih malih barova di platis 15ak usd i uzimas lopatama s svedskog stola.

taksisti su okej, nece te vozikat okolo iako ces vjerojatno smrdit na turista, bar mene nisu ili mislim da nisu. ulovit slobodan taksi je prava mala avantura, pazi da te ne zgaze divljaci. ako ti zatreba po manhattanu mos doc s jedne tocke do druge za cca 15ak dolara. ja sam platio manhattan - laguardia airport 35 usd, a relacija je poprilicna. ostavljaj im napojnice, mogu bit neugodni. voznja je isto prava avantura, vlak smrti u gardalandu mi se cinio kao ko zajebancija nakon sto me arapski imigrant provozao par blokova (pogotovo do 5 popodne, onda su ludi ko sibe i pickaraju na svim jezicima svih i svakog) takoder u svakom restoranu/zalogajnici cemu god vec racunaju na napojnice. karta za metro ti je 25 usd (sedmodnevna, mislim da je duza jedino mjesecna karta). bus i metro su ti pod istom karticom pa se isplati, metro je prljav i odvratan i gadi ti se sjest unutra ali je organiziran savrseno. nocu vozi malo rjede, a busevi ti ne voze nocu (osim nekih linija, a to ja nisam skuzio).. u principu, koliko god ogroman bio, totalno je jednostavan za snalazenje, sve ulice su paralelno/okomito ko lego kockice i za 2 dana kad udes u dir i kad te pusti jetlag ces marsirat gradom ko da si roden tamo..

sta vidjeti?!? sve, vidi sto vise mozes, marsiraj, vozi se metroom, makni se s manhattana ponekad .. 15 dana je premalo za istrazit grad, ali dovoljno da vidis sve po cemu je ny poznat. osim klasicnih pizdarija tipa kip slobode, esb, chrysler tower, rockafeller, ground zero, un building, central park itd..vidi dole chinatown, little italy, chelsea, soho (ducana, galerija i svega na bacanje), greenwich village je super..ma cijeli jebeni grad je bomba, obavezno posjeti gay street ...pogledaj sve mostove, bruklinski je meni fascinantan, a imas dole lijepu setnicu bas uz obalu pa prodes ispod svih njih. ako budes u prilici prosetaj brooklynom, prelijep ''kvart''. u queensu imas hrvata i ostalih nam susjeda na bacanje, na toj astoriji imas nekoliko nasih kafica, ducana i svega. pa ako se zazelis mozes doc do ozujskog, cevapa, bureka i novog lista u blizini ti je flushing di ima kineza vise nego u pekingu i chinatownu zajedno, ne pitaj nikog nista jer nitko ne zna beknut engleski. oni koji nisu azijati su vjerojatno zidovi pa se drz njih (ja se izgubio tamo, nije ti svejedno bas, jos ni kartu nisam imao)..kad ti dopizdi setanje imas one hop on-hop off buseve koji te vode od punkta do punkta, fora stvarcica (platis 10ak dolara dnevno i ulazis i izlazis iz tih buseva gdje god ti se prohtije). central park proseci obavezno, prelijepa stvar za setnju i opustanje. ja jos uvijek ne mogu vjerovat kako postoji tako nekakva oaza mira u srcu grada od 10ak milijuna stanovnika + jos toliko za koje se ne zna . upadni u harlem ako ti se da par blokova, pocinje ti malo nakon central parka, nije nikakva posebnost za vidjeti ali malo adrenalina nikad ne fali . s jedne strane parka neboderi i haj lajf, a s druge surova realnost. sve to u sredistu. jos jedan moj zanimljiv kretenizam, bio sam u tom gradu 20 dana a uopce nisam vidio kip slobode (ne da nisam bio na njemu ili u blizini, nego ga nisam ocima vidio uopce). pa ti vidi

eto toliko ukratko, ako mi padne napamet jos koji tip postam ti, uzivaj jer grad je bomba samo takva, zivi 24 sata dnevno a ima kvartova koji ne zive ni 2 sata dnevno, i pozdravi taj grad i reci mu da cu se vratit makar mi to bilo zadnje u zivotu.

mab
    mab je offline
    Datum registracije
    23-11-06
    Poruka
    7,988
    Liked
    15 times

Citat Pravi autor: wonderwall Pogledaj Poruke
    pozdravi taj grad i reci mu da cu se vratit makar mi to bilo zadnje u zivotu.
    to poruči i od mene

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

eto, to je vec dvoje koji zele nazad

Datum registracije
    20-02-04
    Poruka
    23,072
    Liked
    424 times

thanks wonderwall, odličan post

navodno se viza može dobiti za jedan dan, a avionsku kartu sam našao za 4000 kuna sa taksama

još bi na 3 ili 4 dana išli do Las Vegasa, jesi bio tamo

mab
    mab je offline
    Datum registracije
    23-11-06
    Poruka
    7,988
    Liked
    15 times

cijena čisto ok, u kojoj si to agenciji našao i preko kojega grada se ide?

Datum registracije
    20-02-04
    Poruka
    23,072
    Liked
    424 times

airfrance ti leti svakodnevno za tu cijenu, zagreb - paris - new york

našao sam i za 2.500 kuna, ali mi se ne da zajebavati sa tim

ima london - new york za 265 dolara sa svim taksama, us airways

i našao sam zagreb - london za 133 eura sve povratna karta sa svim taksama, ali nije isti aeorodrom, i onda imam dosta čekanja presjedanja i tako...to kad se ne budem žurio

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

nisam bio u vegasu, strah me kockara u sebi...

pa da, ja sam vizu dobio dan nakon sto sam je zatrazio, nekako mi se cini da nisu vise toliko strogi oko izdavanja vize, samo da imas garanciju da se vracas doma i trebalo bi to bit odmah gotovo..

ako imas viska vremena, odi par dana u washington, fora grad za vidjeti, nije prevelik i da ga se rijesiti u par dana..iz ny mos doc tamo za 20 usd

ja s prdio s lufthansom..venezia - minken - new york, malo vise me izaslo

mab
    mab je offline
    Datum registracije
    23-11-06
    Poruka
    7,988
    Liked
    15 times

nekad nisu loše te jeftinije karte ali ja se nebi zahebavao s tim(2000-2500kn), jer češće se prtljaga gubi, uglavnom se nemogu mjenjat datumi povratka....

ja sam par puta išao preko Zuricha i to mi je bilo najbolje, dok jednom preko Praga nije bilo tak bajno
    Zadnji Uredio mab : 06-01-09 u 01:25

Stranica 1 od 5 12345 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku