Pokazujem rezultate 1 do 6 od 6

Pariz

Raspravljate o temi Pariz u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; planiramo curke i ja u pariz na jesen na par dana.. jel netko bio nedavno? koliki su troskovi.. pretpostavljam da ...

Starter
    Datum registracije
    30-05-08
    Poruka
    46
    Liked
    0 times

Pariz

planiramo curke i ja u pariz na jesen na par dana.. jel netko bio nedavno? koliki su troskovi.. pretpostavljam da su veliki i td, ali me zanimaju pojedinosti,pa bi mi svaka pomoc dobrodosla.. tenks

Frozen sunflower Avatar od korisnika tendre poison
    Datum registracije
    18-06-08
    Starost
    4
    Poruka
    6,595
    Liked
    654 times

Re: Pariz

A gle, možeš živjeti skromno, a možeš i rastrošno. Ja sam bila prošle godine, i uvijek je to otprilike jednako, što se cijena tiče. Ako ćete imati doručak u hotelu, onda ok.
    Ovisi o potrebama. Ja sam svaki dan jela u nekom restoranu, i to ti je bar 15 eura.
    Ulaznice za atrakcije i muzeje su otprilike od 7-14 eura.

I ovo ti je izvrsna stranica:

http://www.parisinfo.com/en/
    Ljubav se ipak događa svima nama. Htjeli mi priznati ili ne, toliko nam je potrebna da o njoj ovisimo. Cijela ljudska vrsta ovisi o jednom osjećaju.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

ja bila.
    najvažnija je udobna obuća.
    nešto para za muzeje i to.
    što se cijena tiče sve je ko kod nas puta dva.

Starter
    Datum registracije
    28-01-07
    Starost
    32
    Poruka
    26
    Liked
    0 times

bio sam prije 3 tjedna, kad sam se vracao iz Miamia. bio sam samo jedan dan i potrosio sam svega 50ak eura za dan, a obisao sam sve ono sto vrijedi obici, najskuplja je hrana, a ostalo manje vise

pola ulaznica nisam morao platiti jer sam stjudent : )

Starter
    Datum registracije
    17-09-09
    Poruka
    30
    Liked
    0 times

ja sam bila u parizu u 5.mjesecu preko agencije, za 3500kn (+takse oko 750kn) avionom - 5dana, imali smo sreće pa smo naletili na ultra last minute.

bila sam u dosta gradova po europi, ali nijedan nije lijep kao pariz. mislim da čovjek ne smije umrijeti dok ne vidi pariz
    toliko me očarao pa mi nemojte zamjeriti na podužem postu.

evo mojih dojmova i savjeta:

obavezno uzmite plan stanica metroa, mali i veliki (oni su besplatni na svakoj stanici metroa), to prvo, tu su vam upisane stanice, brojevi metroa, i na većoj su stavljene značajnije znamenitosti. karnet od 10 karata je 11eur, dok svaka karta zasebno je 1,60eur.
    živce spremite u džep, jer ćete svugdi čekati dugo. obavezno pazite torbe u metrou, ima puno džepara.

vožnja sennom: stolice su preuske, više za kineziće , mislim da je puno ljepše prošetati se uz sennu nego se vozikat u brodu, i ne prođeš ispod svih mostova kao što oni kažu, samo ispod par, ja sam definitivno za šetnju, puno romantičnije nego gužvanje u brodu.

na eifel obavezno, mislim meni nije bilo nešto, imali smo premalo vremena, velika gužva, i bilo je oblačno, ali obavezno se popenjite do vrha, odite vidit i onaj mali wc na vrhu, nešto manje nisam vidila nikad hahahha. ako vam bude gužva popnite se pješke, i obavezno se bar spustite pješke.

versaj naravno, ali bez vrtova nemojte ni slučajno otići, oni vam se dodatno plaćaju ali isplati se, i idite pješke, nemojte uzimati ona golf kolica. šetnja kroz labirinte uz zvukove klasnične glazbe vrati vas u vrijeme kraljeva i princeza.

kod versaja su vam oni privjesci mali za ključeve u obliku eifela najjeftiniji, dobiješ 6 za 1 eur, ako uzimaš više, i moraš se s njima cjenkat, to je super jeftini poklon, svima doneseš po jedan hahahhaha.

obavezno u d'orsay, ali krenite od zadnjeg kata, tamo su slike moneta, van gogha, i drugih impresionista, ovo drugo i nije baš poznato (bar meni nije ).

luvr je ogroman, vidite mona lizu, napoleonov apartman, onaj dio sa egiptom meni nije bio nešto, jer su sve manje više replike. mi smo tamo bili 4 sata, i nismo vidili ni trećinu. dok šetate od mona lize do napoleonovog apartman vidjet ćete dosta i ostalih umjetnosti.

montmart i crkva ''bijela golubica'', kupite tamo neku sliku, cijene su od 30eur pa nadalje. iako nije to ono što je mont mart nekad bio, slikari su tu nažalost samo da privuku goste u restorane, ali i dalje taj kvart ima neku posebnu čar. e, da tu su vam najeftinije razglednice, ako se dobro sjećam.

nikao nemojte na predstavu mounline rouge, obični pin up show, ne isplati se dati ni 10 eur za to, a ne 100eur. ali prošetajte tim kvartom, ima muzej erotike, fora je, sex dućana u kojima možete kupit kalupe za led u obliku hm one stvari.
    hrana: kraj munlajn ruža je i restoran nekog bosanca, to svi vodiči preporučuju, iskreno to možete i preskočit, hrana nije loša, ali ništa posebno, glavno jelo vam je kuhani krumpir sa divljači, ništa posebno. bolje je u neki francuski za te novce, u chez clemente je dobra hrana, probajte kao neku juhu od krastavca, juha od luka, kozja salata, tu baš imate predobre hrane, a cijene su oko 30-40 eura za glavno jelo-predjelo-desert- piće, čini mi se da je tako nešto bila cijena. e, da isti meni je veća cijena za večeru, nego za ručak, to je neka njihova fora. probajte one njihove sendviče, odlični su, kruh je predobar, mislim da su bili nekih 3-4 eur, to je nešto kao naš fast food, samo puno bolje i zdravije.
    najbolji kroasani su u pekarni st.paul (tako nekako, btw meni nisu nešto )-ima je na šans elize.

onda najbolji sladoled je u berthilion (tako nešto) na il' del cita, to je iza notre dame, tu u blizini je i latinska četvrt, ima super hrane, i nije tako puno skupa, uglavnom oko 4 eur. i tu isto u blizini je i četvr maras-ona židovska i gay četvrt, di ima dobrih dućana, židovske hrane, presladak kvart, meni je to najlipši kvart nakon il' del cita i notre dame. notre dame morate vidit kad se zatvori, onda nema gužve, tek onda vidiš kako je prekrasna, prošetajte oko nje i onda na onaj mostić prema il' del cita, tu se stalno nešto događa, neki lik svira klavir na srid mosta )), lik pleše step uz klavir, drugi nešto izvodi s biciklom, ma predobro, kao u filmu.

e da u židovskoj četvrti je izložba picasa, nisam bila, a na mont marte od dalija, bilo zatvoreno kad smo mi bili.

uglavnom izgubite se po njihovim ulicama, uvik ćete naić na nešto zanimljivo.

šans elize, tu su svi oni skupi markirani dućani, najveća parfumerija na svijetu-sephora (bar je tako voditeljica rekla, meni nije djelovala baš kao najveća ;D), i na kraju ulice tijumfalna vrata i onaj kružni tok sa najviše traka na svijetu. meni je pogled sa slavoluka ljepši nego sa eifela. na šans elize kava je 7eur, ali treba to doživjet, nema svatko priliku u životu popit kavu na šans elize .

u četvrti la defense je najveća robna kuća na svijetu-la fajet, mislim da se metro stanica zove opera, tu je i naravno opera, a nasuprot opere i ispod la fajete je parfumerija fragonardi, i muzej parfumerije, to su orginalni francuski parfemi koji se mogu samo u francuskoj kupit, nigdi drugo. to je orginalni suvenir, a nisu ni skupi, može se ako se dobro sjećam za 10-20 eur uzeti toaletnu vodu.
    tu je radila neka cura šta je pričala srpski, pa smo se lipo razumili hihihihi, i dobro smo pazarili . mi smo od tu išli pješke prema notre dame, nekih uru vrimena pješke, ali je predivno.

u parizu je sve predivno, čak i metro, ima stanica na kojoj žena tako predivno svira violinu, ne sjećam se kako se stanica zvala.

zanimljivo je i što dan kod njih duže traje (u 5.mjesecu), tako da se sumrak počne spuštat tek oko 9h navečer.
    Zadnji Uredio ati26 : 22-09-09 u 11:36

Forumaš Plave Krvi Avatar od korisnika GajbaPive
    Datum registracije
    04-01-06
    Starost
    28
    Poruka
    3,207
    Liked
    47 times

he he, vidim da je kasno za savjet misteriji, ali svi ostali koji cete putovati za pariz.
    jeftine avio karte imate preko wizzair-a, ali kada polazite iz budimpeste. a povratna karta vlaka vam kosta cca 230kn do budimpeste iz zagreba.
    prodajem domaci bagremov med 40kn/tegla. zagreb i zapadni dio zagreba. mail: drasko2002@gmail.com

Lajkaj nas na Facebooku