Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 11

Prvi put u SAD

Raspravljate o temi Prvi put u SAD u Putovanja forumu, dio Život i Stil foruma; pozdrav svima... evo kao što naslov kaže, planiram nagodinu ići u SAD, ili konkretno, u New York ili LA, totalno ...

Starter
    Datum registracije
    23-01-09
    Poruka
    15
    Liked
    0 times

Prvi put u SAD

pozdrav svima... evo kao što naslov kaže, planiram nagodinu ići u SAD, ili konkretno, u New York ili LA, totalno iz turističkih razloga, nekako me fasciniraju ti gradovi... međutim, nemam pojma o tim gradovima, tj. ne znam gdje se što nalazi i kako,npr., doći od Broadwaya do Brooklyn Bridgea... Pa me zanima dal mi se bolje isplati ići preko neke agencije s vodičem ili ovako individualno? iako ne bih baš volio biti sam u tolikom gradu.. koliko mi otprilike treba novaca, za neko umjereno trošenje? koliko su ta dva grada sigurna? nadam se da ima neka dobra duša koja će mi dati poneki sigurni savjet... hvala unaprijed

Persona non grata
    Datum registracije
    27-03-08
    Starost
    24
    Poruka
    17,206
    Liked
    28 times

Re: Prvi put u SAD

mislin da je wonderwall vec dosta pisa o tome, moj savjet: pretrazi prije nego sto pitas. uglavnom malo procackaj iam dosta toga vec napisano

Uvaženi forumas Avatar od korisnika Petras
    Datum registracije
    06-11-07
    Poruka
    748
    Liked
    2 times

Bio sam u NY mjesec dana i smatram grad i vise nego sigurnim...sto se tice pitanja u vezi vodiča ili individualnog odlaska to sve ovisi o tome zapravo na koji način ti želiš doživjet te gradove..tj. da li želiš većinu vremena partijat ili razgledat turistički po cijele dane,iako ti nije baš pametno bit sam u tolikom gradu zato što te dosta ekipe zna prevarit( npr. taksisti) voze te 2 sata u krug a da nisi ni svjestan...sve u svemu ovisi o tebi na koji ga način želiš doživjet iako ti je moj savjet da ideš preko agencije definitvno
    Nije on, nije on ono sto ti treba,a nisam bogami ni ja...Hoce on, hoce on samo da te skine,a hocu bogami i ja...

Mala ,grda si ko porez

Starter
    Datum registracije
    23-01-09
    Poruka
    15
    Liked
    0 times
    Citat Pravi autor: Petras Pogledaj Poruke
    Bio sam u NY mjesec dana i smatram grad i vise nego sigurnim...sto se tice pitanja u vezi vodiča ili individualnog odlaska to sve ovisi o tome zapravo na koji način ti želiš doživjet te gradove..tj. da li želiš većinu vremena partijat ili razgledat turistički po cijele dane,iako ti nije baš pametno bit sam u tolikom gradu zato što te dosta ekipe zna prevarit( npr. taksisti) voze te 2 sata u krug a da nisi ni svjestan...sve u svemu ovisi o tebi na koji ga način želiš doživjet iako ti je moj savjet da ideš preko agencije definitvno
    hvala ti

Citat Pravi autor: Tommy83 Pogledaj Poruke
    pozdrav svima... evo kao što naslov kaže, planiram nagodinu ići u SAD, ili konkretno, u New York ili LA, totalno iz turističkih razloga, nekako me fasciniraju ti gradovi... međutim, nemam pojma o tim gradovima, tj. ne znam gdje se što nalazi i kako,npr., doći od Broadwaya do Brooklyn Bridgea... Pa me zanima dal mi se bolje isplati ići preko neke agencije s vodičem ili ovako individualno? iako ne bih baš volio biti sam u tolikom gradu.. koliko mi otprilike treba novaca, za neko umjereno trošenje? koliko su ta dva grada sigurna? nadam se da ima neka dobra duša koja će mi dati poneki sigurni savjet... hvala unaprijed
    ispravak: htio sam reći dobar i koristan savjet, malo sam se zaje....
    Zadnji Uredio tendre poison : 28-10-09 u 16:45

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Sto se tice toga ''jel bolje ici u solo ili turistickom aranzmanu'', najvise ovisi o tebi i o tome sto zelis od tih gradova. Naravno uz novac i slobodno vrijeme, racunaj da ti je za NYC potrebno bar 10-15 dana. Osobno, ne volim agencije i sasvim sam zadovoljan svojim solo NY aranzmanom

Za sigurnost ne brini, nigdje nema toliko policajaca kao tamo, sto naravno ne znaci da mozes mirno setati Bronxom nakon 9 uvecer . Metro ti je organiziran savrseno, a to kako doci od A do B ostaje na tebi. NY je jako jednostavan za snalazenje, te divan grad za setnju. Moj savjet, kupi jos kod nas neku knjizicu o gradu, imas u VBZ-u dobar izbor, a za ostalo si pripremi teren surfajuci. Google Maps majka!!

U LA-ju nisam bio, iako sam planirao, ali sam u svojim planovima shvatio da taj grad ne nudi bas puno osim Hollywooda, plaze iz Baywatcha i jos par znamenitosti. Jednostavno me nije privukao, pa sam odustao i odabrao San Francisco. Ali svi se mi razlikujemo, pa to opet ostaje na tebi.

Gledajuci troskove, moja neka racunica je da ti NYC dnevno iz dzepa izbije 30-40 $ bez shoppinga, skupljih restorana, smjestaja naravno i svega malo luksuznijeg. Neku sitnicu ces uvijek kupiti, nesto ces pojesti, prijevoz tu, prijevoz tamo, upad negdje i to je ta cifra.

Uzivaj, pitaj ako te sto konkretnije zanima. I samo trazi po netu, jer informacija, bar o NY ima na bacanje

Datum registracije
    06-11-07
    Poruka
    748
    Liked
    2 times

E da i zapamti da ti je cijena koja je izlozena zapravo cijena bez pdv-a vec ti porez zaracunaju na blagajni
    Nije on, nije on ono sto ti treba,a nisam bogami ni ja...Hoce on, hoce on samo da te skine,a hocu bogami i ja...

Mala ,grda si ko porez

Starter
    Datum registracije
    23-01-09
    Poruka
    15
    Liked
    0 times

e, hvala vam na odgovorima i savjetima, ali otpada moj eventualni put u SAD, barem za iduću godinu budući da sam prije 3 dana saznao da u 7. mj. postajem tata ... znam, ovo nema veze s temom, ali eto, htio sam se pohvaliti...

Datum registracije
    06-11-07
    Poruka
    748
    Liked
    2 times

nema veze...samo pitaj sto trebas....čestitke BTW

Mala ,grda si ko porez

V.I.P. Član
    Datum registracije
    26-12-05
    Poruka
    6,968
    Liked
    29 times

Citat Pravi autor: Tommy83 Pogledaj Poruke
    e, hvala vam na odgovorima i savjetima, ali otpada moj eventualni put u SAD, barem za iduću godinu budući da sam prije 3 dana saznao da u 7. mj. postajem tata ... znam, ovo nema veze s temom, ali eto, htio sam se pohvaliti...
    Cestitam

A negdje u svibnju dragu pod ruku i preko bare. Tako da dijete bude rodeno u jameriki, veliki polog za djetetovu buducnost. Drzavljanstvo

Starter
    Datum registracije
    03-09-10
    Poruka
    3
    Liked
    0 times

da li neko zna sta znaci kad na postojecu jos uvek vazecu vizu za sad ,udare pecat “CANCELL VITHOUT PREJUDICE” crnim pecatom?
    sta sad da radim?da li i kad ponovo da apliciram ili ce mi mozda vratiti moju vizu koju sam imala od oktobra.sad sam aplicirala za bebu,ali umesto da mi daju za nju oni mi udarili na moju taj pecat i rekli d amoram ponovo!POMAGAJTE BRZO

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku